news   ›   Nieuw bij Cactus: The Sound of Overwhelming Perfume ft Cibelle, CALLmeKAT,...

Nieuw bij Cactus: The Sound of Overwhelming Perfume ft Cibelle, CALLmeKAT,...

20 March 2010

vr  07.05  Cactus Club@MaZ
€ 7-10  deuren 20:00

'THE SOUND OF OVERWHELMING PERFUME' feat.

CIBELLE braz/uk

+ CALLmeKAT dk

Intrigerende, soms exotische geluiden en experimentele stemmen die kruipen waar ze het meeste gevoel losmaken, je onverwacht halt doen houden, oren in de wind. Cactus stelt onder de noemer 'The Sounds of Overwhelming Perfume' met CIBELLE en CALLmeKAT twee zo'n bedwelmende stemmen en geluidsproducenten aan u voor. Aangenaam!

Model, actrice, performance artieste, singer-songwriter én producer CIBELLE nodigt je vanonder haar prettig gestoorde pseudoniem 'La Sonja Khallecallon' uit om een spectaculaire duik te wagen in haar fantastische onderwereld. Voor haar derde album verzon ze een fictieve bar aan het eind van de wereld, de 'Las Venus Resort Palace Hotel', waar haar band, 'Los Stroboscopious Luminous', ten dans speelt terwijl de gasten feesten alsof het einde nabij is. Sonja Khalecallon is de charmante hostess die je met een cocktailzoete stem verleidt en het einde van de wereld doet vergeten. De soundtrack bij een postnucleair tropical rundown punk cabaret, aldus CIBELLE.

Per album verzint deze van oorsprong Braziliaanse zangeres een nieuw universum dat ze vervolgens opvult met passende geluiden én een nieuw alter ego. In haar muzikale carrière wisselde ze even vaak van instrument als van alter ego. Ook haar stemgeluid bezit kameleontische trekjes: nu eens zwoel zuchtend als een ware jazzdiva, dan weer extatisch loeiend als een exotische queen. Dromerig maar direct, vechtend voor een plek ergens tussen Feist en Martina Topley Bird. Enjoy the show! [MySpace Cibelle]

Ook de Deense Katrine Ottosen alias CALLmeKAT heeft een kneedbare stem. Eentje die ze nu eens lief laat spinnen, dan weer krols laat krabben. Op het podium staat Kat alleen met haar keyboards, laptop en geluidjes van vinyl. Do-it-yourself elektronica met speelse elementen en referenties aan o.a. de zusjes CocoRosie, Under Byen of Our Broken Garden (zie Music in Mind 2009). Haar debuut 'Fall Down' werd gemixt door Valgeir Sigurdsson. Ze was een van dé revelaties van Eurosonic 2010 en mocht bovendien shows openen voor o.a. Au Revoir Simone, Mugison, The Dø en Nouvelle Vague. [MySpace CallmeKat]

 

wo  05.05  Cactus Club@MaZ

€ 12-15  deuren 19:00

SLIM CESSNA'S AUTO CLUB us

ARCHIE BRONSON OUTFIT uk

+ PEGGY SUE uk

  Een leuk extraatje voor wie al een ticket voor het concert van ARCHIE BRONSON OUTFIT en SLIM CESSNA'S AUTO CLUB op zak heeft: vooraf zetten we ook PEGGY SUE op het podium. Hierdoor openen de deuren iets vroeger en starten we stipt om 19u30 met het eerste concert.

Achter PEGGY SUE schuilen Rosa Rex, Katy Klaw en drummer Olly Olly Olly. Alleraardigste Britse folk met een bluesy kantje. Vocale harmonieën die spontaan aan Alela Diane doen denken met een zachthese stem, creatieve percussie en stemmige gitaarriedels. Rainy British love songs!

 

En verder in Cactus Club@MaZ:

 

02.04 THE SEVEN MILE JOURNEY + TOMAN

09.04 CLUBSTEPPIN' FEAT. THE OTHERS + PLASTICIAN + COOLY G + SCIENCE OF TWO

24.04 ADMIRAL FREEBEE Nieuw album 'The Honey And The Knife'

28.04 EAGLE SEAGULL

05.05 SLIM CESSNA'S AUTO CLUB + ARCHIE BRONSON OUTFIT + PEGGY SUE

07.05 'THE SOUND OF OVERWHELMING PERFUME' feat. CIBELLE + CALLmeKAT

19.05 LALI PUNA

21.05 DRUM 'N' BASSMENT feat. ANDY C & MC GQ + LOMAX + NETSKY + Z-NOX

09-10-11.07 CACTUSFESTIVAL 2010

08.10 GRANT LEE PHILLIPS & BAND

 

 

 

Bookmark and Share

More artwork

 • Cibelle
 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or