news   ›   Pere Ubu, The Young Gods, Kingdom, Boban i Marko Markovic Orkestar, ...

Pere Ubu, The Young Gods, Kingdom, Boban i Marko Markovic Orkestar, ...

14 March 2011

De 4AD kalender:

- Grant Hart (us) + Pauwel De Meyer (be), 07/04
Grant Hart is de medeoprichter, songsmid, zanger en drummer van het legendarische Hüsker Dü. Na hun split in 1987 kon hij zijn muzikale talenten kwijt in een solocarrière. Grant Hart draagt duidelijk zijn geschiedenis mee: het rauwe en punky gevoel van Hüsker Dü horen we nog steeds terug in zijn nummers, net als de voorkeur voor catchy en poppy melodieën. Live zal hij een overzicht van zijn (solo)carrière brengen. 

- The Young Gods (ch) + Cerceuil (fr)
De Zwitsers van The Young Gods creëerden 26 jaar geleden een nieuwe en modernistische versie van rockmuziek, met nummers die uitsluitend uit samples en machinale loops waren opgebouwd. The Young Gods zijn echter geen nostalgische trip naar het verleden en dat bewijzen ze ook op hun jongste plaat Everybody Knows die zich ergens op een kruispunt tussen ambient, rock en industrial parkeert. Ook live hebben ze nog niet aan kracht ingeboet.

- Boban I Marko Markovic Orkestar (rs)
Boban I Marko Markovic Orkestar is sinds de late jaren ’80 een van de muzikale exportproducten van Servië. Hun muziek, vertolkt door een twaalfkoppige sectie van koperblazers en percussie, is gedefinieerd door hun zigeunererfgoed maar ook door hun muzikale en culturele Romaroots. Bereid u voor op een stomend gipsyfeestje vol opzwepende ritmes en zwoele koperklanken, waar dansen de enige optie is.

- Two Cow Garage (us) + Naked With You (be)
Het Amerikaanse Two Cow Garage mixt traditionele country melodieën moeiteloos met gespierde en feedbackende rock  à la Dinosaur Jr. We horen het beste van gelijkgestemde zielen als Uncle Tupelo, Centro-Matic, Jayhawks en Drive by Truckers. Two Cow Garage staat garant voor een avondje rauwe rootsrock, stampende songs, onversneden cowboypunk en pretentieloze country.

- Pere Ubu perform ‘The Annotated Modern Dance’ (us)
Met Pere Ubu brengen we een stukje essentiële rockgeschiedenis naar Diksmuide. Deze avond zal de groep integraal haar debuutalbum The Modern Dance uit 1978 voor u spelen. Pere Ubu kan beschouwd worden als de meest intellectuele van alle post-punk bands. De groep blijft anno 2011 essentieel voor een hele generatie aan postrock, mathrock, garage en kraut bands. 

- Raketkanon (be) + Kingdom (be)
Nog een supergroep! Kingdom is het project van Amenra-leden Colin Vaneeckhout en Mathieu Vandekerckhove, aangevuld met Black Heart Rebellion drummer Tim Bryon. Waar Amenra volop de kaart van de compromisloze doomsludge trekt is er bij Kingdom meer ruimte voor rust en melodie. Vergis u echter niet, op zijn hardst slaat Kingdom nog steeds in als een voorhamer, maar laat u vooral meesleuren in een trip die u langs de hemel naar de poorten van de hel brengt.


 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Pere Ubu
 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or