news   ›   De Shortlist van... Poldoore

De Shortlist van... Poldoore

13 April 2016

De Leuvense Hip Hop/Soul producer Poldoore bracht op 1 april z’n nieuwe album ‘The Day After’ uit. Z’n beats laten je dansen tot een kot in de nacht en creëren good summer vibes. De Belg maakt ook furore in The States, hij bracht daar al twee full albums uit op het L.A. label Cold Busted. Dit is geen toeval, tijdens z’n jeugd woonde hij een tijdje in Amerika. Een periode waar hij heel wat Amerikaanse invloeden absorbeerde.

Wat zijn je grootste invloeden?

Mijn grootste invloeden zijn samenwerkingen met andere muzikanten, producers, zangers, beatmakers … Enkele weken terug ging ik naar San Francisco om enkele sessies op te nemen met een aantal geweldig getalenteerde muzikanten. Die ervaring is een grotere invloed en inspiratie geweest dan eender welk album of nummer waar ik ooit naar heb geluisterd. Ook de omgeving, het tijdstip en uiteraard mijn gevoelens spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke sound van de track.

Wat is je favoriete song van het moment?

‘Wake Up This Day’ van Tom Misch & Jordan Rakei. De combo van Britse beatmaker/gitarist Tom Misch en Australische zanger/pianist Jordan Rakei klopt volledig. Dit is één van die nummers waarvan je droomt dat je het zelf had gemaakt… Een laidback Hiphop beat met R&B-achtige Rhodes en een Soulful vocal, voor mij bestaat er geen betere combinatie.

Naar welk niet te missen concert ga je binnenkort zelf kijken?

In augustus ga ik proberen naar een optreden van Kool & The Gang te gaan in Aachen, mijn verwachtingen liggen torenhoog. Al van jonge leeftijd ben ik grote fan van hun Funky Disco Vibes, en ik ben er zeker van dat het een absurd feest gaat worden.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Ongetwijfeld Gorillaz in de Lotto Arena in 2010. Een 23-koppig orkest op het podium, De La Soul als voorprogramma, gastartiesten als MF Doom, Bobby Womack, Bootie Brown van The Pharcyde, Hypnotic Brass Band,… Een surrealistische avond die elke eurocent waard was.

Wat is je favoriete album aller tijden?

Mijn favoriete albums variëren van jaar tot jaar, maar één constante daarin is ‘Untrue’ van Burial. Ik hou enorm van zijn aritmische drumpatronen en de kille, rauwe emotie die hij in zijn tracks weet te leggen.

Wat is de eerste CD die je ooit gekocht hebt en waarom?

‘You’ve Come A Long Way Baby’ van Fatboy Slim. Eén van de singles uit dat album, ‘Rockafeller Skank’, was de soundtrack van FIFA ’99, een videogame waar ik mij tijdens m’n jeugdjaren honderden uren mee heb geamuseerd. Tot op heden behoort deze plaat nog steeds tot m’n topfavorieten en is hij een constante, maar subtiele invloed op mijn producties.

Wat is de foutste CD in je platenkast?

Eén of andere Amerikaanse Christmas Special CD waarin onder andere The Beach Boys en Bing Crosby kerstliederen coveren. Mijn moeder kocht die plaat zo’n 25 jaar geleden toen we een tijdje in St. Louis woonden en ondertussen is hij in mijn bezit. Zonder twijfel een erfstuk.

Wat is de gekste plaats waar je ooit een concert zag en welk concert was dat?

Enkele jaren terug heb ik een optreden van Gramatik meegepikt in AMUZ, een kloosterkerk in Antwerpen die werd omgebouwd tot een concertzaal. Een unieke ervaring!

Wat is voor jou de ultieme floorfiller?

‘Ghostwriter’ van RJD2. Tijdens elke DJ-set doe ik mijn uiterste best dit nummer eens niét te draaien, maar ik heb de verleiding nog maar enkele keren kunnen weerstaan. De Old School beat en bombastische blazers trekken elk feest op gang.

Welk nummer zing je luidkeels mee onder de douche?

Ongetwijfeld ‘Gettin’ Jiggy Wit It’ van Will Smith. Hij is één van mijn jeugdhelden en ik kan zijn lyrics nog steeds zonder problemen aframmelen.

Met welke al dan niet nog levende artiest wil je graag eens op tournee en waarom?

Na ‘Part Of The Weekend Never Dies’ van Soulwax gezien te hebben zou ik graag de gebroeders Dewaele eens willen vergezellen tijdens hun tour. Ik heb al sinds jaar en dag enorm veel respect voor die gasten en hun liefde voor muziek.

Welk nummer moet er op je begrafenis gespeeld worden?

‘Breathe’ van Télépopmusik.

Wat zou je kiezen als openingsdans op je eigen trouwfeest?

Geen emotionele slow, wel een dansbaar feel good nummer: ‘Yo Vouai Ou’ van Les Aiglons lijkt mij een goed idee. Een live optreden van hen op mijn trouwfeest zou het helemaal compleet maken!

http://vi.be/poldoore

Bookmark and Share

Related articles

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or