news   ›   De Shortlist van... Wanthanee

De Shortlist van... Wanthanee

3 May 2016

Tijdens de finale van ‘De Nieuwe Lichting’ kreeg ze een volle AB muisstil. Ze werd uiteindelijk ook oververdiend bekroond tot winnares van ‘De Nieuwe Lichting 2016’. Wanthanee is een singer-songwriter, haar stem is zo breekbaar dat je er kippenvel van krijgt. Haar single ‘Only Shadows Remain’ scheerde hoge toppen en brengt je onmiddellijk in vervoering. Ontdek Wanthanee, ze zal het ongetwijfeld ver schoppen in de muzieksector!

Wat zijn je grootste invloeden?

Alles waarover ik muziek kan maken. De leukste zijn die onverwachte wendingen, zoals naaktzwemmen.

Wat is je favoriete song van het moment?

Zonder twijfel ‘9000 Years’ van Sleepers’ Reign. Een potentiële summerhit, een feel-good nummer en enorm dansbaar!

Naar welk niet te missen concert ga je binnenkort zelf kijken?

Op dit moment staan er geen concerten gepland. Ik ben nooit echt naar concerten geweest, aangezien mijn muziekkennis nog niet zo breed is. Maar sinds ‘De Nieuwe Lichting’ doe ik m’n best om zoveel mogelijk nieuwe muziek te ontdekken.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Aangezien ik nooit echt naar concerten ga, heb ik helaas niets om op te sommen. Onlangs heb ik wel de dvd gekocht van Stromae’s concert in Montreal en dat optreden is echt fenomenaal. Puur entertainment!

Wat is je favoriete album aller tijden?

‘Wolfgang Amadeus Phoenix’ van de Franse band Phoenix. Dit album heb ik enkele jaren geleden ontdekt via een vriendin en echt alle nummers zijn fantastisch. Fantastische cover ook, veel roze!

Wat is de eerste CD die je ooit gekocht hebt en waarom?

Mijn eerste CD heb ik gekocht tijdens mijn middelbare schooljaren en toen luisterde ik vooral naar Jazz en klassieke muziek. Ik geloof dat mijn eerste CD een compilatie CD was met Jazz-klassiekers, want ik hield echt van die rustgevende vibe rond jazz nummers.

Wat is de foutste cd in je platenkast?

Iemand gaf me ooit als cadeautje de CD van het koor waarin hij zong. Het was een beetje gênant toen we samen zaten te luisteren naar zijn Anglicaanse kerkmuziek, maar toch bedankt voor het gebaar!

Wat is de gekste plaats waar je ooit een concert zag en welk concert was dat?

Spijtig genoeg kan ik hier niets spectaculairs opnoemen… Ik moet dringend meer naar concerten!

Wat is voor jou de ultieme floorfiller?

Op ‘Girlfriend’ van Phoenix heb ik al vele malen gedanst voor de spiegel. Verder blijft het deuntje van ‘Houdini’ door Foster The People ook dagen in m’n hoofd hangen.

Welk nummer zing je luidkeels mee onder de douche?

‘Bills, Bills, Bills’ van Destiny”s Child. Super energiek, wat wel past onder de douche.

Met welke al dan niet nog levende artiest wil je graag eens op tournee en waarom?

Ik was graag met The Beatles op tournee geweest, maar dan zou ik niet, in tegenstelling tot mijn uiterlijk, de Yoko Ono geweest zijn van de groep. Eerder een fangirl die dan lekker kan stoefen bij al haar vrienden en grijnzen kan werpen naar het gillende meisjespubliek van de jaren ’60.

Welk nummer moet er op je begrafenis gespeeld worden?

Eerst ‘Confutatis & Lacrymosa’ uit het Requiem van Mozart, om het gebeuren toch maar dramatisch te houden. Daarna de soundtrack van de film ‘Forrest Gump’ om de (eventuele) tranen te drogen.

Wat zou je kiezen als openingsdans op je eigen trouwfeest?

Ik heb altijd gefantaseerd dat ik zou dansen op  ‘Waltz’ uit Het Zwanenmeer van Tsjaikovski, maar ik vrees dat ik de enige ben die daar bereid voor zou zijn. Nu, ik sta voor alles open. Het belangrijkste is de persoon waarmee ik zal dansen hé. 

http://vi.be/wanthanee

Bookmark and Share

Related articles

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or