news   ›   Zaterdag in De Kreun: 69, Magnetix en The Intelligence

Zaterdag in De Kreun: 69, Magnetix en The Intelligence

12 May 2010

born badZaterdag 15/5 wordt daar, dankzij onze vrienden van l’ARA uit Roubaix, stevig doorgerockt. Niet minder dan drie bands, direct uit de garage en met veel twang op het podium. Het is uitkijken naar 69, met twee ex Sloy leden (een van de weinige bands die Frankrijk op de rockkaart bracht). Het duo kleedt hun muziek noodgedwongen uit, roept de hulp van een drummachine in, en gaat dan zwaar tekeer op het podium. Ook een duo, ook Frans: MAGNETIX! Minder subtiel, fuzz gedreven gitaren en rechttoe rechtaan drums … The White Stripes zijn punks geworden. Uit de States komen THE INTELLIGENCE, maar sinds ze op het Franse Born Bad label tekenden is hun surf meer op het Europese vasteland te vinden. Surf met een serieuze hoek af – zoals je vorig jaar op Sinxen Vlas Vegas al zag. Voor en na draait Topper Harley de vetste garage en soul van de laatste 40 jaar.

mi amiDinsdag 18/05 trek je je smerigste dansschoenen aan voor MI AMI. Epische, gestoorde maar hypnotiserende punkfunk met een vette groove – Mi Ami is een stomend gezelschap dat een plak noise ook lekker vindt. Een aanrader! Nog meer ontdekkingen die avond met Rape Blossoms en Ping Pong Tactics … ook zijn houden van een flinke portie noise, maar ook van songs.

DJ’s die hun skills ook digitaal scherp willen zetten kunnen vanavond (12/05) nog terecht bij POP-UP. Van de theorie over auteursrechten tot hands-on demonstraties met verschillende softwarepakketten. Om 20u in Muziekcentrum Track*, hurry!

En wist je al dat Kortrijk Congé (de lokale manier om afscheid te nemen van het culturele seizoen) dit jaar start op 10 juli – 20u en eindigt zo rond 8u op 11 juli? En dat het doorgaat op het Buda-eiland? Geen reden tot klagen hoor ik je denken. En toch … net voor Kortrijk Congé zijn we op zoek naar mensen die hun klachten over Kortrijk uit volle borst wereldkundig willen maken. Hier lees je er alles over…

 

 

LIVE!

//15/05 MAGNETIX
+ The Intelligence + 69 (ex Sloy) + Topper Harley DJ Set
//18/05 MI AMI
+ Rape Blossoms + Ping Pong Tactics
//22/05 SINXEN VLAS VEGAS : day 1
MIKE LADD + DISRUPT live with Soom T + WARRIORZ + T99 + JC & The Bad Mothas + Jim Tonic + Phat Soul Foundation + ...
//23/05 SINXEN VLAS VEGAS : day 2
TRANS AM + ZU + WE ARE WOLVES + DOUBLE DAGGER + TANLINES + PSYCHIC PARAMOUNT + DJ's ...
//24/05 SINXEN VLAS VEGAS : day 3
MADENSUYU + TOMAN + TWEAK BIRD + PETULA CLARCK + RISE AND FALL + DJ's ...

//03/06 POLVO
These Are Powers
//25/06 BEATS OF LOVE
MIXHELL - Spacid - Hector & Nate - Ed & Kim

POP-UP

12/05 DJ SOFTWARE

LOCAL SUPPORT

15/05 Kortrijk Wil Fuiven
23/05 ED TEMPLETON
Bookmark and Share

Related articles

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or