news   ›   Binnekort bij Democrazy: Mos Def, Sivert Höyem, Lefto #3 met o.a. Baloji en Hudson Mohawke,...

Binnekort bij Democrazy: Mos Def, Sivert Höyem, Lefto #3 met o.a. Baloji en Hudson Mohawke,...

6 April 2010

Vanavond: Mos Def | 19u30 | Vooruit (Club Midi): laatste tickets!

Iederéén kent Mos Def: als rapper en vaste waarde in de Amerikaanse hiphopscene; als acteur in tientallen films, zoals Brown Sugar, The Italian Job, The Hitchhiker's Guide To The Galaxy, Cadillac Records, ... Of als rapper in 'Stylo', de single van het nieuwe Gorillaz' album 'Plastic Beach'.

In de jaren '90 werd hij getipt als één van de grootste beloften van de Amerikaanse hiphopscène. Hij begon als Black Star, samen met Talib Kweli en Hi-Tek, en bracht in 1999 solo het legendarische 'Black On Both Sides' uit. En tijdlang duwde zijn acteercarriëre het niveau van zijn muziek naar de achtergrond, maar ... daar kwam in 2009 verandering in. The Ecstatic kwam uit, een triomfantelijke comeback geproduced door J Dilla, Madlib en diens broertje Oh No. Mos Def zingt, zweeft en rapt boven klassieke hiphopbeats, vermengd met samples van soul, Afrobeat, eurodance, jazz en funk. Mos Def is most definitely terug. Aanschouw met eigen ogen, dankzij Democrazy's uitstekende timing: Mos Def, vanavond in de Concertzaal van Vooruit!

In het voorprogramma Pitcho (ex-Onde De Choc) wiens nieuwe plaat 'Crise De Nègre' goed onthaald wordt. Oordeel zelf, en win 'Crise De Nègre' van Pitcho: mail vandaag voor 18u naar win@democrazy.be.

Met Flowlife Bumz & Beat Drunx, dj Lefto & mc Gus.

 

Morgen: Sivert Höyem | 19u30 | Vooruit (Club Midi)

Zegt de naam Sivert Höyem u weinig? Madrugada ongetwijfeld wel. Höyem was de frontman van deze Noorse cultrockband met groot aanzien. 3voor12 beschreef het destijds als 'zwartomrande, diep melancholieke rock', en Höyem omwille van zijn bezwerende stem als een soort ideale schoonzoon van Leonard Cohen, Jim Morrison en Ian Curtis. Toen in 2008 gitarist Robert Burås stierf, voltooide Madrugada haar 6de plaat en vertrok op afscheidstournee, met daarin een prachtig concert in de Minnemeers (Boombox 2008).

Sivert Höyem bracht sindsdien 3 platen uit, waarvan Moon Landing de laatste is en gemixt werd door John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr.). Hoewel zeer duidelijk in de lijn van Madrugada-werk, is Hôyem meer en meer singer-songwriter geworden, of eerder 'bard', gezien zijn unieke epische stijl. Weemoedig, roots-achtig, passioneel en met een bronzen stem. Live geruggesteund door zijn band The Volunteers. Kippevel verzekerd!

In het voorprogramma Christer Knutsen, gitarist bij The Volunteers.

Mail voor woendag, 10u naar win@democrazy.be en win tickets!

Vrijdag: Lefto #3: Baloji, Hypnotic Brass Ensemble, Hudson Mohawke | 19u30 | Vooruit (Club Midi)

Baloji aka MC Balo van Starflam was al jaren een bepalend figuur van de vaderlandse hiphop. Als solo-artiest ontbolstert hij zich met een inventieve blend van hiphop, soul en afrobeat, maar ook authentieke Congolese rumba en in Nigeriaanse funk gedrenkte reggae.

De Morgen schreef over Baloji's cd-voorstelling van 'Kinshasa Succursale' in AB: "Lumumba op sneakers die danst als James Brown. Baloji omhelst zijn Congolese roots en levert een fraai visitekaartje af. Omringd door vijf Congolose muzikanten, drie blazers en een gastvocaliste palmde Baloji het podium in, terwijl zijn band retestrak stond te spelen. Zelfs de grootste cynicus werd overtuigd: Baloji IS een grote meneer."

Hypnotic Brass Ensemble, dat zijn één drummer en acht blazers, zonen van Philip Cohran (voormalig trompettist van Sun Ra Arkestra). Ouderwets New Orleans koper gekruist met moderne jazz, hiphop, ska, en Braziliaanse pop: onvervalste feestmuziek!

Hudson Mohakwe is dj en producer Ross Bichard, het Britse alternatief voor Flying Lotus op het hippe Britse elektronicalabel Warp. Hij maakt de meeste gekke hiphopbeats met een vet sample-sausje van dubstep, electro, idm, r&b en pop. In zijn eentje staat hij model voor nieuwe stijlvormen als wonky of aquacrunk op zijn uitstekende debuutplaat 'Butter'. Verrassend in platenkeus met abrupte snelle overgangen en tempowisselingen, en een talent om de menigte te doen dansen: gesneden koek voor een avondje Lefto!

Met dj's Lefto en Azer

 

Admiral Freebee en The Black Box Revelation uitverkocht

Stop de persen en spread the word: de concerten van Admiral Freebee (15 april) en The Black Box Revelation (27 april) in de Concertzaal van Vooruit zijn uitverkocht. Beiden hebben een uitstékend onthaalde nieuwe plaat uit.

De Morgen over 'Honey & The Knife' van Admiral Freebee: "Tel daarbij nog zijn knappe teksten bij, scenario's waar je zo de beelden bij ziet, en je komt uit bij een totaal waar - ondanks het feit dat Freebee nu op een klein label zit en weer met een Belgisch producer werkt - weing op valt af te dingen. Of zoals hij het zelf ergens zegt: I like myself best at times when I don't try. Zijn beste cd tot nog toe? Jazeker."

daMusic over 'Silver Threats' van The Black Box Revelation: "Wij zouden 'Silver Threats' één van de smerigste inlandse platen van het laatste jaar - wat zeggen we - van het laatste decennium kunnen noemen. Op enkele kleine schoonheidsfouten na is dit duo er absoluut klaar voor om menig Europees muziekliefhebber Sugar Jacksongewijs een flink pak rammel te verkopen. "Oep z'n bakkes!" zeggen we dan."

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or