news   ›   Nieuwe namen: The Dynamites Ft. Charles Walker,... in N9

Nieuwe namen: The Dynamites Ft. Charles Walker,... in N9

3 October 2012

/ De Kift 

 Op vrijdag 5 oktober komt De Kift voor de vijfde maal langs in N9 villa, met het nieuwe album Brik onder de arm. We kennen geen enkele ook maar enigzins vergelijkbare Nederlandstalige groep, deze heren uit Koog aan de Zaan zijn behoorlijk uniek. En creatief. Dat uit zich in de muziek, het decor maar ook hun teksten. Die halen ze bij schrijvers als Edgar Allen Poe, Lucebert, Jack Kerouac en Jotie ’t Hooft. Ze verknippen en verplakken ze tot ze ‘Kiftiaans’ worden. De Kift is geboren in de fanfare, gedoopt in de punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.
vr 05.10 / vvk: €10/ deuren: 21u /
meer 

/ Mokoomba

 Zeer recent bracht Mokoomba het album Rising Tide uit, een plaat die momenteel op 13 staat in de European World Music Charts en zeer goede reviews kreeg. Zaterdag 6 oktober komen ze die plaat voorstellen in N9. De leden van Mokoomba kennen de hele Afrikaanse cultuur en verwerken allerhande invloeden daaruit in hun eigen muziek. Het zijn nog jonge gasten die ook naar hiphop, reggae en salsa luisteren, wat natuurlijk ook een weerslag vindt in hun muziek. Voeg dat allemaal samen en je krijgt een Pan-Afrikaanse sound met een hoog funky gehalte. Deze zomer was Mokoomba te zien op Couleur Café en Polé Polé, waar ze een fantastisch feestje bouwden. Nu geven ze een exclusief Belgisch concert in Eeklo.
za 06.10 / vvk: €10 / deuren: 21u / meer

/ Comme Si, Comme Salsa

Op vrijdag 12 oktober organiseren we voor de eerste keer Comme Si, Comme Salsa in N9 fabriek. Op deze gratis avond kan er vrij salsa worden gedanst met aangepaste muziek, dansvloer, bar en belichting. We creëren de ideale sfeer om het weekend al dansend in te zetten! Er wordt nog gedanst in N9 op vrijdag 16 november en op vrijdag 14 november.
Vr 12.10 / Gratis / deuren: 21u / meer

/ Imperial Tiger Orchestra 

Ethio-jazz uit de gouden jaren ‘60 en ‘70, met invloeden uit India en Thailand. Daar bovenop hanteren ze ook enige Westerse electronica, zij het met mate. De Britse kwaliteitskrant The Guardian beloonde deze groep al met 4 sterren en schreef in een live-recensie ‘we heard them kicking up a storm’. En dat geloven we best, want ITO is onweerstaanbaar groovy. File under dance jazz, afrobeat, funk & soul.   
za 13.10 / vvk: €9 / deuren: 21u/
meer

/ The Dynamites Ft. Charles Walker

Gerechtigheid is geschied! Op zijn 72e bereikt Charles Walker eindelijk waar hij als zanger al veel vroeger had moeten staan. Dat dankt hij in grote mate aan Bill Elder, die perfecte nummers voor hem schrijft en hem met zijn groep The Dynamites uitstekend begeleidt. Even naar de website van The Dynamites surfen en je kunt het heerlijke nummer zomaar gratis beluisteren. Doen! En dan weet je direct dat je Charles Walker & The Dynamites absoluut niet mag missen.

Wo 24.10 / vvk: € 10 / deuren: 21u / meer

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or