news   ›   Melvins, Anti-Pop Consortium en Nosaj Thing naar Vk*

Melvins, Anti-Pop Consortium en Nosaj Thing naar Vk*

27 January 2013

Meer info over de andere concerten kun je lezen op www.vkconcerts.be.

Liefhebbers van het betere elektronicawerk beleven een hoogdag op zondag 24 maart met de komst van NOSAJ THING, een producer uit Los Angeles die electronische soundscapes, fijne down tempo electronic beats en een waanzinnige atmosfeer schept. De man wordt gezien als een kruising tussen componist Danny Elfman en ambientgezelschap Boards Of Canada. Free The Robots, Jeremiah Jae en Mono/Poly prijken ook op de affiche die avond.

FREE THE ROBOTS is het alter ego van Chris Alfaro. De genre-uitdagende artiest combineert zware porties traditionele jazz, psych, electronica en hip-hop, met progressieve melodiëen en waanzinnige drums. 

JEREMIAH JAE is een visuele artiest, muzikant, producer en mc. Zijn debuut album “Raw Money Raps” werd gereleased op Brainfeeder, en de man werd hiermee de 1ste rapper op het hippe label van Flylo.

MONO/POLY (aka Charles Dickerson) creeërt zich een genre apart rond loodzware bass, in combinatie met hemelse soundscapes en glitchy hip-hop. In 2011 vervoegde hij het Brainfeeder-label en maakte een goeie beurt met zijn debuut ep "Manifestations".

 

Op woensdag 3 april komt ANTI-POP CONSORTIUM, een abstracte hip-hop groep samengesteld uit Beans, High Priest, M. Sayyid en  producer Earl Blaize. Ze leerden elkaar kennen op een poetry slam in New York City en worden geroemd voor hun muzikale innovatie en experimentatie, en zo dikwijls vergeleken met artiesten als Kool Keith, MF DOOM of Aesop Rock. In 2002 ging de groep uit elkaar wegens artistieke verschillen, maar kwamen enkele jaren later terug samen met nieuw album "Fluorescent Black" als resultaat (gereleased in 2009 via Big Dada). Kort nadien verliet Beans de groep, maar desondanks bleef APC verder touren met groepen als Public Enemy, Massive Attack en stonden ook op enkele prestigeuze festivals als ATP, Sonar festival...

Op woensdag 24 april is het de beurt aan MELVINS LITE, de laatste incarnatie van King Buzzo, Dale Crover and Trevor Dunn (Secret Chiefs 3, Mr. Bungle). Ze brachten album "Freak Puke" uit in Juni 2012 op Ipecac Records.The Melvins bestaan al 25 jaar en brachten al 'a shit load of albums' uit. Hun muziek vertoont invloeden van Black Flag's punk/metal mix en andere slow-punk bands als Swans, Flipper en Wipers, maar ook hard rock/metal bands als Kiss en Alice Cooper zijn niet veraf; hoewel, hun excentrieke benadering, bizar gevoel voor humor en experimentatie geef hun een unieke plaats. En bands als Nirvana, Soundgarden, Tool, Mastodon, Neurosis, Isis... refereren nog steeds naar deze band als bron van inspiratie.

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or