news   ›   BEATS @ NIJDROP met Shameboy, Nosaj Thing, Zwart Licht, Daedelus, The Brown Acid,...

BEATS @ NIJDROP met Shameboy, Nosaj Thing, Zwart Licht, Daedelus, The Brown Acid,...

27 February 2010

zaterdag 27 maart 2010: SHAMEBOY TRY-OUT

 

SHAMEBOY (°2004) is het feestje van dj/muzikant Jimmy Dewit (db Galaxie) en muzikant/producer Luuk Cox (buscemi/arsenal). Het duo maakt electro met catchy beats en een scherpe rand. Hun mission statement: het moet zo goed zijn dat je erop wilt dansen. Vanaf de eerste zet is het raak. ‘Rechoque’ leidt naar de draaitafels van Tiga, Felix da Housecat, Mylo en Timo Maas. Na twee albums zijn ze een begrip in/op alle grote clubs/festivals in de Benelux.

Dit voorjaar brengen ze hun 4de album uit (recentste plaat was At The Pyramid Marquee (2009)). De single ‘Blastermind’ wordt de voorloper van ‘808 state of mind’ dat in april verschijnt.

Shameboy komt drie dagen in Nijdrop sleutelen aan hun nieuwe live set en sluiten dit af met een exclusieve try-out, mis dit niet!

// Inkom: 5 euro (voorverkoop), 7 & 8 (kassa)

// Deuren: 21u

// Tickets

// Info

 

vrijdag 26 februari 2010: SIR JEES II ft. ZWART LICHT (NL) + FRESKU (NL) + NAG + DJ PATAT

 

Deuren: 20u30

DJ Patat: 20u30 > 21u30

21u30: Nag

22u30: Fresku

23u30: Zwart Licht

Tussen en na de concerten dj Patat.

 

Zwart Licht komt uit Amsterdam. Dit trio werd opgericht eind 2007 en is nu al een gevestigde waarde in de Nederlandse hiphop. Dit hebben ze te danken aan hun sterk debuutalbum 'Bliksemschicht', uitgebracht door Top Notch (het label van oa Extince, De Jeugd Van Tegenwoordig, Opgezwolle, ...).

Fresku (wat Antilliaans is voor brutaal) is de nieuwe Nederlandse hiphop sensatie uit Eindhoven. Zijn solodebuut verschijnt eveneens bij Top Notch, met partner in rhyme Karimineel vormt hij Zwarte Schapen.

Toekomstmuziek mc en producer NAG opent de avond en is de host. De Nag show wordt ondersteund door Lefto, Ras1 (2000wat) en Twan.

 

// Inkom: 8 euro (voorverkoop), 10 euro leden & 11 niet-leden (kassa)

// Deuren: 20:30

// Info

// Tickets

 

vrijdag 5 maart 2010: Fast Forward V ft. NOSAJ THING (US) - DAEDELUS (US) - THE BROWN ACID - DYNOOO - THE CHECKMATEZ

 

Jason Chung, aka Nosaj Thing, komt uit hetzelfde Los Angeles als Flying Lotus. Net als die laatste flirt zijn muziek met het beste van Warp en de hiphop van Dr Dre. Maar terwijl Flying Lotus in het donker stemmen aan elkaar plakt, plukt Nosaj Thing bleeps en Nintendo-beats uit zijn glasheldere computer.

Alfred Darlington aka Daedelus is een bijzonder geval. Hij zit er wat uit als een vroege Victoriaanse dandy, maakt knotsgekke beats en blieps met instrumenten waar u en ik de boven- niet van de onderkant zouden kunnen onderscheiden. En dat gaat hem bijzonder goed want Daedelus is werkelijk wereldklasse. Hij maakt muziek op het toonaangevende Ninja Tunes label en speelt op alle toonaangevende festivals en clubs. Hij draait nog steeds met de groten mee, getuige de geruchten van een nieuw album dat zou uitkomen op Brainfeeder. Maar eerst speelt ie live in Nijdrop, mis het niet!

Het Belgische elektroduo The Brown Acid schoot twee jaar geleden uit de startblokken met een speciaal ‘teaser’-concert in de AB-Club. Het Brussels-Leuvense project schakelde prompt een versnelling hoger. Zijn debuutsingle ‘Try humanity’ kreeg een fikse remix-bolwassing van de Amerikaanse dubstepper Starkey en werd omgebouwd tot een rave-anthem door de invloedrijke Britse wonky-producer Zomby.

