news   ›   Goran Bregovic en Sinead O'Connor op More Music

Goran Bregovic en Sinead O'Connor op More Music

4 February 2013

MUSIC IN MIND 'Festival of Imaginative Music' is dood. Leve MORE MUSIC! Met dit nieuwe project tekenen Cactus Muziekcentrum enConcertgebouw Brugge vanaf 2013 voor een nieuwe coproductie, die verder bouwt op hetzelfde eigenzinnige elan. MORE MUSIC! wordt een boeiende ontmoeting op het raakpunt van - op het eerste gehoor - uiteenlopende muzikale werelden. Een gebald en atmosferisch totaalconcept dat de bezoeker meeneemt op een avontuurlijke muzikale trip van singer-songwriter over spoken word-performers tot elektronica of ambitieuze multimediale projecten. 

Drie headliners hebben we voor u al klaar. Met RYOJI IKEDA halen we de wereldbekende Japanse multimediakunstenaar naar België. Zijn nieuwste productie 'Superposition' houdt opnieuw het midden tussen beeldende kunst, klankkunst en performance. De term 'vernieuwend' wordt na het ervaren vanIKEDA's messcherpe projecten niet langer licht gebruikt. 

GORAN BREGOVIC hoeven we u eigenlijk niet meer voor te stellen, maar we doen het toch. Zijn opzwepende en tegelijk erg intense muziek ademt de natuur en volksaard van de Balkan. BREGOVIC verwierf vooral bekendheid met zijn soundtracks voor de films van regisseur Emir Kusturica. In het najaar van 2013 presenteert Bregovic met zijn WEDDING AND FUNERAL ORCHESTRA een persoonlijke versie van OrfeoOrfeo di Bregovic wordt een origineel werk met muziek die varieert van enthousiast tot waanzinnig dansbaar en met een minimum aan decor en kostuums. Speciaal voor MORE MUSIC! brengt hij een premièreconcert dat put uit zijn nieuwe album 'Champagne For Gypsies', aangevuld met enkele voorproefjes uit deze Orfeo

Ook de Ierse SINEAD O'CONNOR behoeft geen introductie meer. Ze werd een wereldster met 'Nothing Compares 2 U'!

Nothing compares to Sinead O'ConnorDe Ierse is een zangeres buiten categorie. Met 'Nothing Compares 2 U', oorspronkelijk een nummer vanPrince, legde ze gebroken harten aan banden en schoot ze wereldwijd naar de top van de popregionen. 

Haar kaalgeschoren hoofd nam een loopje met de heersende schoonheidsidealen. Haar geëngageerde standpunten en blote teksten tackelden een hele politieke klasse en haar podiumverschijning leverde haar een excentrieke maar stevige reputatie op. Ze werkte samen met o.a. Peter GabrielThe EdgeRoger WatersSly & Robbie en Massive Attack'Troy''Mandinka''Jackie' én minstens een half dozijn andere van haar bloedmooie songs vormen mee de soundtrack van de jaren '90. 

Na een paar wisselvallige platen en persoonlijke problemen is O'Connor goed terug met het studioalbum 'How About I Be Me (And You Be You)'. Een popplaat waarmee La Connor nog steeds tot de verbeelding spreekt. Met 'The Crazy Baldhead'-tour verwijst Sinead met zalige zelfspot naar het uitsmeren van haar persoonlijke problemen in de pers. Op 13 april houdt Sinead O'Connorhalt in Brugge. Samen met zes muzikanten brengt ze haar songs unplugged naar de fans! 

Bookmark and Share

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or