news   ›   Nijdrop presenteert 4XSOLO met Ruben Block (Triggerfinger), The Van Jets, Mintzkov,...

Nijdrop presenteert 4XSOLO met Ruben Block (Triggerfinger), The Van Jets, Mintzkov,...

7 March 2010

WEDSTRIJD

Koop nu je ticket voor het concert van The Van Jets of Mintzkov en krijg er een t-shirt van Mintzkov of de nieuwe cd van The Van Jets bij!! Heb je een ticket? Mail dan gewoon je naam en de vermelding 'wedstrijd Mintzkov' of 'wedstrijd The Van Jets' naar info@nijdrop.be. De prijzen kunnen enkel afgehaald worden tijdens de concerten van The Van Jets en Mintzkov!

________________________________________

 

vrijdag 19 maart: THE VAN JETS + WALLACE VANBORN

 

De Noordzee spuwde vier nakomelingen uit, onder hen de kibbelende broers Verschaeve. De complexe chemie van schoonheid en geweld, gitaar riffs en sterke songs, vrouwelijk en mannelijk, dat is waar The Van Jets mee spelen. De band nam eerder de EP Belvre Records presents The Van Jets op en het full album Electric Soldiers, waarvan menige single door de hitlijsten raasde.

Met hun stevige live reputatie deden ze vele clubs stomen en prijkten ze op tientallen zomerfestivals zoals Rock Werchter, Pukkelpop en Dour festival. Ook het buitenland bleef niet achter, met tours in Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. Klaar voor de volgende stap, trokken The Van Jets op avontuur naar London. Aldaar doken ze met UK producer Jon Gray (The Subways, Editors, Infadels, The Kooks, etc. ) de fameuze studio The Garden in, voor de langverwachte opvolger, Cat Fit Fury!... Greg Gordon (Wolfmother, Jet, Soulwax) mixte het album. 1 maart komt die plaat uit, niet veel later kan je ze aan het werk zien in Nijdrop!

 

Een Gentse rockband, maar dan steviger, gladder, koppiger en gelikter dan we gewoon zijn. Wallace Vanborn dook meteen na de oprichting in 2005 de studio in. Het resultaat was een denderende EP I Am Hell die de band naar het voorprogramma van ondermeer Sioen, Lalalover, Milow en Arid hielp. De band won Vi.be On Air, trok een aantal keer naar Londen en Nederland, verzorgde de support voor Therapy? in de AB en trok als kers op de taart afgelopen september naar de USA Westkust om er 15 dagen lang een veelbesproken tournee te spelen.

En nu is er de debuutcd Free Blank Shots (release 8 feb), een heerlijk rockend schijfje met de ene stevige stoot na de andere. En dat is precies waar deze band voor staat: rock zonder omwegen, aangevuld tot een volle sound. Hun single Atom Juggler moet je zeker kennen want Stubru draait ie dagelijks en de afrekening mist ie niet.

 

// Inkom: 10 euro (voorverkoop), 12 euro leden & 13 niet-leden (kassa)

// Deuren: 20u30

// Info

// Tickets

________________________________________

 vrijdag 2 april: MINTZKOV + LANDFILL (cd-release)

+ PART TIME PUNKS

             

Sinds hun overwinning op Humo's Rock Rally in 2000 bouwdeMintzkov (nMintzkov Luna) nationaal en internationaal succes op. In 2007 bracht de band het ijzersterke album 360 uit met daarop straffe singles zoals one equals a lot, ruby red en return & smile.

 

Mintzkov bracht op 19 februari haar derde album uit: 'Rising Sun, Setting Sun'; geproduced door Jagz Kooner (Primal Scream, Reverend & The Makers, Kasabian). Hun nieuwe single opening fire is nu uit (zie video) en doet ons het beste verwachten van de nieuwe plaat Belgische eigenzinnige indierock van de bovenste plank! Mintzkov is Philip Bosschaerts, Pascal Oorts, Min Chul Van Steenkiste, Daan Scheltjens en Lies Lorquet (die laatste ken je misschien ook van de prachtige gastvocals op 'Eternal Woman' van dEUS).

