news   ›   Dit weekend in Zaal de Zwerver: No Means No en Billy Bragg

Dit weekend in Zaal de Zwerver: No Means No en Billy Bragg

20 May 2010

Op vrijdag hebben we de Canadese punkband NO MEANS NO op bezoek. Zoals we eerder aangaven: punk, but not as you know it. Drie steengoeie muzikanten met een voorliefde voor jazz en absurde humor die in een carrière van ruim 25 jaar een pak sterke platen afleverden (Wrong, 0+2=1, The Worldhood As Such,...) en dankzij honderden straffe live-shows een trouwe fanbase bijeen speelden. Verwacht je aan een internationaal publiek vrijdag. Opener wordt een andere Canadese band INVASIVES. Voorlopig nog onbekend maar veelbelovend. Vanaf 20u30 !

Zondag zorgt BILLY BRAGG voor het slotakkoord van "10 Jaar De Zwerver". Ook iemand met een volle koffer sterke songs en een jarenlange carrière. Iemand met het hart op de tong, de spirit van een punker en het vakmanschap van een singersongwriter. En al bij al vreemd dat hij nog nooit eerder in Leffinge stond. Maar vanaf 21u komt daar dus verandering in. Hij belooft trouwens een extra lange set te spelen.

Voor en na de concerten kan je ook nog de fototentoonstelling bekijken in de foyer. Ook in het café hangen er er trouwens nieuwe foto's, genomen door het fotografencollectief Genthology op Karma Hotel.

En omdat het de laatste concerten zijn uit de reeks "10 Jaar Zaal De Zwerver" hebben we hier zowaar nog een handvol tickets liggen. Mail naar wouter@leffingeleuren.be met je naam, adres en concert van je keuze.

take care...

NO MEANS NO (can) + INVASIVES (can)

vrijdag 21 mei 2010, 20:30

 • Locatie: Zaal De Zwerver

deuren 19u30
Invasives 20u30
No Means No 21u30

NOMEANSNO
 is de compleet eigenzinnige Canadese punkband rond de broers Rob en John Wright die in hun vroege jaren net zoveel door jazz en progressive rock beïnvloed leken als door punkrock. No Means No debuteerde al in 1984 en bracht eind jaren 80 schitterende platen uit als “Wrong” en “0+2=1” waarop de band een unieke sound neerzet, steeds gekenmerkt door een opvallende ritmiek, tonnen energie en vaak absurdistische teksten of titels. No Means No werkte ondermeer samen met Jello Biafra en de broers Wright houden er ook de gelegenheidsgroepen Hanson Brothers en Showbusiness Giants op na.
Uitermate geschikt voor fans van Butthole Surfers, Victims Family, Minute Men, Black Flag,....

“Devo on a jazz trip, Motörhead after art school, or Wire on psychotic steroids.”

myspace

INVASIVES brachten hun eerste platen uit onder de naam Married To Music en debuteerden dan als Invasives in 2008. No Means No inviteerde hun stadsgenoten voor deze tour, wat wij een schitterend idee vinden. Hun muziek doet denken aan Prong, Helmet, McLusky,...

myspace

NO MEANS NO (can) + INVASIVES (can)

BILLY BRAGG (uk)

zondag 23 mei 2010, 21:00

 • Locatie: Zaal De Zwerver

deuren 20u
concert 21u - 2 delen met pauze - staand publiek

BILLY BRAGG
 is een Britse singer-songwriter die zich begin jaren tachtig liet inspireren door de punk van The Clash maar ook door protestzangers als Woody Guthrie en Bob Dylan. Slechts gewapend met een electrische gitaar en een scherpe pen baant deze overtuigde socialist zich een weg doorheen de jaren ´80 en het Engeland van Tatcher met onsterfelijk singles als “A New England”, “The Milkman of Human Kindness”, “The Man With The Iron Mask” en “Which Side Are You On?”.

Eind jaren ´80 begint hij met een groep te spelen en in ´91 scoort hij zijn grootste hit: “Sexuality”. Rond 2000 maakt Billy Bragg samen met Wilco twee platen met songs van Woody Guthrie. In 2008 bracht hij zijn voorlopig laatste plaat uit: “Mr. Love & Justice”.

Billy Bragg komt na jaren touren met The Blokes eindelijk nog eens solo op tour.

myspace

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Clubcircuit - Billy Brag
 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or