news   ›   Arenaconcerten in Nijdrop

Arenaconcerten in Nijdrop

13 July 2011

Senne Guns is naast de naam van een persoon ook de naam van een band, met Senne Guns als spilfiguur en verder schoon volk van Tomàn en Balthazar. Ze sprongen in het oog tijdens de Nekka wedstrijd en Radio 1 kroonde hen tot een van vi.be bands. Hun debuutalbum verscheen dit voorjaar en de komende dagen kun je o.a. in Gent (bij DOK) en in Ternat aan het werk zien.

 

Grootste invloeden?

 

Senne Guns: Alle muziek die als basis een goeie melodie of sterke akkoordenprogressie heeft en die vervolgens gearangeerd wordt op een niet-alledaagse manier, met de nodige scherpe kantjes. Concreet: Radiohead, Eels, Wilco, Spinvis, Flaming Lips,… Een eindeloze lijst die alleen maar groter wordt.

 

Favoriete song?

 

Senne Guns: Hangt sterk af van moment tot moment. Ik beluister muziek nogal in “periodes”; vorige maand was dat “Trashing Days” van The Notwist, deze maand ben ik nogal maniakaal alles van Eels beginnen (her)beluisteren. Met als favoriete song dan “This is where it gets good” vanop z’n laatste plaat, wat een nummer!

 

Concerttip?

 

Senne Guns: Zonder twijfel Wilco. Ik heb ze ondertussen drie keer live gezien en ik kreeg er elke keer opnieuw rillingen van. Ik ben niet direct een grote americana-liefhebber, maar de manier waarop zij dat brengen is zo fris; hun sound, die arrangementen, hun energie… ongeëvenaard.

 

Beste concert ooit?

 

Senne Guns: Radiohead op mijn allereerste Werchter, in 2003. Het zal natuurlijk ook te maken hebben met ’t feit dat ik onder de indruk was van het hele gebeuren, maar dat optreden heeft me toen volledig van m’n sokken geblazen. “Hail To The Thief” was net uit en ze speelden “There There” als opener; zoiets had ik toen nog nooit gehoord. Ik weet nog dat ik daarna ben thuis gekomen en bijna meteen hun volledige repertoire heb aangeschaft.

 

Favoriete album?

 

Senne Guns: Hmm, dat gaat een beetje op dezelfde manier als “favoriete song” en varieert nog al sterk van moment tot moment. “In Rainbows” (wederom Radiohead) blijft altijd geweldig. Of dichter bij huis, “Applause” van de vrienden van Baltahzar! Maar misschien kies ik finaal toch maar voor Tomàn, ondanks ’t feit dat ik er zelf deel van uitmaak. Eigenlof stinkt zegt men wel eens, maar “Where Wolves Wear Wolf Wear” is bijna volledig eigenhandig door de broertjes Vlaeminck in mekaar gestoken, dus ik kom er hopelijk mee weg. Dit blijft voor mij een van de beste en meest onderschatte muzikale kunststukjes van de laatste jaren.

 

Wat is de eerste cd die je ooit gekocht hebt en waarom?

 

Senne Guns: “Best Of The Beast” van Iron Maiden! Hell Yeah! Omdat hun nummer “The Trooper” werd gebruikt in het PC-spel Tony Hawk’s Pro Skater versie zoveel en ik rond mijn veertiende toen zoals iedereen ook een skater wou zijn, met veel te wijde broeken en veel te grote t-shirts.

 

Wat is de foutste cd in je platenkast?

 

Senne Guns: “Best Of The Beast” van Iron Maiden! Hell Yeah! J 

 

Op welk nummer heb je voor het eerst gekust?

 

Senne Guns: Oei, mijn eerste kus vond plaats in het maanlicht langs de waterkant (lang leve kleffe romantiek). De stroomvoorziening was daar nogal beperkt, dus veel muziek kwam er niet aan te pas… Er was wel een of andere fuif bezig verderop in een zaaltje waar op dat moment naar alle waarschijnlijkheid een erg foute boenkboenk 90’s hit door de boksen zal hebben gegalmd, maar ik was te druk bezig met andere zaken om me te herinneren dewelke.

 

Wat is de gekste plaats waar je ooit een concert zag en welk concert was dat?

 

Senne Guns: Geen idee, ik zet mijn joker in.

 

Wat is voor jou de ultieme floorfiller?

 

Senne Guns: Nou, ik vul zelf zelden de vloer, dus ook hier moet ik passen. Maar mits een paar pintjes teveel bestaat de kans dat “Wij gaan naar de maan” van Samson&Gert zodanig veel jeugdsentiment zou los wekken dat ik me alsnog op die vloer begeef om luidkeels mee te brullen.

 

Welk nummer zing je luidkeels mee onder de douche?

 

Senne Guns: Onze badkamer is tegenwoordig zodanig klein dat er helaas geen radio in past en het meezingen onder de douche dus redelijk beperkt is.

 

Met welke al dan niet nog levende artiest wil je graag eens op tournee en waarom?

 

Senne Guns: Hmm, moeilijke vraag. Op tour gaan niet speciaal, maar stel dat taal geen barrière zou zijn om nummers te producen dan zou ik wel graag eens samenwerken met Nigel Godrich. Vaste Radiohead-producer en in deze no-privacy-internet-tijden een bijzonder misterieuze figuur waar bijna geen informatie over te vinden valt. Maar ’t lijkt me een intrigerende mens, dus als iemand z’n telefoonnummer zou hebben, mail het gerust even door!

 

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or