news   ›   SX, Blaudzun, Coely en Montevideo op Instant Karma

SX, Blaudzun, Coely en Montevideo op Instant Karma

19 February 2013

Na 5 mooie edities van KARMA HOTEL in het Kursaal werd door de Vzw's Jong Oostende en De Zwerver beslist dat het tijd was voor iets anders. De zoektocht naar een nieuwe formule leverde voorlopig naast een aantal nieuwe locaties ook een nieuwe naam op. 
INSTANT KARMA zal plaatsvinden in De Grote Post, de Krush Club, Manuscript en Bada Bing. Verspreid over twee dagen zal er een ruime en gevarieerde staalkaart geboden worden van wat er momenteel leeft aan nieuwe groepen en DJ's in onze contreien. De blikvangers zijn SX, Blaudzun, Coely, Montevideo, Maya's Moving Castle en Raving George.
Voor de Jong Oostendenaren is er opnieuw een speciale korting voorzien op de ticketprijs van 5 euro.


Vrijdag 29 maart 2013

De Kleine Post 
21u00-21u45 Winther
22u15-23u30 Blaudzun
+ dj klaas & niels

Manuscript
22u00 Maya's Moving Castle

Bada Bing
23u00 Statue

Krush Club
23u00-00u15 Sir Lobster
00u15-00u45 Coely
00u45-02u15 The Whatevers
02u15-03u45 Bafana & Bromin
03u45-05u00 Soul Spinnas
30 maart 2013

Zaterdag 30 maart

De Kleine Post
21u00-21u45 Pomrad
22u15-23u30 SX
+  dj BFF

Manuscript
22u00 The Devilles

Bada Bing
23u00 Montevideo

Krush Club
23u00-00u00 Jasper
00u00-01u30 Gullfisk
01u30-03u00 Raving George
03u00-04u30 nukov & yelmet
04u30-07u00 Dave LambertVrijdag 29 maart

De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende
BLAUDZUN (nl) + Winther
DJ's Klaas & Niels
21u
vvk 15 euro (*), add 18 euro

'Heavy Flowers' is de derde plaat van de Nederlander BLAUDZUN, maar het is de eerste die ook in ons land voor een doorbraak kan zorgen. Centraal figuur in de band is Johannes Sigmond, een multi-instrumentalist met een karakteristieke kop en herkenbare stem. Muzikaal haalt hij de mosterd bij Amerikaanse roots, folk en country, Blaudzun is dan ook uitermate geschikt voor fans van 16 Horsepower of Ray Lamontagne. 
Inspiratie voor de groepsnaam werd gehaald bij een onbekende Deense wielrenner. Wielrennen is trouwens de tweede passie van de zanger, hij maakte o.a. een documentaire over zijn favoriete koers De Ronde Van Lombardije.

WINTHER is een Antwerpse band rond spilfiguur Wolfram Ghesquière, een 25-jarige singer-songwriter met Oostendse roots die door De Standaard werd omschreven als “een romantische versie van de jonge Tom Waits”. Winther debuteerde afgelopen najaar met een plaat waarop pop vermengd wordt met jazz, balkan, blues en folk. De plaat werd door de pers unaniem lovend onthaald.
damusic.be: “Soms, heel soms, gebeurt het dat een cd alle zintuigen op scherp zet.”
De Standaard: “Winther zuigt je nadrukkelijk op in zijn gekwetste universum. Het debuut van het jaar. En meer.”
Oor: “Zonder twijfel een van de beste debuutalbums die ooit in België verschenen.”
Winther is uitermate geschikt voor fans van Absynthe Minded, Dez Mona,...

In de bar zullen DJ'S KLAAS & NIELS (Billboard, Café De Zwerver) instaan voor de gepaste muziek voor, tussen en na de concerten.

