news   ›   Najaar van VK krijgt vorm

Najaar van VK krijgt vorm

22 June 2015

Op 19 september komen The Skints langs. Zij staan in die periode ook op Leffingeleuren.

The Skints is een vierdelige reggae band uit Londen, door Clash Music omschreven als “the torchbearers for modern British reggae music”. Ze beschrijven hun eigen geluid als “muziek uit Jamaica in een Londense stijl”, en mixen reggae, ska en dub met een vleugje grime en hiphop. Hun nieuwste album, FM is hun sterkste tot op het heden en toont een voortdurende ontwikkeling in hun songwriting, muzikaliteit en ideeën. Nogmaals geproduceerd met Britse reggae voorhoede (Hollie Cook, Lily Allen) en omvat geusts als Tippa Irie, Horseman, MC Rival, en zelfs een verrassingsact van komiek Rufus Hound.  

Een dag later is het de beurt aan J.C. Satan. JC Satàn is de ontmoeting tussen Arthur (Polar Strong, The Meatards, Crane Angels, enz.), hoogbegaafd kind, en Paula la Trunioise, componiste, tekenaarster en duizendpoot. Al opgemerkt dankzij hun eerste LP Sick Of Love (2010), gevolgd door verschillende samenwerkingen met Le Pêcheur, Born Bad Records, enz., komen ze terug in 2011 met de uitstekende LP Hell Death Samba die een groot kritisch en openbaar succes werd. Voor hun derde album, Faraway Land, is de groep gelinkt aan het jonge en getalenteerde Parijse label Teenage Ménopause. We vinden er terug wat hen maakt: een sonisch universum, van verontrustende schoonheid, tussen ruwe garage en afwijkende noisy-pop. Zoals gewoonlijk weigert de groep in herhaling te vallen, verlaat het zijn comfortzone, verdoezelt de paden en gluurt stiekem naar de gronden van de Pixies of zelf van Queen of the Stone Age. Nog eens te meer bracht JC Satàn, met Faraway Land, een gedurfde en verontrustend album, ongeremde muziek zoals Thee Oh Sees en de Black Lips, die het geschut van de garage muziek ontploft.

 

Op 23 september is het dan de beurt aan Oddisee (met live band). De officiële winnaar van de ITUNES Music Award 2012 Oddisee, zoon van Soedanese en Amerikaanse ouders, Amir Mohamed, geboren en getogen in Washington DC. Opgegroeid temidden van de geluiden van New Yorkse hip hop en zijn vader die Oud, Go-Go en gospel speelde, heeft Amir zijn eerste stappen als MC producent gezet in de analoge studio in de kelder van zijn legendarische buurman, Garry Shider (Parliament Funckadelic). Oddisee heeft al gewerkt met The Roots, geproduceerd voor Freeway, Jazzy Jeff, Little Brother, De La Soul & Nikki Jean, en toonde zijn talent als MC op de productie van Flying Lotus, Hudson Mohawke, Onra en meer. Zijn debuutalbum “People Hear What They See” is een hoogtepunt van de dualiteit van zijn eigen ervaringen, van DC’s interne politiek tot de derde wereld strijd, de lijn tussen liefde en egoïsme, en het persoonlijke conflict tussen zelfsabotage en vooruitgang, ingesteld op een achtergrond van ingewikkelde drums, weelderige instrumentatie, en zielroerende harmonieën. Oddisee’s muziek is doordrenkt met liefde, eerlijkheid en onbaatzuchtigheid. In een landschap overspoeld door abstracte verwennerij en oppervlakkige trendjagers, heeft de Prince George’s County, Maryland artiest “The Good Fight" gemaakt, een schijf die u eraan herinnerd dat muziek voor hip hop komt.

Voor Kadavar is het nog even wachten tot december. Odesza staat in oktober op de affiche.

Meer info op www.vkconcerts.be

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or