news   ›   Nieuwe namen Kultuurkaffee : Scarlett O’Hanna – Polaroid Fiction – Love Like Birds,…

Nieuwe namen Kultuurkaffee : Scarlett O’Hanna – Polaroid Fiction – Love Like Birds,…

17 November 2012

Kultuurkaffee heeft weer heel wat nieuwe namen bekend gemaakt. Scarlett O’Hanna, Polaroid Fiction, Love Like Birds, en een nieuwe editie van Rat Event zullen allemaal hun opwachting maken.

 

/ Scarlett O’ Hanna – Protection Patrol Pinkerton

 

Scarlett O’ Hanna, een Française met Brussel als thuisbasis, grossiert in indiefolkliedjes die een zeker romantische klasse en laisser-faire uitstralen. Deze assertieve dame kon met haar eerste EP “Cheap Bling Bling” al op veel bijval rekenen en verzorgde het voorprogramma van genregenoten als Scout Niblett en Emily Jean White. Met de komst van haar full album ging de bal pas echt aan het rollen. Dit voorjaar vergezelde ze de Amerikaanse rockband Wilco op hun Europese tournee. Eentje om in de gaten te houden! 

Do 29.11 / gratis / deuren : 21u / meer

 

/ Polaroid Fiction – Ok Cowboy !

 

Polaroid Fiction staat gelijk aan een stevig ontaard trio uit Tongeren dat zichzelf na de overwinning van de rockwedstrijd Libomania “Artist in Residence” van Muziekodroom Hasselt mag noemen. Ze kleuren de toekomst met de erfenis van bands als Queens of the Stone Age en Rage Against the Machine. Hun muziek staat bol van aanzwellende drums, luide bassen, hoekige riffs en wrange melodieën. Alle remmen los!

Wo 05.12 / gratis / deuren : 21u / meer

 

/ Love Like Birds – Iza

 

Love Like Birds is het geesteskind van Elke De Mey, een 25-jarige jonge deerne uit het Gentse, gezegend met een warme, dromerige stem. Het geeft haar slaapkamerfolk vanzelf al een aantrekkelijk intimistisch karakter. Met een snel groeiend aantal liefhebbers werd het tijd voor een eerste worp: een titelloze debuut-EP in eigen beheer opgenomen en uitgebracht. Op haar EP kleedt Elke haar donker eerlijke, heerlijke naïeve liedjes af en toe aan met subtiele arrangementen, verzorgd door het producerduo Jinte Deprez (Balthazar) en Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs, The Bony King of Nowhere).

Do 06.12 / vvk : € 5 / deuren : 20u30 / meer

 

/ Rat Event 

 

Teun Verbruggen werkt sinds enkele jaren aan een reeks opnames van duo’s met bevriende muzikanten. KultuurKaffee biedt in het kader hiervan de heren Verbruggen en Dumoulin een week lang onderdak aan in de Noisy Elephant Studio. Het resultaat van hun improvisatie zal u vervolgens in deze Rat Event live kunnen proeven.

Wo 12.12 / gratis / deuren : 21u / meer

 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or