news   ›   Future of the Left en Jaune Toujours doen 4AD aan

Future of the Left en Jaune Toujours doen 4AD aan

30 May 2012

 

In mei 2002 zou mclusky op ons podium staan, maar dat draaide uit op een last-minute annulatie. In 2005 muteerde mclusky in Future Of The Left en sindsdien handelen ze in stevige noise-rock en vlijmscherpe hardcore pop. Hun laatste studioalbum 'Travels with Myself and Another' dateert van 2009 en was zelfs goed voor een 8/10 bij Pitchfork. Alhoewel, eind vorig jaar lanceerde de band de EP 'Polymers are Forever' maar dat waren vooral nummers die het nieuw te verschijnen album 'The Plot Against Common Sense' net niet haalden... Hun razernij knipoogt naar The Jesus Lizard, Shellac en Fugazi, maar dan wel met een goeie scheut humor en zelfrelativering. Klaar voor een flinke portie meebrul-anthems?

Kabul Golf Club, aan de slag sinds juni 2010, speelt compromisloze, tegendraadse noiserock. In februari 2012 kwam 'Le Bal Du Rat Mort', de debuut EP van KGC uit, een muzikale mokerslag die lang blijft nazinderen. In de songs herkennen we de gespierde chaos van bands als Unsane, At The Drive-In en streekgenoten Vandal X. De enorme energie van KGC komt niet alleen op plaat tot z’n recht, ook op het podium meppen en spelen ze er niet naast, met steevast krachtige maar uiterst gebalde sets. Op Rock Herk 2011 zette de band zich al flink in de kijker en we verwachten vrijdagavond niets anders!

Zaterdag snijden we een nieuw hoofdstuk The World @ 4AD aan met Afrobelbeat, het unieke samenwerkingsproject tussen het Brusselse Jaune Toujours en de Gangbé Brass Band uit Benin.

Gangé Brass Band mixt stuwende New Orleans jazz met funky afrobeat, latin en juju- en voodooritmes en swingt en groovet in de stijl van de betere Afro-Caribische of Balkan (brass) bands. In 2006 verbroederden de Belgen en de Beninezen muzikaal voor het eerst en nu breien ze een vervolg aan dit muzikale avontuur. Afrobelbeat is een niet te missen unieke Noord-Zuid ontmoeting tussen twee eigenwijze en stomend energieke fanfares. Vuurwerk gegarandeerd. UIT in West-Vlaanderen en Cobra blikten reeds vooruit...

Volgende week maandag en dinsdag vindt de 2de editie plaats van TERMM (The EuroRegional Music Meeting) plaats, een organisatie van Clubcircuit (Vlaanderen), R.A.O.U.L. (Nord-Pas-de-Calais), Club Plasma (Wallonië), Le Patch (Picardie-FR) en IC Music. Via allerlei workshops en sessies wordt dieper ingegaan op het thema "Popmuziek en Europese regio's: nieuwe uitdagingen, nieuwe mogelijkheden". Het volledige programma vind je hier en hier.

Op maandag 4 juni is er een gratis showcase met 3 bands die deel uitmaken van de IC Music poule 2012: voor Vlaanderen is dat SX, voor het Verenigd Koninkrijk The Naturals en voor Frankrijk Twin Twisters. Plaats van afspraak is La Cave Aux Poètes in Roubaix. Start om 20u30. Gratis toegang!

We zijn op zoek naar versterking van ons team. 4AD werft aan: een projectmedewerker die in teamverband de productie van het muzikale herdenkingsluik 'Grondtonen' voor rekening neemt. GoneWest is het cultuurtoeristische evenementenprogramma van de Provincie West-Vlaanderen rond de herdenking van de Groote Oorlog (2014-2018). Grondtonen is het muzikale luik binnen die herdenking, waarbij 4AD samen met de Provincie West-Vlaanderen en Festival Dranouter instaat voor de productie van die evenementen. Het profiel vind je heel uitgebreid op onze website.

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or