news   ›   Nieuwe editie van Pluto Festival in Nijdrop

Nieuwe editie van Pluto Festival in Nijdrop

29 September 2010

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november 2010 organiseert Nijdrop samen met de provincie Vlaams Brabant haar derde Pluto-festival.

Pluto staat alweer voor een unieke mix van muziek en media-kunst. Er staan maar liefst 13 concerten op het programma, een VJ-crew is non-stop actief in de zaal en in het hele gebouw kan u op ontdekking gaan naar media-kunst installaties.

De muzieknamen vindt u hieronder, op de namen van de mediakunst is het nog even wachten. Tickets kunnen vanaf vandaag aangekocht worden via www.plutofestival.be, bij Fnac en in Nijdrop

Vrijdag 5-11

Netsky

Netsky werd onlangs door de StuBru-luisteraars verkozen tot beste Belgische dj van het moment! Hij heeft minder dan een jaar nodig gehad om het meest erkende jonge genie van de drum ‘n’ bass scene te worden. Op dit moment komen er nog een paar maxi's aan van hem, en wel op SGN:LTD, Spearhead, Hospital en Radar, en hij speelt platen in Rusland, Letland, Spanje en Oostenrijk.

Hudson Mohawke (uk)

Al van bij zijn eerste singles geeft Hudson Mohawke blijk van zijn talent als jonge hiphop en electronica producer. Mohawke wordt al snel opgemerkt en binnengehaald door de prestigieuze Warp-stal. Hudson Mohawke voelt zich perfect binnen de gouden driehoek van electronica, pop en hiphop.

DJ Grazzhoppa DJ Bigband

DJ Grazzhoppa’s DJ Bigband laat tijdens het Plutofestival een geheel nieuw project op u los. Na omzwervingen in de jazz en wereldmuziek keren DJ Grazzhoppa en companen terug naar ‘scratch’. Vette hip hop beats, vingervlugge scratches, een goeie dosis skits en visuals van eigen makelij zijn de ingrediënten van de nieuwe show : “Back to Scratch”.

Youngsta (uk)
Youngsta is één van de beste dj’s binnen de dubstep en behoort sinds het prille begin tot de stal van het belangrijkste dubstep label: Tempa. Sub-bass turntablism maakt hem een spectaculaire verschijning. 

Sigma (uk) 
Met 'All Blue' hebben Sigma de meest gedownloade track uit de d&b geschiedenis op hun naam staan. Ze hebben ondertussen al tracks uitgebracht op Hospital Records, en hebben ook hun eigen Life Recordings label opgericht. 

Grimelock 
Het Brusselse dubstepgezelschap Grimelock gooit al een poosje hoge ogen met hun straffe releases: sfeervol en warm, maar waar nodig ook stevig en recht voor de raap. 

Nosedrip 
Nosedrip aka DJ Sensiloop is Ziggy Devriendt afkomstig uit Mariakerke. Hij zal de zaal opwarmen met een mix van hiphop, funk en dubstep

Zaterdag 6/11 

De Jeugd Van Tegenwoordig (nl) 
De onbetwiste hiphoptrots van onze noorderburen en bij uitbreiding de gehele lage landen komt onze richting uit om Pluto plat te walsen. Willie Wartaal, Fabergé en Vjéze Fur zijn schaamteloos origineel in hun taalgebruik, de beats staan garant voor een stomende party! 

Partyharders 
Afgelopen zomer stonden ze in de hogere regionen van de Afrekening met hun knaller “The pope of Dope”. Terecht, want deze samenwerking met The Subs is er één om duimen en vingers van af te likken. 

The Mixfitz 
The Mixfitz droppen een naadloze mix van hiphop, electro, dancehall, reggae, dubstep, drum'n'bass, dance, disco, pop & rock en zowat alles daartussen – met de technische bagage van top turntablists en de knowhow van ervaren club dj's. 

Vermin Twins 
Lotte Vanhamel en Micha Volders zijn Vermin Twins, een duo dat goochelt met media. Ze houden van tekenfilms & dansen, vuile klanken en aanstekelijke melodietjes, ze knutselen en frutselen aan hun eigen universum waar machines praten en insecten jumpen, begeleid door een gehandicapte funk band. 

Nobody Beats The Drum (nl) 
Nobody Beats The Drum versmelt muziekstijlen als electro, dance en hiphop alsof het niets is. Ze zullen een liveset neerzetten op Pluto met vette visuals. 

DJ Neglectik 
Nijdrop’s resident dj Neglectik zorgt voor, tussen en na voor de beste partytracks van het moment

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or