news   ›   Oktober in Recyclart

Oktober in Recyclart

2 October 2012

Mary Halvorson trio – Bony Fish

Na het fel gesmaakte optreden van Marc Ribot verleden jaar, zijn we er in geslaagd om de toch lichtjes geweldige jonge gitaargodin Mary Halvorson van Brooklyn naar Recyclart te halen. Ze wordt algemeen aanzien als dé meest vernieuwende jazzgitariste van haar generatie. Ze schittert zowel in compositie als gitaartechnisch: haar idioom gaat van avantjazz over folktexturen tot noise en ze wordt met een ongelooflijke wendbaarheid gestuwd en ondersteund door Smith en Hebert. Bony Fish zijn heren met respectabele stamboom die hun geluid omschrijven als ‘Free Cosmic Music’.
Do 04.10 / vvk: € 7 / deuren 20u30 /
meer 

Rat Event: Talibam! – Lyenn & Shelley – Hirsch

 

Shelley Hirsch: De New York Times omschreef haar als enorm vindingrijk, bijtend satirisch en virtuoos en prees haar om haar briljante, overweldigende aanwezigheid op podium.

Talibam! is een in verschillende bezettingen bestaande groep uit Brooklyn rond Matthew Mottel en was begin 2009 reeds in Recyclart te zien. Nu komen ze opnieuw Europa teisteren met een totaal nieuwe voorstelling: ‘Talibam!'s #noschoolrap’.
Vr 12.10 / vvk: € 5 / deuren 20u30 /
meer 

Los Ninos Party 

Een nieuw feest van Los Ninos met videoprojecties, liveoptredens en dj-sets. 
Au Palais zijn een Canadese broer en zus die in Londen wonen en begin dit jaar vele bloggers en journalisten veroverden met hun fijnzinnige, stemmige, donkere pop. 
De Brusselse grafisch vormgever en dj Deer Du Bois pakt lichter uit, met zwier en gevoel voor afwisseling en met smaak voor indie pop en Scandinavische electro. 
JD Samson – lid van het vroegere Le Tigre en recent te bewonderen in Vogue Hommes- richtte het label ‘Men’ op en reist als dj reeds 10 jaar de wereld rond op zoek naar schoon glimlachend dansvolk. Daarna drijft de Brusselse dj Whoo het tempo op om af te sluiten met een mix van house en techno.

Za 13.10 / vvk : € 10 / deuren: 23u /
meer 

David Krakauer – Klezmic Zirkus

David Krakauer hoeft amper voorgesteld te worden: hij is ongetwijfeld de meest invloedrijke klarinettist die feilloos de rijke klezmertraditie met avantjazz heeft weten te verzoenen.

De Waalse formatie Klezmic Zirkus bestaat al sinds 2006 en brengt een zeer aanstekelijke en energieke mix van klezmer, jazz, rock en groove. Toen ze 2 jaar geleden samen met Krakauer op een festival stonden, groeide het idee van een unieke samenwerking. Deze herfst werken ze samen gedurende een residentie van een week en ontbinden vervolgens hun muzikale duivels tijdens vier uitzonderlijke concerten in België die een stomende apotheose zullen krijgen in een klezmerfestijn in Recyclart. Niet te missen dus!
Za 20.10 / vvk: € 10 / deuren: 20u30 /
meer 

 

 

 


Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or