news   ›   VERSE VIS - wedstrijd voor westvlaams muzikaal talent – De selectie!

VERSE VIS - wedstrijd voor westvlaams muzikaal talent – De selectie!

24 March 2010

VERSE VIS - wedstrijd voor westvlaams muzikaal talent – DE SELECTIE

Verse Vis is al tien jaar lang een wedstrijd waarin West-Vlaamse artiesten de kans krijgen om in optimale omstandigheden (mooie zaal, goede PA) hun kunsten te tonen. Sinds dit jaar is de formule een pak verbeterd, zo zijn er meer prijzen te winnen en we werken nu samen met Poppunt via Vi.be. Dat laatste resulteerde in 110 inschrijvingen, een pak meer dan de voorbije jaren. Uit deze bands worden uiteindelijk 6 bands geselecteerd die het op 24 april tegen elkaar mogen opnemen tijdens de finale in Zaal De Zwerver (vanaf 20u). De winnaar speelt dan later op het hoofdpodium van Leffingeleuren.

 

De 6 finalisten voor Verse Vis 2010:

(een link naar de vi.be paginas van deze groepen vind je op http://www.leffingeleuren.be/index.php?nav=agenda&concert=721)

 

THE CATATONICS (Brugge - Americana/Folk)

The Catatonics is de nieuwe band rond de Brugse singer-songwriter Filip Huyghebaert, de voormalige zanger-gitarist van Galope. Met hun eigenzinnige Americana- songs behaalden ze in 2009 finaleplaatsen in Fnac Unsigned Music Talents, Oostvlaams Rockconcours en Dranouterrally.

 

FURNITURE IN THE FARWEST (Brugge - Alternatieve Indietronics)

Het frisse en glanzend nieuwe project van drie jonge wolven laat zich moeilijk omschrijven maar grijpt de toehoorder ongetwijfeld naar de keel. Het gebruik van software werd bewust in een stoffige hoek gesmeten en de melodieen zijn bijgevolge spoor per spoor op elkaar geknutseld. Live trekken de drie met een indrukwekkend instrumentarium waaronder piano, gitaar, synth, xylofoon, contrabas, laptop, speelgoed, keukengereedschap en dergelijke ten strijde.

 

LOVELY GAZBABY (Roeselare - Britpop)

De muziek van Lovely Gazbaby wordt wel eens omschreven als uitstekende britpop met dEUS en Radiohead invloeden. De groep wordt alom geloofd voor zowel zijn uitstraling op het podium als voor zijn muzikale kwaliteiten, dit resulteerde onder andere al in winst op Westtalent.

 

MANWHORE (Oostende - 70s Rock ´n´ Roll)

Bij Manwhore zorgen instinctieve maar solide drums & bass, enthousiast gitaar- en keyboard/organgeweld voor rock zonder oogkleppen and beyond. Muziek voor partypeople, luchtgitaarhelden en vrouwen van lichte zeden.

 

POORBOYS AND PILGRIMS (Oostende - Pop/Rock/Swing)

Drie singer-songwriters uit Oostende, laten hun songs samen smelten tot een semi-akoestische mix van pop, rock, reggae, swing ...

 

WE SEEM TO HAVE MISPLACED OUR IGLOO (Kortrijk - Indie/Pop/Electro)

WSTHMOI staat er met een 80´s poprock sound. De kenmerkende gitaren, het unieke basgeluid en de strakke drums waarmee ze begonnen worden nu versterkt door pompende synths en percussie-instrumenten. Op het podium staat We Seem To Have gekend voor hun strakke, meeslepende en overweldigende sets, die het beste in hun muziek naar boven laat komen.

 

Algemene info over Verse Vis

De winnaar van de juryprijs mag het grote podium openen van Leffingeleuren, ons driedaags festival in september. Ter voorbereiding krijgt de band een dag PA-repetitie met de festivaltechniekers in de Zwerver. Daarbovenop komen nog eens twee dagen studiotijd bij Serge Feys, en een fotoshoot met Tom Verbruggen (Genthology, Lex van Rossen Award 2009). Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs, goed voor een clubconcert in De Zwerver.

Om te kunnen deelnemen, moet minstens de helft van de bandleden afkomstig zijn uit of wonen in West-Vlaanderen. Alle denkbare genres zijn welkom: pop, rock, reggae, hiphop, R&B, punk, metal, hardcore, emo, latin, lounge, soul, funk, jazz, singer-songwriter, techno, house, electro, drum ´n´ bass, dubstep ... De muziek moet wel live gebracht worden, het maakt niet uit hoe of met hoeveel je dit doet.

Uit alle inschrijvingen werden 6 bands geselecteerd. Op zaterdag 24 april 2010 gaan zij tijdens de finale de strijd aan op het podium van De Zwerver in Leffinge. Elke band speelt max. 4 nummers, waaronder 1 cover. De set mag niet langer dan 20 minuten duren. Kort maar krachtig dus.

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or