news   ›   Mooi herfstprogramma in N9

Mooi herfstprogramma in N9

19 October 2009

vrijdag 23 oktober

Halve Finale Oost-Vlaams Rockconcours
CC de Herbakker, P. De Nevestraat 10, Eeklo - 20 uur – 5/6 euro 

halve finale met 6 groepen

 

Het Oost-Vlaams Rockconcours is ondertussen een begrip geworden, met laureaten als Sioen, Absynthe Minded, Barbie Bangkok en Team William. Halve finalisten die dit jaar aantreden in Eeklo zijn Intergalactic Lovers, Lisa Pangrazio, Look & Trees, Mauer, Steven H en Joni_Sheila. 

 

zaterdag 31 oktober

Jean Blaute en Erik Melaerts (BE)
N9 villa, Molenstraat 165, 9900 Eeklo - 21 uur – 9/12 euro 

gedeelde adoraties afl. 2

 

In 2007 ondernamen Jean Blaute en Eric Melaerts een eerste Gedeelde Adoraties-tournee. Ze speelden songs die hen beiden nauw aan het hart lagen naast een aantal eigen nummers. Een formule die werkte, want gedurende het najaar van 2009 steken ze opnieuw van wal met Gedeelde Adoraties Afl. 2.

 

dinsdag 10 november

Pat Kelly & The Moon Invaders (JM / BE)
N9 villa, Molenstraat 165, 9900 Eeklo - 21 uur – 10/13 euro 

rocksteady = Jamaïcaanse soul / Kelly = Mayfield

 

Noem veteraan Pat Kelly met zijn zoetgevooisde falsetto gerust de Jamaicaanse Curtis Mayfield. Hij was in de jaren ’60 en ’70 een ster van de rocksteady, de Jamaïcaanse versie van de soul. Met The Moon Invaders als begeleidingsband wordt zijn oeuvre van onder het stof gehaald.

 

zaterdag 14 november

HUMb (BE)
N9 villa, Molenstraat 165, 9900 Eeklo - 21 uur – gratis 

gratis try-out en funk/hiphop/soul party

 

Terug van weggeweest! Hun nieuwe cd verschijnt eind dit jaar, maar de nieuwe show moet worden ingeoefend en waar kun je daarvoor beter terecht dan in N9 villa? HUMb zijn tien muzikanten, waaronder oudgedienden van o.a. Zap Mama, Brazzaville, Boogie Boy en Starflam. Dansmuziek par excellence.

 

donderdag 19 november

Erik Vermeulen (BE)
Paterskerk, Markt 27, 9900 Eeklo - 20 uur – 10 euro 

grote jazzpianist interpreteert Beethoven

 

Erik Vermeulen (50) is klassiek opgeleid, maar stapte over naar de jazz. Hij speelde zich een indrukwekkend cv bij elkaar, o.a. als begeleider van grote jazzsterren als Slide Hampton en Clark Terry. Voor Beethoven (h)oorverdovend zal hij improviseren op bekende thema’s van Beethoven.

 

vrijdag 20 november

Liu Sola & Friends Ensemble (CN)
N9 villa, Molenstraat 165, 9900 Eeklo - 21 uur – 9/12 euro 

Europalia: China

 

Liu Sola balanceert tussen traditionele Chinese muziek en Westerse jazz en blues. Een criticus omschreef ze als Chinese muziek 'gone psychedelic'. Het ensemble dat ze meebrengt bestaat uit 4 Chinese drums, 2 pipaspelers, een zither. Sola's stem situeert zich daarbij ergens tussen Björk en Enya.


vrijdag 4 december

Little Willie Littlefield (US)
N9 villa, Molenstraat 165, 9900 Eeklo - 21 uur – 10/13 euro 

Fats Domino’s lievelingspianist

 

In 1949 had Littlefield een eerste grote nationale hit. Later trok hij door de US en speelde met de allergrootsten (Ray Charles,  BB King, Duke Ellington, Count Basie ...). Op zijn 78 treedt hij nog steeds op, en hoe! Hij kan minstens 10 jaar liegen over zijn leeftijd en brengt een verbluffende show.

 

zaterdag 12 december

Tribute to Kevin Coyne
N9 villa, Molenstraat 165, 9900 Eeklo - 21 uur – 10/13 euro 

met vele gasten


Op 2 december 2004 overleed Kevin Coyne. Hij werd het bekendst met zijn eigenzinnige bluesy muziek, maar was ook schrijver en schilder. Voor deze tribute-tournee zal een hele reeks artiesten zijn werk vertolken. Het programma is nog niet definitief, maar Coyne’s zonen Robert en Eugene en ook Wreckless Eric zullen er in elk geval zijn.

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or