 

Landfill (cd-presentatie): Gepireerd door Radiohead & Muse bracht dit vijftal uit Grimbergen-Nieuwenrode hun eerste EP Hello Planet Earth uit. Van die eerste demo verscheen demons wear a crown op de demopoll-cds van stubru en poppunt. In 2008 brengen ze hun 2e EP uit, Falling like dominoes, en halen ze de derde plaats in de provinciale rockwedstrijd Rockvonk. In 2009 kammen ze hun tuinhuis uit op zoek naar nieuw songmateriaal, en nemen ze samen met producer Bart Delacourt producer Monza, Arid en bassist bij onder ander Monza en MFT hun eerste full-cd op. Deze presenteren ze op 2 april in Nijdrop.

 

+ Part Time Punks: Brand new toy from Mintzkov's electronic toyboy RAZ. Think rave, pop, filth and dirty dancing. Think sweat. Think crap. Think lollipop.

Now shut up and dance.

 

// Inkom: 10 euro (voorverkoop), 12 euro leden & 13 niet-leden (kassa)

// Deuren: 20:30

// Info

// Tickets

 

 ________________________________________

             

vrijdag 9 april: 4XSOLO met RUBEN BLOCK (TRIGGERFINGER) + WALTER BROES (SEATSNIFFERS) + RENEE + DOUGLAS FIRS

 

Drie tijgers van de Vlaamse rock verenigden zich begin 2004 in misschien wel de potigste Belgische groep aller tijden. Dichter bij de metaalverwerkende nijverheid kan rockn roll niet geraken. Zanger en gitarist Ruben Block verdiende zijn sporen bij Sin Alley en Angelico.Triggerfinger bouwde de laatste jaren een indrukwekkende live-reputatie op door de overdonderende optredens op o.a. Rock Werchter, Pinkpop, Dour Festival en Pukkelpop. In 2007 verscheen het Live-Album Faders Up, een captatie van de show die ze in 2006 ten beste gaven te Antwerpen en het nieuw studioalbum 'What grabs ya?' is in februari 2008 verschenen. Het resultaat: sexy herrie met hersenen en ballen. Dat bleek ook uit de talrijke optredens in clubs en festivals doorheen het land met een hoogtepunt op de main stage van Rock Werchter in 2009. Ruben Block is van Vlaanderens rock & roll goden en komt met eigen songs, covers en nummers van Triggerfinger naar De Nijdrop.

 

Vaak geziene gast op nationale en internationale bluesfestivals zijn TheSeatsniffers. Sympathieke band die zonder te overdrijven de populairste en krachtigste roots & bluesband van Belgis. Energiek en eensgezind timmeren deze unieke mannen alweer zo'n 15 jaar gezamenlijk aan de weg: telkens weer weten zij hun aandachtig publiek te verrassen met een pakkend nieuw album. Walter Broes is de zanger/gitarist van deze sympathieke band en geeft een exclusief solo optreden.

 

Ren/strong> viel op 10 januari 1984 in een bakske vol met stro op een boerderij in Sijsele. Sindsdien heeft ze alleen nog haar keelgat opengezet, daar valt het engelenkoor uit de hemel neder owee. Na haar studies filmregie en schrijven aan het Rits, heeft ze de gitaar nu onvoorwaardelijk aan haar vingers plakken en pakt u met plezier in met haar lo-fi fluisterpop. 

 

Douglas Firs is Gertjan Van Hellemont (1987), zanger, gitarist en liedjesschrijver met een voorliefde voor de popmelodievan The Beatles, singer-songwriters als James Taylor en Ryan Adams, de country-blues van North Mississippi Allstars,

             

// Inkom: 10 euro (voorverkoop), 12 euro leden & 13 niet-leden (kassa)

// Deuren: 20u

// Info

// Tickets

________________________________________

 

Podcast              

(Of download via http://www.clubcircuit.be/files/podcasts/.12/podcast_maart10.mp3 - rechtermuis - bewaar als)

Met de lente in het vooruitzicht presenteren we u een nieuwe frisse podcast. Zoals altijd gevuld met kritische interviews, de beste muziek en enkele leuke extra's. Zo hoort u deze maand de stemmen van The Van Jets en Landfill en spelen we muziek van Mintzkov, Bjorn Berge, Maximum Basie, Faust en zelfs de nagelnieuwe single van Shameboy, allen binnenkort op het podium in Nijdrop. We trokken ook naar de markt, op zoek naar kooktips voor ons spaghettifestijn van 12 en 13 maart. Tot slot stellen de Bal Marginal dj's hun 5 favoriete schijven voor en hoor je een speciale radiospot voor de film @ Nijdrop! Downloaden maar!

