news   ›   Great Lake Swimmers, The Best Of 2011, Januari 2012

Great Lake Swimmers, The Best Of 2011, Januari 2012

5 January 2012

Hallo hallo,

Vanwege het ganse 4AD team wensen we je graag een gelukkig en gezond 2012!

We kunnen alvast een mooi nieuwjaarscadeau presenteren: Great Lake Swimmers zijn bevestigd voor 17/04. Via facebook vroegen we ook om jouw beste 4AD concert van 2011: Godspeed You! Black Emperor, Karma To Burn, The Young Gods, Kingdom, Glenn Branca Ensemble en A Winged Victory For The Sullen bleken het meeste indruk te hebben gemaakt.

Hopelijk brengt ook 2012 veel goeie muziek en straffe concerten! Daarbij wil 4AD alleszins terug jouw muzikale gids zijn, even kijken wat er op het menu staat in januari...

Noiserv is het soloproject van de jonge Portugees David Santos. Met noise heeft Noiserv echter niks van doen; met weemoed, tristesse en mooie luisterliedjes des te meer. Live neemt hij stukjes op met gitaar, toetsen en klokkenspel, die worden vervolgens geloopt, golven over elkaar heen en vormen de ondergrond voor zijn zanglijnen. We horen wat José González, maar ook The Reindeer Section (eerste band van Gary - Snow Patrol - Lightbody).

Mirel Wagner is een 23-jarige singer-songwriter, geboren in Ethiopië en opgegroeid in Espoo, Finland. Haar sound wordt vergeleken met Mazzy Star, Bobby Gentry en Nick Cave, haar stem met Billy Holiday en Leonard Cohen. Ze heeft niks anders nodig dan haar stem en een gitaar om te overtuigen. Haar titelloze debuutalbum werd verkozen tot beste Finse album van 2011.

J. Keens Balloon Flight is het poëtische pseudoniem van Vincent Coomans, een jonge Ieperling die gewapend met niks meer dan een akoestische gitaar en z’n stem, weet te boeien. De jongeman zijn stem is weldadig als een winters haardvuurtje en heeft het warme lichtelijk nasale timbre waarmee ook Tracy Chapman of Finn Andrews (The Veils) begenadigd zijn.

Drummer/componist Jens Bouttery (°Oostduinkerke) studeerde in 2011 met het project The Dubtapes af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en ontving er de Toots Thielemans Jazz Award voor. Jens Maurits Orchestra tast de muzikaliteit van onze spreektaal af aan de hand van hedendaagse jazz, free jazz, maar ook popsongs, steevast in uiterst precieze composities.

The Rott Childs zitten in de voorhoede van een nieuwe generatie aan stevige vaderlandse bands die waardig in de voetsporen van Vandal X en Drums are for Parades treden. Vergelijkingen met The Mars Volta, Kepone en The Jesus Lizard hangen in de lucht, maar dan met een extra snuif punk en hardcore. The Rott Childs brengen aan een moordend tempo tegendraadse songs, ingekapseld in een muur van geluid.

Het Brugse Maze is de kersverse winnaar van Westtalent editie 2011! Maze is anti-muziek, no-wave, postpunk, trash en noise. Een muzikale kopstoot van jewelste. De band is het resultaat van een hyperactieve drummer, een lichtjes geschifte zanger met een voorkeur voor Philip Glass en minimalisme en een uiterst strakke bassist.

Groet,

4AD

 

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Great Lake Swimmers
 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or