Manuscript, Langestraat 23, 8400 0ostende
MAYA'S MOVING CASTLE
gratis inkom
22u
De mysterieuze droomwereld van Maya's Moving Castle wordt vormgegeven door grimmige synths, nerveuze gitaarriffs en dreigende strijkers. Maya is het alter-ego van Ann-Sophie Claeys die met haar schitterende stem en cello de spil vormt van deze band. Na een finaleplaats in Humo's Rock Rally van 2010 speelde May's Moving Castle nog als 'Rough Diamond' in Café De Zwerver maar daarna werd er ruim tijd uitgetrokken voor de opnames van een debuutalbum. Dat resulteerde in tien songs waarvan het jasje nu eens new wave is, dan weer indie pop of minimal wave. Singles 'Next Life' en 'War' ken je al door de vele airplay.

Bada Bing, Langestraat 14, 8400 Oostende
STATUE
Instrumentale band met Leffingenaar Joos Houwen in de rangen die in Oostende al furore maakte op Taz. Met vijf elektrische gitaren, bas en drums klinken ze loeihard én wonderschoon. Met tal van verwijzingen naar symfonische rock, naar noise, naar rock tout court, maar ook naar repetitieve muziek, hier en daar zelfs een Ry Cooder achtige slide en een vleugje TC Matic. Power, een echte wall of sound waarbinnen elke muzikant strak en gedisciplineerd zijn ding doet. Samenspel op hoog niveau, wederzijdse dialoog, losbarstende herrie of uitdeinende verstilling, met als einde de gitaren die gonzend worden achtergelaten.
gratis inkom
23u

Krush Club, Monacoplein, 8400 Oostende
SIR LOBSTER
COELY
THE WHATEVERS
BAFANA & BROMIN
SOULSPINNAS
23u
vvk 5 euro (*), add 6 euro


Dè blikvanger op de eerste avond in de Krush Club wordt ongetwijfeld de Antwerps-Congolese COELY. Zij bracht in september 2012 haar eerste single 'Ain't Chasing Pavements' uit bij independent label Beatville. De single schopt het meteen tot Hotshot van Studio Brussel, Push bij JIMtv en nr. 1 in Humo’s Arriba lijst. Ze ontpopt zich snel tot volleerd podiumbeest en doet supports voor uitverkochte concerten van Jessie Ware, De La Soul, Snoop Dogg en Kendrick Lamar. Coely’s tweede single ‘Nothing On Me’ is net uit en er wordt duchtig verder gesleuteld aan haar debuut EP. One to watch! 

The Whatevers waren al tweemaal te gast op Leffingeleuren en twee keer maakten ze heel veel indruk. Jeugdvrienden Dim en Kim (van Ed & Kim) besloten in 2010 samen te gaan draaien zonder al te veel planning, gewoon rock en hiphopplaatjes aan elkaar mixen op feestjes. Gaandeweg werd het wat groter en interessanter en nu draaien ze zowat alles wat de voorbije 50 jaar op een dansvloer waar ook ter wereld hip is geweest, behalve dan wat vaak als 'dance' omschreven wordt. Geen Techno, house of electro dus, maar wel een gezonde mix van hiphop, soul, rock 'n roll, dubstep en drum&bass. Geïnspireerd door andere DJ-duo's als The Glimmers, 2ManyDJs, Diplo en Optimo.

Bafana & Bromin zijn de hosts, brains & deejays achter de succesvolle Gentse clubavonden Alpha (Charlatan) en Quartz (Club69). Daar concentreren ze zich op de huidige house-scene en staan ze naast internationale gasten als Duke Dumont, George Fitzgerald, Obey City, Medlar & Citizen. Als deejays draaien ze feilloos de fijnste platen aan elkaar met als enige doel de dansvloer in beweging te houden. Buiten hun eigen events zetten ze regelmatig voet in andere clubs, zo zijn Culture Club en Decadance geen onbekend terrein en deelden ze reeds de decks met Erol Alkan, Feadz, Kavinsky & Cassius. 

