news   ›   Meetjesland doet 4N9

Meetjesland doet 4N9

12 June 2012

 

Muziekclub N9 uit Eeklo zit in slechte papieren. De kans is niet onbestaande dat de club eind dit jaar al zijn subsidies verliest. De adviezen die onlangs gepubliceerd werden op de website van het agentschap Kunsten en Erfgoed zijn weliswaar positief, maar desondanks wordt er toch geen subsidiebedrag voorgesteld. Het is nu aan Vlaams minister van cultuur Joke Schauvliege om te beslissen over de toekomst van de club.

 

Het nieuws dat N9 dreigt te verdwijnen sloeg in als een bom. Cirque Constance en Meetjeslands Muziekplatform vonden dan ook dat er een sterk signaal moest komen vanuit de Meetjeslandse muziekscene. Daarom zullen op zondagavond 17 juni zeventien bands op zes verschillende locaties het podium bestijgen onder de noemer “4N9”. Ze willen daarmee een duidelijk en positief signaal geven: N9 is belangrijk.

 

“De respons vanuit de muzikanten was echt overweldigend”, zegt initiatiefnemer Jurgen De Wever van Cirque Constance. “Het idee om iets te organiseren is op woensdagavond op café ontstaan. Amper 24 uren later lag het programma al zo goed als vast. Het is duidelijk dat de Meetjeslandse muzikanten het belang van een professioneel podium in het Meetjesland zeer hoog inschatten.”

 

“Het onroert en doet enorm deugd om te zien welke actie de muzikanten ondernemen ten voordele van onze concertclub” zegt Bernadette Vandercammen van N9. “We hopen dat deze actie een positief signaal geeft. Hopelijk mogen we rekenen op een positieve uitspraak met betrekking tot onze subsidies en het voortbestaan van de club. Maar een ding is sowieso zeker: initiatief gaan ze het Meetjesland nooit afpakken.”

 

Cirque Constance is een werking binnen vzw plan b. Ze organiseren jaarlijks het Cirque Constance Festival in Kaprijke en de Cirque Constance Roadshow op verschillende podia in het Meetjesland. Bijna altijd staat de Meetjeslandse muziek centraal, occasioneel aangevuld met interregionaal talent. 
Ook Meetjeslands Muziekplatform is een onderdeel van de werking van vzw plan b. De website verzamelt nieuws over Meetjeslandse bands en wil deze bands ook actief ondersteunen.

Muziekclub N9/vzw Driewerf Hoera startte zijn activiteiten in april 1979. N9 organiseert jaarlijks een zeventigtal concerten. Sinds 1995 organiseert N9 ook Helden in het Park op vier zomerse donderdagavonden in het Eeklose stadspark. N9 is als muziekclub de enige erkende Meetjeslandse kunstenorganisatie.

 

 

Het volledige (gratis) programma op zondag 17 juni:

 

JC KADANS (Aalter) / start 18u30

======

+ The Fur

+ Vinylizer

+ Idealus Maximus

 

OEMTATA (Ertvelde) / start 19u30

=======

+ HARTD!

+ Seventy & Orange

 

BAKKEREI (Eeklo) / start 19u30

-Met de steun van vzw bakfiets-

========

+ Àlaská

+ The Sloofs

 

OPSENTER (Sint-Laureins) / start 18u30

-Met de steun van Koen De Paepe, licht en geluid-

=========

+ Humanoid Fossil

+ The tragedy we live in

+ Depths

 

DE BLAUWE MAAN (Kaprijke) / start 20u00

===========

+ The Jules

+ Nicodaemon & The Misunderstood Vikings

+ Midnight Blue and Guests

 

DE WALRUS (Maldegem) / start 18u30

======

+ Ringelblum

+ Aardvark

+ Summerbummerdownerfolk

+ Dj Meulie

 

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or