news   ›   Nieuwe namen: Digitalism, Chris Dave,… in Vooruit

Nieuwe namen: Digitalism, Chris Dave,… in Vooruit

28 September 2012

Digitalism speelt dit najaar in Vooruit een live én dj-set! Het hippe Duitse duo, Jens Moelle en Ismail Tüfekçi, verraste al pogoënd in 2007 met het aanstekelijke album Idealism. Sindsdien remixten ze o.m. Daft Punk en The Cure. Vorig jaar kwam hun tweede plaat I Love You Forever, Dude uit en dit jaar pakten ze uit met een mix voor de legendarische serie DJ Kicks van het label !K7. Deze compilatie bevat 6 nieuwe tracks (!), remixes en nummers van verwante zielen zoals The Rapture. Live is Digitalism een topper! Met hun electropunk zetten ze iedereen genadeloos aan het dansen. In België speelden ze vorig jaar op I Love Techno, en waren ze dit jaar headliner in de Dance Hall op Pukkelpop.

Villa serveert discodeuntjes en onweerstaanbare grooves. Hey Today! en One Man Party (ex-drummer van Soulwax) zorgen voor stevige beats. Ultravid brengt dan weer vrolijke house.

Do 15.11 / vvk: € 20 / deuren: 21u / meer 

 

 

 

Voor Colourz slaan dit keer Reggae.be, Snowblend, Untitled!, Stealth Bombers en Democrazy de handen in elkaar. Met een cocktail van dubstep, drum’n’bass, reggae, hiphop en dancehall heb je de perfecte soundtrack voor een stevig feestje zoals we dat alleen in ons land écht kunnen. Vaste waarden zoals de unieke Turntable Dubbers, Belgiës bekendste reggaesoundsystem Civalizee Foundation, drum’n’basskoningen Tito & Echo Virus en de dancehall-reggaebende van I&I-sound maken er samen een feestje van met niemand minder dan de dubsteplegendes Kastor & Dice, het Gents feestbeest Raggamuffin’ Whiteman, opkomend dubstepgeweld Bionic Bomber en dancehall-dj Jahmana. Wie een ticket heeft voor Colourz kan ook gratis naar de LEFTO-zaal op dezelfde
avond. Soul, electronics & hiphop like it should be. 

Wo 31.10 / vvk: € 10 / deuren: 21u / meer 

 

 

 

Lefto heeft alweer een line-up samengesteld om duimen en vingers van af te likken. Superdrummer Chris Dave was jarenlang de vaste ‘bijzit’ van D’Angelo en Robert Glasper en wordt hier vergezeld door meesterbassist Pino Palladino (o.m. The Who), saxofonist Kebbi Williams en Tim Stewart. DJ Kon wordt geciteerd als de beste disco/funk/soul/boogie dj in de wereld. Hij is bekend door zijn remixes van dance classics en is in het bezit van de originele archieven van groten uit de zwarte muziek zoals Stevie Wonder, Barry White en George Benson. Lucinda Slim is 1 van de zangeressen van Zap Mama, en recent vooral actief als de dj-partner van Keb Darge bij Madame JoJo’s. Bij Lefto live met haar eigen soulband! 

Wo 31.10 / vvk: € 10 / deuren: 21u / meer 

 

 

 

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or