 

PLAYLIST

 

Shameboy - Blastermind

Wallace Vanborn Atom Juggler

Voxpop Wat doe jij in je spaghetti?

Swirl People Wotcha Gonna DO ft TLP (Vernon & Dacosta remix)

Mintzkov Opening Fire

Landfill Interview

Landfill - Gentleman

Triggerfinger Is It

Bal Marginal TOP5

Goose Bring It On

Bjorn Berge Drifting Blues

The Van Jets Interview

The Van Jets The Future

Maximum Basie Boom Boom Soul

Spotje film @ Nijdrop

Faust - Jennifer

 

Met dank aan Bart de Keersmaecker, onze podcast-reporter.

________________________________________

 

Individuele gitaarlessen voor beginners en gevorderden

 

Wil je dolgraag gitaar spelen en ben je een absolute beginner? Dan is dit hmoment om je in te schrijven voor een 5-delige lessenreeks "gitaar voor beginners". Notenleer en theorie zijn helemaal geen vereisten en we beginnen bij de praktijk. We starten met eenvoudige akkoorden (bepaalde vingerzettingen op de gitaarsnaren) en voor je het weet kan je op het einde van de lessenreeks al een heus nummer spelen! Ons motto is: "het hoeft niet moeilijk te zijn om mooi te klinken".

Ook "gevorderde" gitaristen met of zonder podiumervaring kunnen inschrijven. Hun les kan gaan over "fingerpicking" tot uptempo soleren of van complexe ritmische akkoordwisselingen tot genrespecifieke harmonie Ook gevorderden zullen in 5 lessen even goed hun muzikale hart kunnen ophalen!

 

Data: 24/3, 31/3, 7/4, 14/4 en 21/4. Elke sessie houdt 30 minuten individuele les in tussen 19 & 22u. Kost: 50 euro voor 5 lessen.Schrijf je in via nijdrop.be

 

Lesgever is Sam De Troyer: Sam is van alle markten thuis. Flamenco, metal, rock, blues, fusion, Door de jaren heen bouwde hij in elk genre een ongelofelijke praktische en theoretische kennis op. Sinds enkele jaren is hij professioneel lesgever.

 

DJ-workshop

 

DJ-workshop 1 (beginners - gevorderden) 28/4:

-materiaalkennis/keuze; platenspelers / cd spelers / mixer / basis effects / basis serato

-dj begrippen: tellen / opbouw muziek / gebruik scratchen, beatmixen, EQ, effects,...

-mixtechnieken basis: eventueel begrippen in praktijk afhankelijk van groep.

 

DJ-workshop 2 (gevorderden) 5/5:

-Advanced mixtechnieken; scratchen, jugglen, beatmixen en effects in theorie en praktijk.

-Uitbreiding van workshop 1 + gebruik van effects in de mix, detail: flanger - phaser - delay - echo - reverb - filters - eq - pitch - ...

 

DJ-workshop 3 (gevorderden) 12/5:

-Advanced mixtechnieken, in praktijk met focus en gebruik van Serato.

-Pro's en contra's, benodigdheden en minimum vereisten systeem - naalden - Externe HD - mixer, ...

-Hardware en software

-tips en tricks.

 

De DJ-workshops gaan door in groep. Elke sessie duurt 3 uur. Na elke workshop voorzien we de mogelijkheid om vragen te stellen over setup of onduidelijkheden van de workshop.

 

Data: 28/4, 5/5 & 12/5. Telkens van 19 tot 22u.

Kost: 20 euro / avond of 50 euro voor de drie workshops samen.

Inschrijven kan via nijdrop.be

 

Lesgever is Frederik Dejongh (Jerboa) jerbmusic.com

 

 ________________________________________

 

05/03 FFWD V ft. Nosaj Thing (us) + Daedelus (us) + The Brown Acid + Dynooo + The Checkmatez

19/03 The Van Jets + Wallace Vanborn

26/03 Maximum Basie

27/03 Shameboy Try-Out

02/04 Mintzkov + Landfill (cd-presentatie)

09/04 Ruben Block (Triggerfinger) + Walter Broes (Seatsniffers) + Ren+ Douglas Firs

23/04 Faust (de) + Master Musicians Of Bukkake (us)  + Hellvete + DJ's

30/04 Bjorn Berge (nor) + Scott H Biram (us) + Scheldebluesdj's

 

 

Bookmark and Share

Related articles

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or