news   ›   Nu vrijdag Big Swingband in N9 Villa

Nu vrijdag Big Swingband in N9 Villa

9 June 2010

vrijdag 11 juni - BIG SWINGBAND - N9 villa

Met 18 muzikanten zijn ze, deze Belgisch/Nederlandse bigband en ze musiceren al lang en op niveau. Dirigent Jackie Eddyn heeft een lange staat van dienst en weet de muzikale teugels strak te houden.  

 

Af en toe houdt N9 van een uitdaging. Zo is het nog de vraag hoe ze de 18 muzikanten van de Big Swingband op ons podium krijgen en hoe ze ze mooi kunnen versterken. Maar 't zal lukken, vrees niet te erg. Deze Big Swingband bestaat uit zowel professionele als amateurmuzikanten uit Zeeuws- en Oost-Vlaanderen, de Nederlanders en Belgen komen er goed in overeen. De bende, die repeteert in grensdorp Sas Van Gent, bestaat 28 jaar en is ondertussen al aan zijn derde dirigent toe. Nu leidt de 64 jarige Jacky Eddyn de troep. Jacky heeft een verleden in zowel de bigband als het jazzorkest van (toen nog) de BRT. Er zijn er niet veel die zonder liegen kunnen zeggen dat ze Jaco Pastorius, Slide Hampton, Art Farmer en/of Clark Terry begeleidden. Jacky wel. En wie duikt er in '75 opeens op op Who Cares, de eerste lp van Tjens Couter (de rechtstreekse voorloper van TC Matic)? Alweer hij. Soit. Bigbands doen denken aan Glenn Miller, Count Basie of Duke Ellington. Juist, maar het repertoire van Big Swingband omvat tegenwoordig ook nummers van Van Morrison, Herbie Hancock, Joe Sample en Jorge Ben. De groep vroeg of ze ook eens bij ons terecht konden en we stellen onze accomodatie graag ter beschikking. Temeer daar er op hoog niveau wordt gemusiceerd en ze zodoende de clubkas kunnen spijzen. Niet onbelangrijk!

Zittend concert 

RESERVERING & TICKETVERKOOP
Ticketprijs 5 euro
Reserveer.

Gratis tickets (5x2) via Meetjeslands Muziekplatform.

donderdag 29 juli - Smokestack Lightnin’ & The Seatsniffers - HELDEN IN HET PARK - HELDENPARK EEKLO

Rootsrock met kwaliteitsgarantie op de eerste Heldenavond. Smokestack Lightnin’ (meer) en The Seatsniffers (meer) kunnen het niet alleen op persoonlijk vlak uitstekend met elkaar vinden. Ook muzikaal klikt het wonderwel.

donderdag 5 augustus - Staff des Leaders & Baloji - HELDEN IN HET PARK - HELDENPARK EEKLO

Met Staff des Leaders heeft de Brusselse Matonge wijk opnieuw een huisorkest (meer) en de muziek van Baloji sluit hier perfect bij aan (meer).

donderdag 12 augustus - Los Reyes del son feat. Rey Cabrera, Maria Ochoa en Ignacio Mazacote Carillo - HELDEN IN HET PARK - HELDENPARK EEKLO

“Son is het meest verhevene voor de verstrooiing van de ziel. Wie hem om zijn schoonheid niet weet te waarderen, leeft eigenlijk niet”, aldus Ignacio Pineiro. Jong zijn ze niet meer, deze Reyes del Son, maar de juiste snaar weten ze zeker nog te beroeren. Meer.

donderdag 19 augustus - Horace Martin & Doreen Schaffer + The Mooninvaders - HELDEN IN HET PARK - HELDENPARK EEKLO

Geen Helden in het Park zonder reggae. Horace Martin komt uit Kingston/Jamaica en geldt als een van de best bewaarde geheimen van het eiland (meer) en voor Doreen Schaffer, de koningin van de ska, rollen we de rode loper uit (meer).

 

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Clubcircuit - Helden in het Park
 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or