news   ›   Morgen in het VUB Kultuurkaffee: Out of Order en de wekelijkse jamsessie

Morgen in het VUB Kultuurkaffee: Out of Order en de wekelijkse jamsessie

19 April 2010

Out of Order + Jam

Dinsdag 20 april 2010 e.a. Kultuurkaffee 21u00 - gratis  

 

Het Kultuurkaffee stelt elke dinsdag haar podium, piano en zanginstallatie ter beschikking van iedereen die graag met andere muzikanten wil jammen, experimenteren en improviseren. Wereldmuziek staat centraal. Alle invloeden zijn welkom. Regelmatig worden fanfares uitgenodigd als centrale gast. Na hun concert kan iedereen mee het podium op. Afspraak dus, met je instrument, elke dinsdag vanaf 21u00 in het KK! Noteer alvast ook: 27 april, 11 mei en 18 mei (Balkan / klezmer jamnight) 

 

Afri Festival

3 T.E.M. 6 mei 2010 - verschillende locaties op de VUB campus

In 2010 herdenken 17 Afrikaanse landen de 50ste verjaardag van hun onafhankelijkheid. Ook de Democratische Republiek Congo zal op 30 juni 2010 stilstaan bij haar verleden en toekomst. Een belangrijke aanleiding om het Afrikaanse continent onder de aandacht te brengen.
Met het Afri festival willen UCOS, IMD Brussel en Dienst Cultuur samen met studenten werk maken van het verkleinen van de kloof tussen noord en zuid. Essentieel is hierbij het aanmoedigen van culturen om met elkaar in dialoog te gaan en elkaar beter te leren kennen.

De aftrap wordt gegeven op maandag 3 mei om 18u met de opening van de tentoonstelling JAMBO in de KK Gallery'. UCOS biedt met deze expo een forum aan jonge Congolese artiesten en aan 12 VUB studenten (die dit jaar deelnamen aan een uitwisselingsproject met de universiteit van Lubumbashi) om doorheen verschillende disciplines een beeld te schetsen van Lubumbashi en omstreken (DR Congo).

Gedurende de week van het Afri Festival vinden diverse activiteiten (muziek, films, lezingen, debatten, workshops, voetbaltoernooi, info- en eetstandjes ...) plaats op verschillende locaties op de campus. De focus van deze activiteiten ligt op het Afrikaanse continent, met activiteiten en thema’s rond kunst en cultuur, het ontwikkelingsvraagstuk, de actualiteit, verleden en toekomst,…

Zo worden op de campus van de VUB ook enkele kunstwerken van de Congolese kunstenaar Freddy Tsimba voorgesteld. Freddy Tsimba werkt o.a. met kogelhulzen die de kunstenaar verzamelt op diverse slagvelden, onder andere in Congo. Hij gebruikt dat materiaal om de kijker te confronteren met de realiteit van oorlog, geweld en lijden - een realiteit die dagelijks en dominant is voor miljoenen Congolezen, maar ook voor miljoenen andere mensen op de wereld. Het werk van Tsimba is niet enkel een bevraging voor de Congolezen, maar voor de hele mensheid. Het is het bewijs dat Afrikaanse kunstenaars een universele bijdrage leveren tot reflectie en dialoog, over alle grenzen heen.

 

Bookmark and Share

Related articles

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or