news   ›   De Zwerver met reeks caféconcerten

De Zwerver met reeks caféconcerten

21 April 2015

In mei en juni kun je in het café van De Zwerver terecht voor 7 caféconcerten. Als je een abonnement neemt, kun je 4 concerten naar keuze beleven voor amper 15 euro. Op de affiche o.a. Jesse Malin, Chadwick Stokes en Ezra Furman.

Vrijdag 8 mei, 21u30 CHADWICK STOKES (us) Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge 5 euro vvk/ 7 euro add

Chadwick Stokes is hier helemaal niet bekend maar in zijn thuisstad Boston speelde hij een afscheidsconcert van zijn band Dispatch voor 110000 mensen. Intussen is hij helemaal het solopad op en zijn nieuwe plaat ‚Horse Comanche’ is net uit op Nettwerk Records en werd geproducet door Sam Bean (Iron & Wine). Chadwick Stokes is een super getalenteerde songwriter en performer voor fans van Eliot Smith, Jack Johnson, Ben Howard,.…

Zaterdag 16 mei, 21u30 EZRA FURMAN (us) Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge 5 euro vvk/ 7 euro add

Deze Amerikaanse zanger deed het vroeger met zijn Boy-Friends of met The Harpoons maar kiest nu voluit voor zijn solo-carrière. Zijn sound doet ontegensprekelijk denken aan Violent Femmes en Jonathan Richman. Altijd mooie referenties voor wie houdt van Amerikaanse indierock met een vleugje folk. Begin juli komt zijn nieuwe plaat uit op het succulente label Bella Union.

Zondag 24 mei, 21u00 DANIEL ROMANO (can) + DJ Willie Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge 10 euro vvk/ 12 euro add

De Canadees Daniel Romano is niets minder dan een country-sensatie. Met zijn traditionele Nashville-country refereert hij aan het werk van o.a. Gram Parsons en Willie Nelson. Zelf noemt hij George Jones, Hank Williams en Johnny Cash als zijn grootste inspiratie-bronnen. Zijn doorbraak heeft hij te danken aan zijn prachtig, derde album 'Come Cry With Me' uit 2013. De mooie hoes, waarop Romano afgebeeld staat als rasechte jaren zeventig country-ster, zal daar niet vreemd aan zijn.

Zaterdag 30 mei, 21u30 JESSE MALIN (us) Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge 5 euro vvk/ 7 euro add

Jesse Malin’s adressenboekje is best indrukwekkend. Zijn debuut ‚The Fine Art Of Self Destruction’ (2003) werd geproducet door Ryan Adams, op ‚Glitter In The Gutter’ (2007) staat en duet met Bruce Springsteen (‚Broken Radio’) en op zijn nieuwste plaat staan gitaarsolo’s van Peter Buck (REM) en Wayne Kramer (MC5). ‚New York Before The War’ is zijn eerste plaat in vijf jaar en naar eigen zeggen de meest persoonlijke. Verplicht kost voor iedereen die houdt van Amerikaanse rootsrock.

Woe 3 juni, 21u00 THE LIMBOOS (es) Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge 5 euro vvk / 7 euro add

The Limboos zijn één van de strafste bands uit de Europese rock ’n roll scene van de laatste jaren. Hun stijl is exotic 50's R&B with a Jazzy Twist, heftig, wild, energiek en heel dynamisch. Denk aan de jonge Ike Turner en Little Richard, aan de piepjonge Beatles gemixt met The Sonics en The Jim Jones Revue en Screamin' Jay Hawkins. Hun ruige ongepolijste stemgeluid en zeer aanstekelijke gitaarriffs worden aangevuld met soul-invloeden en bossa nova ritmes.

Vrijdag 12 juni, 20u30 MDOU MOCTUR (Ne) Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge 5 euro vvk / 7 euro add

Mode Moctar uit Abalak, Niger is ongetwijfeld een van de meest originele Tuareg-gitaristen die er op dit moment rondlopen met een voorliefde voor lange, rauwe gitaar freakouts en autotune- vocals. Voor het concert wordt de film ‚Akounak Tedalat Taha Tazoughai’ (2015, 74 min) vertoond. De letterlijke vertaling hiervan is "Rain the Color of Blue with a little Red in it” en het is in feite een remake van ‚Purple Rain’ en een hommage aan ‚The Harder They Come’. De film werd gemaakt door Christopher Kirkley, labelbaas van Sahel Sounds die ook voor het eerst de muziek van Mdou Moctar uitbracht. Hij bracht ook de compilatie “Music from Saharan Cellphones” uit en zal na het concert een dj-set brengen met naast desert blues & psychedelica ook Bollywood infused Nigerian pop, DIY Balani Show sound collage, en West African homemade Hip Hop.

Zondag 14 juni, 21u00 CHRISTOPHER PAUL STELLING (us) Café De Zwerver, Dorpsstraat 95, 8432 Leffinge 5 euro vvk/ 7 euro add (-2 euro Z-pas)

Deze singersongwriter die twee jaar geleden al eens de pannen van het dak speelde in Café De Zwerver wist ons onlangs straf nieuws te melden, zijn nieuwe plaat ‚Labor Against Waste’ komt nl. uit op het kwaliteitslabel ANTI- (Tom Waits, Wilco). CPS is een uniek talent die met zijn typische fingerpicking-gitaarspel 50 jaar singer-songwriter traditie weergeeft. Live weet hij een uitzonderlijk dynamiek te geven aan zijn persoonlijke songs.

Meer info op www.leffingeleuren.be

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or