news   ›   Van theater naar dubstep bij De Kreun

Van theater naar dubstep bij De Kreun

22 February 2012

Live muziek kan je op meer dan een manier beleven. Dus nodigt De Kreun je uit om ook eens van theater te genieten … in een concert setting.

macbethTheater Zuidpool (her)ontdekte in MACBETH(Shakespeare, 1606) een ongelooflijke muzikaliteit, ritme en klank. Zeker in de originele Engelse taal. Om die op het podium optimaal tot zijn recht te alten komen nodigden ze Mauro Pawlowksi (o.a. dEUS) uit om muziek te componeren, die hij samen met collega Tijs Delbeke live uitvoert.
Zuidpool is een theatercollectief van vier theatermakers: Jan Bijvoet, Jorgen Cassier, Sofie Decleir en Koen van Kaam. Ze werken met materiaal uit zeer uiteenlopende periodes, tradities en media en stellen de vraag naar wat dit nu kan opleveren steeds centraal. Zonder trucs, zonder effecten, in een directe en onontkoombare communicatie met het publiek.
Macbeth wordt Engels gesproken, met Nederlandstalige ondertiteling. En is helemaal op maat van een staand publiek. Opgelet de voorstelling start op 23/02 om 20.15 stipt.

En dan tijd voor nog een paar nieuwigheden.

hype williamsZo komt op 09/04 HYPE WILLIAMS naar De Kreun. Neen, niet de R’n’B videoregisseur, maar het ietwat mysterieuze duo D. Blunt and Inga Copeland. Na een aantal singels die mede dankzij de gestileerde video’s toch wel opvielen verscheen vorig jaar Find Out What Happens When People Stop Being Polite, And Start Gettin' Reel. Lo-fi electronica wordt gekoppeld aan heavy dub-invloeden en aan psychedelische uistapjes. De stem geeft de tracks dan ook nog een vermoeden van (pop)songs. Het klinkt allemaal lekker nieuw en fris, wat moeilijk te beschrijven ook. Wat de Engelse pers inspireerde tot deze nieuwe term: hypnagogic.

wallsOok WALLS houdt van zweverige electronica, maar combineert die met dansbare beats en een uitgesproken liefde voor Krautrock à la Neu of Harmonia. Het Londense duo heeft nu twee platen uit op het Kompakt label die je languit in je zetel ondergaat, maar waar je evengoed heel laat op de avond dansend op wegdroomt.
Diezelfde avond (15/04) staat ook BLANCK MASS op het podium van De Kreun. Dat is de helft van het fantastische Fuck Buttons, Benjamin John Power om precies te zijn. Je hoeft geen kenner te zijn om die link in zijn soloproject terug te horen. Een stevige wall of noise wordt ook hier opgetrokken, al zoekt Power het hier net iets meer in hogere sferen. De soms intense beats van Fuck Buttons worden in Blanck Mass eerder gesuggereerd, met een meer ambient resultaat. Muziek om helemaal in te verdwijnen, maar tegelijk heel intens.

warriorz dubupDubstep neemt De Kreun helemaal over op28/04. Tijdens de nieuwe editie vanWARRIORZ, deze keer in samenwerking metDUB UP, zal de soundsystem van De Kreun zal nog maar eens bewijzen dat het de knallende beats en diepe basslines van dubstep en hybride genres zonder problemen aankan.
Als headliner staat niemand minder dan PINCH op de affiche. De man is afkomstig uit Bristol en mag gerust als één van de pioniers van het dubstep genre gezien worden. Met zijn TECTONIC label brengt hij al jaren spannende en innovatieve dubstep uit. Verwacht tijdens zijn set veel dubstep maar ook excursies naar andere genres met één gemene deler: bass!
Naast de headliner staan twee jonge wolven met stijgende internationale faam op de affiche. BIOME en KILLAWATT zijn ook beide afkomstig uit de UK en zorgen mee voor de heropleving van dubstep uit de begindagen, met respect voor de basiselementen. Geen commerciële kermis dubstep die de hitlijsten aan het overspoelen is maar to the point bass weight music. Naast de UK guests zorgen residents DUBGROW, MATE en BLUNTSTEP voor het feestje en misschien ook jij. Er is namelijk nog een plaats vrij op de affiche voor jong talent. Voel je je aangesproken? Check binnenkort zeker de dj contest op vi.be!

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or