news   ›   De shortlist van Sherman

De shortlist van Sherman

17 February 2011

Sherman is het alterego van singer-songwriter Steven Bossuyt. Een tijdje geleden trok Sherman naar Londen om er veel op te treden en contacten te leggen. Dat lukte aardig want Sherman mocht al een sessie doen op BBC Radio 1. Ook op Studio Brussel en MNM doet eerste single 'On your side' het niet slecht. Zaterdag 19 februari staat hij voor een try-out in De Zwerver in Leffinge.

 

Grootste invloeden?

 

Sherman: Ik kijk op naar goeie songschrijvers. Dat gaat heel divers van Bob Dylan over Jeff Buckley tot Elvis Costello. Wat ik enorm bewonder is iemand die al zijn passie en lief en leed in een nummer kan gieten, dat soms maar drie minuten duurt. Verder zijn mijn grootste invloeden de mensen die me omringen: mijn ouders, mijn lief, de leden van mijn band, vrienden en familie. Zij maken je tot wie je bent.

 

Favoriete song?

 

Sherman: Ik heb verschillende favorieten. Als ik echt moet kiezen, dan ga ik voor 'Dreams' van Fleetwood Mac. Het nummer staat op het album 'Rumours'. De plaat werd opgenomen op een moment dat de groep kampte met relationele problemen tussen enkele bandleden. Dat hartzeer, die twijfel en kwaadheid, die hoor je in 'Dreams'.

 

Concerttip?

 

Sherman: Op 17 maart spelen The Germans in de Charlatan in Gent. Eén van de betere Belgische noisebands vanuit het exotische Dikkelvenne in een oord van verderf als de Charlatan, dé perfecte combinatie.

 

Beste concert ooit?

 

Sherman: Enkele jaren geleden zag ik Mauro optreden op De Nachten in Antwerpen. Hij was toen zijn eerste soloplaat ('Songs from a bad hat') aan het promoten. Op een bepaald moment vat één van de spots vuur. Er ontstaat een lichte paniek in de eerste rijen van het publiek, waarop Mauro spontaan met passende lage stem de duivel begint te immiteren. Hilarisch!

 

Favoriete album?

 

Sherman: Dat varieert van tijd tot tijd. Een tijdje geleden was het nog 'The Reminder' van Feist. Nu is het toch 'The freewheelin' Bob Dylan' van Bob Dylan.

 

Wat is de eerste cd die je ooit gekocht hebt en waarom?

 

Sherman: 'Waking up the neighbours' van Brian Adams. Waarom? Ik zou het echt niet meer weten!

 

Wat is voor jou de ultieme floorfiller?

 

Sherman: 'Don't stop till you get enough' van Michael Jackson.

 

Met welke al dan niet nog levende artiest wil je graag eens op tournee en waarom?

 

Sherman: Bob Dylan, maar dan in de periode dat hij voor het eerst elektrisch speelt. Die arrogante zwarte spinnenkop.

 

 

 

 

www.shermantheband.com

 

 

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or