De blogs waren er razendsnel bij om ‘Try Humanity’ op te pikken. Trendsettende dj’s zoals A-Trak (“quite timeless”, zei de man over de originele versie van ‘Try Humanity’) en artiesten zoals Just Jack en Stereo MC’s schoven de track in hun dj-sets.

2010 belooft hoedanook de release van het debuutalbum ‘Run Into The Propeller’ waarop de heren als schizofrene freaks van elektro naar funk en van house over industrial naar ghettotech en IDM schieten. Flarden Prince die in de mix met reepjes Faith No More en Nine Inch Nails worden vermalen, gekruid met wat Diplo en Depeche Mode? In het universum van TBA kijkt men niet op een genre meer of minder.

Eind februari doen de heren de warming-up voor het hopeloos uitverkochte concert van La Roux in de AB, Nijdrop heeft de eer de volgende stap op het steile parcours van The Brown Acid te zijn.

 

Dynooo’s muziek kan omschreven worden als uitdagende en innovatieve elektronische muziek geïnspireerd door tribal drums, crunk, dubstep, 80’s electro en infie folk. Zijn crunchy en experimentele geluid is even aantrekkelijk als uniek, wat hem reeds podiumplaatsen opleverde met de vandaag meest besproken eclectische beatwizards.

Dynooo is verantwoordelijk voor een aanzienlijk aantal releases waarvan de meest bekende zijn track op de Cinnaman en Jay Scarlett’s wereldwijde Beat Dimensions compilatie. Hij werkte samen met artiesten als Kissey Asplund, Confort Fit en Cupp Cave en mocht reeds guest mixes doen voor True Radio (Los Angeles), Amp Soul Generation (Samurai FM), Laid Back (FM Brussel), De Hop (Stubru) en Monotape (Turkije). Hij verdiende airplay bij de gefaamde Gilles Peterson (BBC 1), Andrew Meza’s BTS Radio, Future Vintage en Soul Sociedad. Vandaag bracht Dynooo net de nieuwe EP Gum Dragon uit, een 6-track vinyl of digitale release met een straffe sound, uit te checken op deze 5de Fast Forward.

 

The Checkmatez zijn 2 dj’s die de handen in elkaar geslagen hebben. (B.enn & Questpeace). Terwijl B.enn zijn roots eerder in de wereld van elektronische muziek (house, techno, breakz, mnml) liggen, heeft Questpeace vooral een hiphop, soul en funk achtergrond. Breng beide samen en je krijgt een mix van reggae, house, hiphop, dub, funk, drum’n’bass, soul, brazilian, breakz, etc etc.. Wars van alle genres, brengen ze vooral vette & funky beatz.

 

 

// Inkom: 5 euro (voorverkoop), 7 & 8 (kassa)

// Deuren: 21u

// Info

// Tickets

            

          

 

 AGENDA

 

 

26/02 Zwart Licht (nl) + Fresku & NAG + afterparty

27/02 Blitzkrieg Bop (True Rock'n Roll Clubbin) ft. Club Foot Dj Group (Stijn vd Voorde)

28/02 Up (op groot scherm)

05/03 FFWD V ft. Nosaj Thing (us) + Daedelus (us) + The Brown Acid + Dynooo + The Checkmatez

06/03 Viva Noche (org. VK de Sjoeters)

10/03 Watchmen (op groot scherm)

12/03 Spaghettifestijn

13/03 Spaghettifestijn

13/03 Choose Your Flavour (Cocktailparty)

19/03 The Van Jets + Wallace Vanborn

20/03 Drop It ft. dj's Neglectik + Tessa

21/03 Suske&Wiske en de Texasrakkers (op groot scherm)

24/03 Waltz With Bashir

26/03 Maximum Basie (kroegentocht)

27/03 Bal Marginal

27/03 Shameboy Try-Out

02/04 Mintzkov + Landfill (cd-presentatie)

03/04 Disco Volante (Decadance vs Charlatan) ft. Jan van Biesen vs TLP, Jo Hancock, Kong&Cortez, Seba Lecompte

09/04 Ruben Block (Triggerfinger) + Walter Broes (Triggerfinger) + Renée + Douglas Firs

23/04 Faust (de) + Master Musicians Of Bukkake (us)  + Hellvete + DJ's

30/04 Bjorn Berge (nor) + Scott H Biram (us) + Scheldebluesdj's

07/05 Unlimited ft. Tom Dazing + Tecnum + Jellen + Time Hunterz + Rupert Harvey

 

Bookmark and Share

Related articles

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or