news   ›   And They Spoke In Anthems stelt debuutalbum voor bij Democrazy

And They Spoke In Anthems stelt debuutalbum voor bij Democrazy

28 January 2014

And They Spoke In Anthems is de éénmansband van Arne Leurentop. De singer-songwriter won afgelopen jaar het Gentse muziekconcours De Beloften. Zijn debuutalbum 'June' verschijnt op 3 februari. De plaat bevat pareltjes als herinnering aan een jaar lang durende reis door Australië. Op dinsdag 28 januari stelt hij die voor in Gent. Later kun je hem nog aan het werk zien in Nijdrop, Trix en de N9.

 

Wat zijn je grootste invloeden?

Arne Leurentop: Motorolie, kaas en frikandellen. Om het met Hugo Matthysen te zeggen.

 

Wat is je favoriete song van het moment?

Arne Leurentop: 'Power to the women of the morning shift' van Oum Shatt. Die titel alleen al!

 

Naar welk niet te missen concert ga je binnenkort zelf kijken?

 

Arne Leurentop: Ik kijk enorm uit naar Son Lux in de Vooruit op 28 januari. Mijn CD-release is hun voorprogramma, dus ik mag nog gratis binnen ook.

 

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

 

Arne Leurentop: The Flaming Lips op Cactusfestival (2007) maakten mij zo euforisch, dat ik heel de festivalweide wou binnendoen. Het is een vrij lange nacht geworden.

 

Wat is je favoriete album aller tijden?

 

Arne Leurentop: Ik zal wel niet de enige zijn die hier The White Album van The Beatles noemt. Zelfs met stinkers als 'Don't pass me by' en 'Obladi-oblada', blijft het een uniek meesterwerk. Wel jammer dat ik er wegens overkill niet meer naar kan luisteren sinds ik het album tot in het kleinste detail heb gecoverd met The Crab Four (met o.a. Pascal Deweze).

 

Wat is de eerste cd die je ooit gekocht hebt en waarom?

 

Arne Leurentop: 'Mà Vlast', een reeks symfonische gedichten van Bedrich Smetana (eind 19e eeuw) over zijn thuisland Tsjechië met o.a. het overbekende thema 'De Moldau'. En waarom? Dat is toch normaal voor een kind van 10?

 

Wat is de foutste cd in je platenkast?

 

Arne Leurentop: Ik twijfel tussen Arne's Party Mix, volume 2 (met o.a. Virtual Zone en Niels Van Gogh) en 'Vogeltaal' van Rien Poortvliet.

 

Wat is de gekste plaats waar je ooit een concert zag en welk concert was dat?

 

Arne Leurentop: Mijn badkamer. 'Rocco & Dagmara & the Love, Care and Passion Band' hebben ooit in mijn huis opgetreden. Maar aangezien ze met 12 waren is de drummer moeten uitwijken naar de badkamer. De gitarist stond trouwens bovenop de wasmachine.

 

Wat is voor jou de ultieme floorfiller?

 

Arne Leurentop: Na ongeveer 8 seconden 'Dusty in Memphis' van Dusty Springfield, staan mijn lief en ik steevast heel raar te dansen in de living.

 

Welk nummer zing je luidkeels mee onder de douche?

 

Arne Leurentop: Als ik 'Don't lie about your coma' van Friends are magic zing, ben ik daarna altijd het properst. Magisch...

 

Met welke al dan niet nog levende artiest wil je graag eens op tournee en waarom?

 

Arne Leurentop: Ik twijfel tussen Bob Dylan, Roy Orbison, George Harrison, Jeff Lynne en Tom Petty. Dus doe anders maar The Travelling Wilburys, anno 1988. Alle vliegen in 1 klap.

 

Welk nummer moet er op je begrafenis gespeeld worden?

 

Arne Leurentop: Ik denk zo vaak bij nummers dat ze ideaal zouden zijn voor mijn begrafenis, dat de ceremonie intussen 3 dagen gaat duren. Maar de kist mag binnengedragen worden op 'Jesus etc.' van Wilco.

 

Wat zou je kiezen als openingsdans op je eigen trouwfeest?

 

Arne Leurentop: Iets in een heel onregelmatige maatsoort, denk ik. Dat past het beste bij mijn danscapaciteiten. 'Sixpack' van Dirty Projectors is zeker een kanshebber.

 

www.andtheyspokeinanthems.com

 

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or