news   ›   Geen Minnemeers-concerten meer: VoorĂșit met Democrazy!

Geen Minnemeers-concerten meer: VoorĂșit met Democrazy!

10 March 2010

De geplande concerten van Muziekclub Democrazy in Minnemeers vanaf 25 maart worden verplaatst naar Vooruit. Als gevolg van een klacht uit de buurt kan het stadsbestuur binnen het kader van de huidige milieureglementering niet langer toestemming verlenen om in Minnemeers concerten te organiseren.

Het concert van The Fleshtones en The Bellrays as. zondag 14 zondag wordt verplaatst naar de Centrale (Kraankindersstraat 2, 9000 Gent, op 500m afstand van Minnemeers). Lees hierover verder meer!

Tickets gekocht voor concerten in Minnemeers vanaf 25 maart blijven geldig voor de concerten in Vooruit. Alle data blijven dezelfde. In sommige gevallen werden de uren gewijzigd. In onderstaande lijst leest u alle informatie over deze concerten. Er zijn nog voldoende tickets voor alle concerten via www.democrazy.be, Vooruit, Fnac en Music Mania.

De concerten van Marvelas Something, Vermin Twins en Joakim van 2 april (daaraan gekoppeld de Kicks Party), oorspronkelijk gepland in Minus One, vinden ook in Vooruit plaats. Het leek ons logisch om in deze drukke concertperiode activiteiten van Democrazy in Vooruit te bundelen. Het motto is aldus: Voorúit met Democrazy!

Democrazy en NTGent (beheerder van Minnemeers) vinden het bijzonder jammer dat de huidige concertwerking niet langer terecht kan in Minnemeers. Deze zaal in het centrum van Gent bleek een uitstekende uitvalsbasis voor haar concerten en inhoudelijke concepten. We ontvingen er o.m. Butthole Surfers, Madrugada, Nouvelle Vague, Daan, The Black Box Revelation, Mulatu Astatke, Helmet, Mr. Scruff, The Congos, Absynthe Minded, Triggerfinger, Sophia, The Horrors, Mauro and the Grooms, ... Het bleek niet mogelijk de noodzakelijke infrastructurele aanpassingen te verrichten om op korte termijn verder te werken. Met het stadsbestuur van Gent wordt momenteel onderzocht welke volgende stappen er kunnen gezet worden om later terug concerten te kunnen organiseren in Minnemeers.

Door het wegvallen van Minnemeers verliest Democrazy één van haar belangrijkste locaties en werkplekken waar ze haar imago en identiteit aan kan verbinden. Democrazy beraadt zich momenteel over haar plannen en de mogelijkheden op korte termijn om een kwalitatief en gevarieerd programma te blijven realiseren binnen de Gentse context. Aangepaste infrastructuur blijft hierbij een noodzakelijke voorwaarde.

Democrazy wenst Kunstencentrum Vooruit nadrukkelijk te bedanken voor de mogelijkheid om de concerten van Minnemeers in Vooruit te kunnen laten doorgaan.

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or