news   ›   10 jaar Zaal De Zwerver: Candi Staton, Eat Lions (Tim Van Hamel), Vermin Twins, Boston Tea Party

10 jaar Zaal De Zwerver: Candi Staton, Eat Lions (Tim Van Hamel), Vermin Twins, Boston Tea Party

7 May 2010

Nog tot 23 mei lopen de festiviteiten rond 10 jaar Zaal De Zwerver te Leffinge. Afgelopen weekend gingen ze van start met THE BLUES. We openden tevens een fototentoonstelling in de foyer. Bijna alle foto's werden genomen door CHRIS VAN DE CASTEELE, allen tijdens concerten in Zaal De Zwerver. De foto's zijn te bekijken in de foyer bij de vijf concerten die nog volgen in de maand mei.

Te beginnen met één van de grootste soul-stemmen aller tijden, CANDI STATON, nu zondag 9 mei. Een unieke kans om iemand van het kaliber van Aretha Franklin, Ann Peebles of Mavis Staples live aan het werk te zien. Check zeker de filmpjes waaronder haar wereldhit "You've got the love" op onze website.

Woensdag 12 mei is TIM VAN HAMEL (Millionaire) de centrale gast. Hij speelt er met zijn nieuwe band EAT LIONS en verder staan ook VERMIN TWINS (met zijn zus) èn BOSTON TEA PARTY (uit Torhout, hun debuutplaat verschijnt binnenkort, geproducet door Tim) op de affiche.

Omdat het een feestmaand is hebben we hier voor beide concerten een aantal gratis duo-tickets liggen. Stuur een mailtje met je naam en adres naar wouter@leffingeleuren.be met als onderwerp het concert van je keuze (Candi Saton of Eat Lions).

Take care

CANDI STATON (us)

zondag 09 mei 2010, 21:00

 • Locatie: Zaal De Zwerver

CANDI STATON behoort ongetwijfeld tot de grootste soulzangeressen aller tijden.

Haar carrière begon al in de jaren 50 in het gospelcicuit waar ook Mahalia Jackson thuishoorde maar ze brak pas door toen ze einde jaren 60 een deal tekende bij het Fame-label. De “First Lady of Southern Soul” scoorde 16 hits in minder dan 10 jaar tijd. Al deze nummers werden in 2004 verzamelt op één CD (´Candi Staton´) op het Honest Jons-label van Damon Albarn, een absolute aanrader.

Vanaf ´75 kende ze een kort tijd succes in het disco-circuit. Ze werkte samen met Dave Crawford en scoorde hits met "Young Hearts Run Free" and "Victim." In ´92 scoorde aan de zijde van The Source één van de vroegste house-hits, “You Got The Love”, goed voor 2 miljoen verkochte singles.
De herlancering van haar carrière in 2004 met de eerder aangehaalde Best Of roept vergelijkingen op met Bettye Lavette en Mavis Staples, generatiegenoten die op vergelijkbare wijze uit de vergetlheid gehaald werden.

Candi Staton bracht sindsdien 2 sterke platen uit: “His Hands” en “Who´s Hurting Now?” waarvoor ze samenwerkte met songwriters als Will "Bonnie Prince Billie" Oldham. Ze werkte ook samen met Groove Armada aan de track “Paris” op hun “Soundboy Rock”.

Candi Staton : Vocals

Mick Talbot - Keyboards (bekend van The Style Council)

Ernie McKone - Bass

Mark Vandergucht - Guitar

Crispin Taylor - Drums

Xavier Barnett – Backing Vocals

Suzie Furlonger - Backing Vocals

myspace

CANDI STATON (us)

EAT LIONS (feat. Tim Vanhamel) + BOSTON TEA PARTY + VERMIN TWINS + XSZANDER (video)

woensdag 12 mei 2010, 21:00

 • Locatie: Zaal De Zwerver

21u10-21u40 Boston Tea Party
22u00-22u45 Eat Lions
23u15-00u00 Vermin Twins

Op verzoek van Absolut Vodka ging TIM VANHAMEL op zoek naar een nieuwe band. Via audities en een strenge selectie vond hij twee gitaristen, twee drummers en een bassist voor EAT LIONS. Zelf neemt Tim Vanhamel de zang voor zijn rekening. Na Evil Superstars, dEUS, Millionaire, Disko Drunkards en zijn solo-plaat is dit dus al de zesde groep waarmee Tim naar buiten komt. Het is momenteel nog onduidelijk of dit op termijn tot een plaat zal leiden, maar feit is dat de groep momenteel zwaar aan het repeteren is.

myspace

VERMIN TWINS is de groep van Lotte Vanhamel (idd, zus van) en Micha Volders (ex-El Guapo Stuntteam). Geen heavy rock dit keer, maar aan alle kanten opstuiterende electronica die intussen al resulteerde in een eerste plaatje ´Exoskeleton".

Op de site van Stubru kan je dan weer een live sessie en interview van Vermin Twins beluisteren.

Ook in de Standaard was er een tijdje terug al een tof interview met hen te lezen. 

myspace

BOSTON TEA PARTY zijn twee liefjes die gestoorde noisepop brengen met enkel een overstuurde akoestische gitaar, een homemade stompbox (aangedreven door een paar flamencoschoenen on speed) en hun stemmen.

Ergens onderweg botste Boston Tea Party op een wildenthousiaste Tim Vanhamel, ondertussen fan en vriend, die hen naar de Vantage Point Studio van dEUS meesleurde om hun debuutplaat "Little Trouble Kids" te producen. Voor zijn eerste producertaak hanteerde Vanhamel een DIY-mentaliteit: in twee intense opnamesessies werden de elf nummers helemaal live ingespeeld met slechts enkele wacko overdubs. Little Trouble Kids raast aan een hels tempo voorbij. Ze werden ook al door Mario Goossens geselecteerd voor vi.be on air met de song "Lately".

myspace

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or