news   ›   Druk voorjaar voor Democrazy

Druk voorjaar voor Democrazy

6 February 2010

Muziekclub Democrazy werkt naarstig aan het voorjaar 2010. Dit zijn de recentste nieuwtjes:

Absynthe Minded: uitverkocht op 27 én 28 februari! | Vooruit (Club Midi)

We moeten ver teruggaan in de tijd: het is lang geleden dat een Gentse band 2 maal op rij de prestigieuze Concertzaal van Vooruit kon uitverkopen. Absynthe Minded presteerde het, waarvoor hulde!

 

Resonance Festival | 5 en 6 maart | Vooruit

Democrazy en Resonance werken samen aan de 3de editie van dit eigenzinnige elektronische muziekfestival. Resonance brengt naar goede gewoonte een staalkaart van wat leeft op dit moment, met een breed aanbod aan artiesten en genres. Op vrijdag 5 maart worden zowel de Balzaal als Concertzaal van Vooruit in stelling gebracht met respectievelijk elektronica en dubstep (aansluitend op het reggae concert van Alborosie). Op zaterdag 6 maart wordt de kaart van de alternatieve techno getrokken.

Op vrijdag 5 maart (Balzaal): elektronica van de duo’s NSI en SND.
NSI (Non Standard Institute) staat sinds de vroege jaren '90 voor een hoogst origineel muzikaal treffen van analoge productiemiddelen (piano, synths, effectmodules), met een hedendaags en innovatief karakter als resultaat. Door hun nieuwe visie op minimalisme zijn ze zowel populair in het techno- als het kunstencircuit. De releases van SND worden uitgebracht op vooraanstaande labels als Mille Plateaux en Raster Noton. Atavism, hun vierde en meest recente album, is wereldwijd vol lof onthaald. Het vooruitstrevende karakter van hun muziek is ook de mannen van Autechre niet ontgaan, want ze worden geregeld gespot in het voorprogramma van deze vaandeldragers van de elektronica.

Balzaal Vooruit | vrijdag 5 maart, 20u30

 

Op vrijdag 5 maart (Concertzaal): Sub:stance Dubstep Night. 
Sub:stance is het concept waarmee Scuba dubstep introduceerde in de hippe Berlijnse Berghainclub. Vaak verlaten Scuba en zijn medestanders de Berghain niet; Sub:stance op locatie is dus een exclusieve belevenis! Ze komen met plezier naar Gent om ons artiesten als Untold, 2562, Slugabed en Scuba zelf voor te stellen. Supports door Paul Spymania en de mannen van After12. Op dezelfde plek vindt vroeger op de avond een concert plaats van de Siciliaanse reggae zanger Alborosie. Wie een ticket heeft voor Alborosie, heeft ook toegang tot de Sub:stance Night.

Concertzaal Vooruit | vrijdag 5 maart, 23u00 |

 

Op zaterdag 6 maart (Balzaal): Bruno Pronsato en Marcel Fengler. 
Bruno Pronsato is nog niet zo lang bezig als producer, maar zijn output is nu al van een dergelijk hoge kwaliteit en muzikaliteit dat hij overal lof wordt toegezwaaid: heerlijk complex en toch moeiteloos dansbaar. 'The Make-Up / The Break-Up', een doorgecomponeerde plaat van maar liefst 38 minuten, wordt door velen nu reeds bestempeld als release van het jaar. Opgegroeid met hiphop trok Marcel Fengler medio jaren '90 richting Berlijn waar progressie en innovatie hand in hand gingen. Als promotor en resident dj in de Berlijnse Berghainclub, staat hij garant staat voor urenlange sets vol complexe ritmes en dynamiek, krachtig en gevoelig tegelijk.

Balzaal Vooruit | zaterdag 6 maart, 22u00

 

Garcia Plays Kyuss | 29 mei, 19u30 | Vooruit (Club Midi)

John Garcia, lid van Slo Burn, Unida en Hermano en recent nog te horen op Lotuk van Arsenal, is natuurlijk vooral bekend als frontman van Kyuss.
Als jonge knaap richtte Garcia samen met gitarist Josh Homme, bassist Chris Cockrell en drummer Brant Bjork (Sons Of) Kyuss op. In oktober 1995, 3 maanden na de release van hun 5e studioalbum ‘... And The Circus Leaves Town’, waarmee (met dank aan MTV) een internationale doorbraak verwacht werd, gaf Kyuss er de brui aan. Hun laatste opnames werden gereleased als 10" op het cultlabel Man's Ruin van Frank Kozik, en later heruitgebracht als split CD met Josh Homme's toen nog onbekende Queens Of The Stone Age. Kyuss heeft ondertussen de status van een legende gekregen en beïnvloedde duizenden jonge rockbands.

15 jaar na de triomfantelijke doortocht van Kyuss in de Vooruit, vindt Garcia de tijd rijp om de muzikale erfenis van de desertrocklegende nieuw leven in de blazen op de podiumplanken. Op 29 mei komt hij naar diezelfde Vooruit terug met Garcia Plays Kyuss, een uniek en eenmalig project waarbij John Garcia met een ijzersterke liveband louter nummers van Kyuss zal spelen. Mis deze eenmalige show niet!

 

The Van Jets | 1 april, 19u30 | Minnemeers: nieuwe single, nieuwe cd!

The Van Jets hebben een neus voor timing. De Humo's Rock Rally-trein is aan zijn jaarlijkse reis begonnen, waarbij onvermijdelijk stoere verhalen uit het verleden worden opgerakeld. Zoals de overwinning van The Van Jets in 2004 bijvoorbeeld, vòòr gedoodverfde winnaars Absynthe Minded. Brengen de jongens toevallig ook geen nieuwe cd uit? 'Cat Fit Fury' komt uit op 1 maart, maar singles 'Matador' en 'The Future' effenen reeds het pad naar succes: gratis download op Humo.be voor 'Matador', StuBru-hotshot van deze week en een Afrekening-notatie voor 'The Future'.

Op 1 april te gast bij Democrazy in Minnemeers. Dat gaat vonken geven!

 

Democrazy & UVV delen uit: gratis luisterende oor(dopjes)

Met meer dan 40 concerten dit voorjaar, en geen voornemen om af te bouwen, beseft Democrazy hoezeer zij uw gehoor op de proef stelt.
En aangezien voorkomen beter schijnt te zijn dan genezen, deelt Democrazy dit voorjaar enkele duizenden oordopjes uit aan al wie niet wil kiezen wat hem het meest dierbaar is: muziek of gehoor. Hiervoor ging Democrazy een samenwerking aan met de Unie voor Vrijzinnige Verenigingen (afdeling Gent), die ook het jonge publiek te allen tijde een luisterend oor wil kunnen bieden.

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or