news   ›   Left Lane Cruiser, Blaudzun en Captain Beefheart's Magic Band in 4AD

Left Lane Cruiser, Blaudzun en Captain Beefheart's Magic Band in 4AD

5 October 2012

 

Left Lane Cruiser - Chains Of Love

 

Een tijdje geleden hadden we Left Lane Cruiser op het 4AD programma, maar werd de hele tour geannuleerd. Dit najaar houden ze wél halt in Diksmuide voor wat beloofd een avondje old school garage rock te worden. Left Lane Cruiser is een duo dat uit hetzelfde vaatje tapt als labelgenoten (Alive Records!) Black Diamond Heavies, The Black Keys en Soledad Brothers: rauwe blues, quoi. Tussen het platen schrijven in, maken ze schier eindeloze omzwervingen op het Amerikaanse en Europese continent, iets wat hun live reputatie alleen maar nog verder opkrikt. Kom vanavond zelf oordelen!

 

Chains of Love werd opgericht door gitarist Felix Fung, in het dagelijkse leven geluidstechnicus en eigenaar van opnamestudio Little Red Sounds in Vancouver, Canada. Het zestal slaat een zeer geslaagde brug tussen de nostalgische pop sounds van de 60’s en het eclecticisme van de 21ste eeuw. Chains of Love brengt rauwe kitsch en suikerzoete pop met een flinke hoek af, vol liefdevolle referenties naar het verleden.

Za 06.10 / vvk: € 8 / deuren: 20u30 / meer 

 

 Blaudzun - Mad About Mountains

 

De Nederlandse singer-songwriter Johannes Sigmond opereert al enkele jaren onder z'n alter ego Blaudzun. Hij noemde zijn project naar een vrij onbekende Deense wielrenner uit de jaren ’70, naar eigen zeggen ‘omdat de naam goed klonk’, maar Sigmond blijkt ook koersliefhebber in hart en nieren. De singles Flame On My Head en Elephants zijn alvast prachtige staaltjes van Blaudzuns songwriter vakmanschap waarin zijn karakteristieke stem en meeslepende melodieën gecombineerd worden met een duidelijke voorliefde voor folk en artrock. Blaudzun zal niet lang een goed bewaard geheim meer zijn, wees er dus snel bij!

 

Piet De Pessemier is het brein achter ’s lands slowcoretrots Krakow (al twee maal te gast in 4AD). In zijn nieuwe solo project Mad About Mountains profileert hij zich als een Limburgse kruising tussen Neil Young ten tijde van Harvest, Bruce Springsteen in zijn Nebraska periode en alt.country held Townes Van Zandt.
Vr 12.10 / vvk: € 10 / deuren: 20u30 /
meer 

 

 

Captain Beefheart’s Magic Band (exclusief voor België!) - Honkeyfinger

 

Captain Beefheart, a.k.a. Don Van Vliet (1941-2010), was componist, muzikant, zanger, dichter en beeldend kunstenaar, maar zijn grootste bekendheid verwierf hij samen met zijn begeleidingsgroep The Magic Band. Beefhearts tentakels reiken tot de garage, punk, new wave en de postrock. In de jaren ’90 verdween hij voorgoed van het publieke toneel, voornamelijk het gevolg van zijn steeds heviger wordende multiple sclerose, die hem uiteindelijk in 2012 ook fataal werd. In het licht van Van Vliets dood, heeft de band de draad opnieuw opgenomen voor een ultiem eerbetoon aan hun vriend en partner in crime. Mis deze afspraak met de muziekgeschiedenis niet!

 

Opwarmer van de avond is het Britse bluesfenomeen Honkeyfinger. Mr. Honkeyfinger staat aan het hoofd van zijn eigen one man band. Zijn muziek lijkt afkomstig uit de diepste krochten van de aarde: een vuurspuwende en verzengende fuzzy lapsteel, razende mondharmonica riffs en een desperaat en bestiaal gehuil vormen samen een kolkend hete cocktail van stevige rauwe blues power.
Za 13.10 / vvk: € 15 / deuren: 20u30 /
meer

 

NIEUW!

 

Club Select: Head Full Of Flames

 

Kirsten Lemaire en een select aantal muziekliefhebbers maken samen radio vanuit de beste muziekclubs van het land. Heb jij zin om samen met Kirsten de live uitzending te maken vanuit 4AD? Kom je eigen plaatje pluggen, vertel jouw verhaal over 4AD... Schrijf je in via de website van StuBru (http://www.stubru.be/clubselect). 4AD zorgt samen met Select voor een intieme setting en een akoestische live sessie van Head Full Of Flames.

 

Head Full of Flames is een vierkoppige lo-fi band uit Vlaams-Brabant rond zangers-gitaristen Sim Van Thienen en Jan Evenepoel. Hun melancholieke songs laveren onder impuls van een rijk instrumentarium (ukelele, banjo, melodica, trompet, ..) tussen de donkere weemoed van de koude winterdagen en de kleurrijker tinten van een ontluikende lentezon.

Do 08.11 / deuren: 20u30 / meer 

 

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or