news   ›   Drukke tijden in De Kreun

Drukke tijden in De Kreun

2 December 2009

Drukke tijden in De Kreun. Lekker veel studenten zagen Customs een strakke set spelen. En een volledig uitverkochte zaal vierde Lovely Gazbaby als winnaar van Westtalent – het publiek zelf koos voor SX.

En wat een weekend gaan we tegemoet!

Vrijdag 4/12 komt hiphop legende CHALI 2NA met liveband. Hij beloofde alle hits van Jurassic 5 te spelen, maar ook zijn eigen nummers niet te vergeten. Lefto warmt op en sluit af, Les Grandes Gueules zijn het voorprogramma!

Een dag later, zaterdag 5/12: ook legendarisch, heel straf en hiphop, maar dan uit een heel ander register: ANTI-POP CONSORTIUM! Hun laatste cd Fluorescent Black bewijst dat de band niets van zijn avant-gardistisch elan heeft verloren. 7 bezoekers krijgen de plaat mee naar huis! Wil jij dat zijn? Mail nu frank@dekreun.be – da’s dan snel verdiend. Die avond trouwens ook nog de straffe Thavius Beck, DJ Afrojaws en de rockumentary Consortium In Gravitation. Het 4x4 project laat de bussen al vroeg aanrukken uit Duinkerke, Tourcoing en Diksmuide.

Zondag 6/12 – sinterklaas! Maar alle kinderen (groot en klein) zakken al om 17.30 af voor het feest van THAT’S ALL PUNX. Punkrock en melodische hardcore galore met Fullcirclebroken (winnaars rockrally), The Maple Room, Rentokill en headliner A Wilhelm Scream die een nieuwe EP komen voorstellen. Iets na tien is de moshpit weer leeg.

De tickets voor de try out van ZITA SWOON op maandag 07/12 gingen, als verwacht, razendsnel de deur uit. Het concert is volledig uitverkocht. Wie wel een ticket te pakken heeft krijgt een uniek en intiem concert met een overzicht van 15 jaar Zita Swoon.

Ook het concert van THE MELVINS op 10/12 is ondertussen helemaal uitverkocht.

Wie al een degelijke basis heeft in geluidsmixen kan zijn skills komen aanscherpen op de MASTERCLASS LIVE MIXEN op 8 en 9 december. Laurentx Etxemendi, geluidsman van de Franse metalband Gojira, concentreert minder op techniek maar zoekt naar een meer individueel gebonden benadering van het neerzetten van een vet en overdonderend geluid. Kingdom (het zijproject van AmenRa) is de band die jij dan van een livesound voorziet;Kingdom, AmenRa, General Lee en meer kan je trouwens op 10/12 meemaken op het Children Of Doom festival in de Aéronef in Lille op 10/12.

Als uitsmijter: net bevestigd: SOLE & THE SKYRIDER BAND op 10/02/10. De support is de minstens even spectaculaire en onuitgegeven samenwerking tussen Zucchini Drive, Bleubird en K-The-I! Be there

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or