news   ›   Asham meets Collieman, Little Kim & The Alley Apple 3 en Les Triaboliques in november in N9

Asham meets Collieman, Little Kim & The Alley Apple 3 en Les Triaboliques in november in N9

4 November 2012

De concertagenda voor 2012 van muziekclub N9 in Eeklo is compleet. N9 biedt opnieuw een gevarieerd programma met Indian brass, Americana, rock, reggae, western swing, rootsmuziek en folk. In  november kan je komen kijken naar Asham en Collieman, Kim & The Alley Apple 3 en Les Triaboliques.

 

/Asham meets Collieman

 

Zowel Asham als Collieman (BE) passeerden al eerder in Eeklo: Asham met Onesty in 2008 tijdens Helden in het Park en Collieman al drie keer met Pura Vida. Asham is een instrumentale band, die zich tot taak stelt te fungeren als backing band voor binnen- en buitenlandse zangers, zoals de fameuze The Heptones en de in België wonende Jamaicaan Rohan Lee. Zanger/gitarist Collieman is amper 25, maar draait al een hele tijd mee in de inlandse reggaewereld. Eind 2011 brachten Asham en Collieman de uitstekende cd The Same Blood uit, die ze op vrijdag 9 november live komen voorstellen in N9 villa. Het is duidelijk: Collieman schrijft sterke songs, beschikt over een mooie zwevende altstem en vond in Asham een erg sterke en strakke begeleidingsband.

Vr 09.11 / vvk: € 9 / deuren: 21u / meer

 

/Little Kim & The Alley Apple 3

 

Ook Little Kim & the Alley Apple 3 (BE) waren reeds te gast in N9. Op zaterdag 17 november komen ze hun tweede album She’ll Keep The Devil Dancing On Your Heart voorstellen. Ze combineren daarop hun muzikale voorliefde voor de (Amerikaanse) muziek van voor en net na WO II met elementen van de honky tonk, little big band, western swing en oude folk. Om hun typische sound te verkrijgen zweren de muzikanten bij vintage instrumenten. Little Kim & co slingeren je met ogenschijnlijk gemak 60 tot 100 jaar terug in de tijd.

Het voorprogramma wordt verzorgd door andere oude bekenden: Those Metal Boys With Their Metal Toys

Za 17.11 / vvk: € 9 / deuren: 21u / meer

 

/Les Triaboliques

 

Les Triaboliques (US) is een trio oudgediende die hun sporen al lang hebben verdiend, mekaar al decennia kennen, maar nu voor het eerst in deze vorm samenwerken. Ben Mandelson en Lu Edmonds speelden eerder samen in 3 Mustaphas 3. Lu Edmonds dook op op platen van Shriekback, Billy Bragg, The Waterboys, The Mekons, was lid van The Damned en speelt nog steeds bij Johnny Rotten’s PIL. Justin Adams was dan weer lid van Robert Plant & The Strange Sensation en werkte samen met Brian Eno, Sinéad O’Connor en Tinariwen.

Samen vormen ze Les Triaboliques, een snarentrio gewapend met een heel arsenaal aan instrumenten. Hun invloeden komen van alle kanten: Oost-Europa, Noord-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten.

Vr 30.11 / vvk: € 10 / deuren: 21u / meer

 

NIEUW!

Lucinda Slim & The Law Men

 

Als Nia Saw stond/staat ze met Zap Mama op de grootste podia. Als Lucinda Slim is het weer van vooraf aan beginnen. Keb Darge’s vaste DJ-partner bij Madame Jojo (Soho/West End/Londen) doet het resoluut live & funky. 

Vr 04.01 / vvk: € 9 / deuren: 21u / meer 

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or