news   ›   Kowlier speelt halve thuismatch in 4AD

Kowlier speelt halve thuismatch in 4AD

8 November 2013

Als spraakwater van dienst bij ’t Hof van Commerce wist Flip Kowlier in 2001 vriend en vijand te verbazen met zijn solodebuut 'Ocharme Ik'. En hij is blijven verbazen: als producer, als schrijver van kinderverhalen, maar toch vooral als muzikant en songsmid van veelzijdige platen met eerlijke en eenvoudige nummers. Gaande van pop tot rock, over country tot zelfs een heuse reggaeplaat. Woensdag 13 november komt hij zijn nieuwe en vijfde studioalbum 'Cirque, de avonturen van W.M. Warlop' voorstellen. De laatste tickets zijn nu beschikbaar...

Aidan Simpson opent voor Flip. Aidan is een muzikaal wonderkind dat opgroeide in Bridport, in het Engelse Dorset, niet toevallig ook de geboortestek van PJ Harvey. Aidan grossiert in een genre dat zich nog het beste laat omschrijven als literaire folk. Naast artiesten als Leonard Cohen, Eels en Neil Young, bepalen zijn liefde voor klassieke poëzie en proza mee zijn rijk muzikaal en tekstueel palet. Zijn debuut EP 'Night Falls With Rosemary' werd openomen met de hulp van John Parish.

Op zaterdag 16 november is het tijd voor Fai Baba en Lightning Vishwa Experience. Gratis toegang voor alle 4AD en 4x4 leden!

Fai Baba is het alter ego van de Zwitserse muzikant Fabian Sigmund. Sigmund ruilde Zürich in voor New York. Psychpop, toxische folk, garageblues en psychedelische country? Alles passeert de revue. Op zijn laatste plaat 'She's My Guru' (2013, A Tree in a Fields Records) overgiet hij nummers van blueshelden als Townes van Zandt of Blind Lemon Jefferson met een psychedelisch en dromerig Mercury Rev-sausje dat menig bluesliefhebber zou doen verbleken. Hij slaagt echter wonderwel in zijn missie en gespeend van een overtuigende DIY punkattitude, kan hij zich moeiteloos meten met een nieuwe generatie van internationale avant-garde bluesartiesten. Lightning Vishwa Experience startte als een bescheiden nachtelijk experiment op 8-sporen recorder maar groeide gestaag uit tot een volwaardig project. De groep, met muzikanten van The Jacquelines en You Raskal You in de rangen brengt psychedelische fluisterpop met een hoog lo-fi gehalte en hartverwarmende harmonieën. Ze leverden ook een nummer aan voor het Dead Man Ray Berchem tribute album. LVE is fijnbesnaard maar franjeloos, krachtig en effectief, getuige ook hun spiksplinternieuwe single 'Milky Sea'. Gaan we nog van horen!

Net als vorig jaar doet 4AD mee aan Kunstendag voor Kinderen op zondag 17 november! Je onderzoekt geluid en experimenteert ermee. Daarna breng je een film tot leven met behulp van een mobiele geluidsstudio. Je plukt de geluiden uit de omgeving of maakt zelf geluiden en plaatst ze onder een filmfragment zonder geluid. Deze workshop wordt verzorgd door Aifoon vzw en is gericht op kinderen tussen 8 en 12 jaar. We starten om 10u en eindigen rond 17u. Meer info ivm inschrijven vind je op de website van 4AD.

Eind december trekken we onze DIEPFRIES open voor een frisse lading hiphop acts: Grafgravers hebben net - samen met hun vrienden van Phatmark - het mooie album 'Friends, Fools & Family' uit en komen dat graag aan je voorstellen. Hou ze in de gaten want deze jongens zouden wel eens kunnen uitgroeien tot een West-Vlaamse hiphoprevelatie! Ook Brihang tekent present. Yzerbeat & DJ IRON (beide ook actief in DJ Grazhoppa's Dj Bigband) gooien nog wat oldskool hiphop, funk, soul en jazz in de blender. Wordt een topavondje.

13 11 Try-Out: Flip Kowlier + Aidan Simpson 

16 11 4x4 concert @ 4AD: Fai Baba + Lightning Vishwa Experience 

20 11 Thalia Zedek Band CANCELLED

22 11 Piano Interrupted 

28 11 Tony Dekker + Astronaute 

29 11 Terakaft + Mammane Sani Abdullaye 

04 12 Girls Against Boys + Reiziger 

06 12 Madensuyu + Tugrul & Hasan 

07 12 Une Soirée Avec Claude François '69 

20 12 Diepfries: Yzerbeat + DJ Iron (DJ Grazhoppa's Dj Bigband) + Brihang + Grafgravers 

31 12 Bal Populaire:

04 01 Pura Vida + G.T. Moore & The Lost Ark Band tickets

18 01 Jan Swerts + Inwolves 

25 01 4x4 concert @ Le Grand Mix: Son Lux @ Le Grand Mix

31 01 Monomyth + Mugstar tickets 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or