news   ›   Lali Puna en Marble Sounds in Cactus op woensdag

Lali Puna en Marble Sounds in Cactus op woensdag

14 May 2010

't Zijn de laatste!

In juli duikt Cactus opnieuw de festivalzomer in met Cactusfestival, Klinkers en Benenwerk. Maar eerst hebben we nog een laatste paar fijne concerten voor u klaarliggen. Woensdag komt LALI PUNA bij Cactus langs, recht uit het streelzachte universum van Morr Music. Vrijdag is er drum 'n' bass met ANDY C en op 25 juni krijgen we ZORNIK voor een exclusieve try out over onze vloer.

Ook voor het najaar hebben we al twee fijne namen vast: pianist en minimalist LUDOVICO EINAUDI (09/12) en GRANT LEE PHILLIPS (08/10), de stem van Grant Lee Buffalo!

 

wo 19.05 Cactus Club@MaZ € 10-13 deuren 20:00

LALI PUNA d
+ MARBLE SOUNDS b

 

Deze band rond Valerie Trebeljahr en Markus Acher (The Notwist, Tied & Tickled Trio) bouwde flink mee aan de basis van het indietronicagenre en sleept een puike reputatie mee als live producent van krokant krakende elektronica. LALI PUNA hield zich zes jaar lang gedeisd in het streelzachte universum van Morr Music, het toonaangevende Berlijnse tehuis voor elektronische popexploten, maar in april verscheen eindelijk het nieuwe album 'Our Inventions'.

Als support laten we nieuwkomer MARBLE SOUNDS aantreden. Hun handelsmerk is een warme melancholie die graag refereert aan bands als Pinback en The Notwist, met minder elektronica maar méér organische instrumenten.

[Meer info ...]

 

vr 21.05 Cactus Club@MaZ € 10-13 deuren 22:00

DRUM 'N' BASSMENT feat.
ANDY C + MC GQ uk | ram records
+ LOMAX uk | ram records
+ NETSKY b | hospital records
+ Z-NOX b | resident
Hosted by Mc Mush b | resident

 

Zeg ANDY C en wij antwoorden u met staalharde feiten: 'Ram Records' en 'de beste drum 'n' bass-dj ter wereld'. Naar Cactus brengt hij uiteraard zijn rechterhand en microfenomeen MC GQ mee voor een 2 uur lange set! Nog op de affiche? LOMAX, NETSKY en resident Z-NOX.

De voorverkoop gaat snel en op = op, koop je tickets dus in voorverkoop!

[Meer info ...]

 

vr 25.06 Cactus Club@MaZ € 15-18 deuren 20:00

ZORNIK b
Exclusieve Try-Out!

 

ZORNIK legde het in een niet zo ver verleden op geheel catchy wijze aan met uw oorworm via singles als 'Love Affair', 'It's So Unreal' en 'Hey Girl'. Koen Buyse en de zijnen zijn niet vies van de combinatie recht-voor-de-raapse muziek met een sentimentele inhoud en moesten een extra schouw laten aanrukken om alle awards, platina- en gouden platen op kwijt te kunnen. Na een verkwikkende pauze in 2009 is de band én een vers album er weer helemaal klaar voor. Op 25 juni komen ze bij Cactus langs voor een (enige!) try out.

[Meer info ...]

 

vr 08.10 Cactus Club@MaZ € 11-14 deuren 20:00

GRANT LEE PHILLIPS
& BAND us

 

De stem en smoel van Grant Lee Buffalo! 'Fuzzy'! 'Mighty Joe Moon'! Toen er in 1999 een open eind aan de band kwam ging Grant-Lee zijn eigen weg. Nog steeds weet Phillips ons met één riff op zijn twelve string guitar dieper te ontroeren dan een volledig symfonisch orkest. Zeker in combinatie met zijn stem, een uniek vocaal exemplaar zonder hoogtevrees. Phillips' uithalen verkennen met vrolijke weemoed elke vierkante centimeter van het rock, folk- en countryspectrum. Ook zijn fascinatie voor de maan blijft op het nieuwe 'Little Moon' intact: een hoogst akoestisch pareltje met een aanzienlijk ontroergehalte.

[Meer info ...]

 

do 09.12 Cactus@Concertgebouw € 20 deuren 19:00

LUDOVICO EINAUDI us

   

Minimalistisch, klassiek, ambient, hedendaags… componist/pianist LUDOVICO EINAUDI laat zich niet vangen met een paar ondubbelzinnige termen. Als conservatoriumproduct week Einaudi pas eind de jaren '80 af van het klassieke pad en ging hij nieuwe inspiratie zoeken in populaire muziek. Elementen daarvan last hij naadloos samen tot bloedmooie composities. Zijn invloeden strekken zich behaaglijk uit van The Beatles en Radiohead tot Luciano Berio, van Miles Davis tot Bob Dylan. En nu we toch vertrokken zijn voor een rondje name dropping: behaaglijk warm aanbevolen voer voor fans van Henryk Gòrecki, Philip Glass, Max Richter en onze eigen Wim Mertens. Zelfs medemensen opgetrokken uit stalen emoties weet Einaudi te vloeren met een willekeurige haal van zijn klavier.

[Meer info ...]

Org. Cactus Muziekcentrum i.s.m. Concertgebouw

En verder in Cactus Club@MaZ:

19.05 LALI PUNA + MARBLE SOUNDS
21.05 DRUM 'N' BASSMENT feat. ANDY C & MC GQ + LOMAX + NETSKY + Z-NOX
25.06 ZORNIK [Try-Out]
08.10 GRANT LEE PHILLIPS & BAND
09.12 LUDOVICO EINAUDI (Cactus@Concertgebouw)

CACTUSFESTIVAL 2010 met o.a.
ELVIS COSTELLO & THE SUGARCANES (10.07) - TORI AMOS (11.07) - MACY GRAY (11.07) - DAVID GRAY (09.07) - REGINA SPEKTOR (09.07) - JOSÉ JAMES (10.07) - BALKAN BEAT BOX (110.07) - BLACK MOUNTAIN (10.07) - HEAVY TRASH FEAT. JON SPENCER (11.07) - ...
Binnenkort meer namen! Voorverkoop vanaf 26 april!


More acts tba ... | www.cactusmusic.be

Tickets
- Online via www.ticketsbrugge.be en www.fnac.be
- Fnac Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven, Wijnegem, Louvain-La-Neuve, Luik
- IN&UIT - De Snuffel Brugge

Telefonisch
- vanuit België: Fnac 0900 00600 (0,45/min)
- vanuit Nederland: 00 32 56 85 42 30

Carpool
Op zoek naar een lift? Een plaatsje over? Doe uw ding op carpool.cactusmusic.be

Info 050 33 20 14 | info@cactusmusic.be | www.cactusmusic.be

RPR 0419964369

Bookmark and Share

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or