news   ›   Liars curator van Sonic City in De Kreun

Liars curator van Sonic City in De Kreun

17 October 2011

 

Op 29 en 30 oktober wordt De Kreun voor de vierde keer Sonic City. Aan het concept is niets veranderd, dat moet ook niet. Een curator wordt uitgenodigd om de programmatie van het festival te verzorgen. En dankzij dat concept is Sonic City ieder jaar totaal anders dan vorige edities. Een nieuwe blik, een andere invalshoek, een verrassende keuze uit die enorme muzikale verscheidenheid.

Na Millionaire (’07) en Dälek (’09), Deerhoof (’10) stelt LIARS dit jaar Sonic City samen.

Liars slaagde erin een impressionante mix samen te stellen van legendes als Melvins en Chris & Cosey (ex Throbbing Gristle), van invloedrijke bands als Oneida en Sightings tot groepen op de rand van de doorbraak als Washed Out en Factory Floor. Ook een paar pure ontdekkingen ontbreken niet.
Het resultaat is een uitgebalanceerd festival dat de brede smaak en invloeden van LIARS reflecteert. Of het nu de diepe dubby bassen van Mark Ernestus (aka Rhythm & Sound & Basic Channel) zijn of de donkere melancholische pop van HTRK – anything goes!

Sinds hun debuut uit 2001 is het bij iedere release uitkijken naar de muzikale paden die Liars zal inslaan. Van energieke punkfunk over doorgedreven, maar bijna toegankelijk, experiment tot de eigenzinnige benadering van songs waar ze nu staan. Liars blijft onvoorspelbaar, maar stelt nooit teleur. Bovendien is Liars een uppercut van een liveband die het soort primaire energie uitstraalt waar je dagenlang van nazindert.

Weinig bands zijn zo legendarisch binnen de alternatieve rock als The Melvins. Van bij het prille begin in 1986 hebben ze een volstrekt unieke sound. Log, zwaar, vol onvoorspelbare breaks, maar enorm catchy. Vertrekpunt is de erfenis van Black Sabbath, maar dan aangevuld met punk, hardcore en ordinairy madness. Met King Buzzo aan het roer wordt dat Melvins. En Melvins is Melvins. Een absolute hoogtepunt van het festival..

Traditioneel wordt het festival afgetrapt met een uitstapje in een andere kunstrichting. Dit jaar opent Sonic City op 28/10 in Kunstencentrum Buda met de voorstelling van de film ‘KARP lives – A documentary film about the band KARP’. KARP staat voor Kill All Redneck Pricks en de band is een absolute underground legende uit de jaren ’90.

 

Line up 29/10

Kapaikos 
Legendary Pink Dots

Oneida

Chris & Cosey

Factory Floor

Liars

Mark Ernestus (Rhythm & Sound) feat Tikiman

+ Afterparty with Optimo Espacio DJ's

 

Line up 30/10

Tannhouser, Sterben und das Todd

Standish & Carlyon

HTRK

Washed Out

Sightings

Melvins

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or