Soulspinnas uit Oostende zijn welbekend in het Oostendse nachtleven. Residents in de Krush en de Copador en vaak gevraagd op velerlei feestjes van de kust tot Gent. In hun energieke sets verwerken ze invloeden uit disco, hiphop en electronica. Er is maar één voorwaarden het moet soulvol zijn.

Sir Lobster opent de avond met een eclectische mix van soul, jazz, funk, broken beats, downtempo, afrobeat en rare grooves…


Zaterdag 30 maart

De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18A, 8400 Oostende
SX + Pomrad
DJ BFF
21u
vvk 15 euro (*), add 18 euro

Het onverwachte succes van hun eerste single 'Black Video' zorgde voor immense verwachtingen betreffende de debuutplaat van de Kortrijkse band SX. Het duo Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet, aangevuld met drummer Jeroen Termote wisten alle klippen met gemak te omzeilen en leverden met 'Arche' een ijzersterke CD af. Hun etherische indiepop  brengen ze met behulp van keyboards, reverb gitaren, bezwerende drums en vooral die pijnlijk mooie stem. Sinds 2011 speelde de band een pak concerten in binnen- en vooral ook buitenland. Hun clubtour die ze in ons land ondernemen is helemaal uitverkocht, dit is het enige bijkomende concert tot de festivalzomer.
De Antwerpse producer en jazzpianist POMRAD combineert moeiteloos electronica, funk en hiphop tot een heel herkenbare eigen sound. Om zo veel mogelijk live te kunnen spelen, maakt Pomrad op het podium gebruik van synthesizers, midi controllers en keyboards, wat hem een aanzienlijk bereik geeft in melodie, harmonie, bas en percussie. Door de verschillende samples op de toetsen van zijn keyboard te spreiden heeft hij controle over de groove van elke set, en mogelijkheden tot variatie en improvisatie in elke instrument. Pomrad's livesets zijn heerlijk eclectisch, vol spetterende improvisaties en toch uiterst dansbaar. Op 15 april komt zijn tweede EP 'This Day' bij Earnest Endeavours in Londen.
Voor, tussen en na de concerten zal DJ BFF (Video, Boomtown) zijn favoriete plaatje van het moment kundig op u afvuren.

Manuscript, Langestraat 23, 8400 0ostende
THE DEVILLES
The Devilles is een jong trio uit het Leuvense. Ze mengen rock 'n roll, blues en garage. Sinds 2008 speelden ze al een pak optredens en scoorden ook goed in lokale wedstrijden als Maanrockrally 2009 en Rockvonk 2011, die ze beiden wonnen. De AB noemde hen “het schoolvoorbeeld van uitmuntende bluesrock”. Na concerten op Blues Peer en in clubs als Trix en Nijdrop is het tijd voor de volgende logische stap: een deftig debuutalbum. Met een overload aan songmateriaal trokken The DeVilles enkele weken in de studio met niemand minder dan Monsieur Paul aka Lange Polle (Triggerfinger). Het resultaat kan je horen vanaf 2 maart.
gratis inkom
22u

Bada Bing, Langestraat 14, 8400 Oostende
MONTEVIDEO
De Brusselse band Montevideo trok voor de opnames van zijn nieuwe album 'Personal Space' naar Parijs waar de plaat werd opgenomen met Joakim, een befaamde dance-producer en baas van het Tigersushi-label. Hij wist perfect de symbiose tussen dancebeats en catchy melodieën die Montevideo voor ogen had op band vast te leggen. De sound van Montevideo valt ergens te omschrijven als The Happy Mondays meet The Rapture. Hun bekendheid in Vlaanderen kreeg een serieuze duw in de rug door de single 'Fate & Glory', een duet met Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers.
gratis inkom
23u

Krush Club, Monacoplein, 8400 Oostende
JASPER
GULLFISK
RAVING GEORGE
NUKOV & YELMET
DAVE LAMBERT
23u
vvk 5 euro (*), add 6 euro
Raving George schitterde vorig jaar al in de Krush Club tijdens Karma Hotel en nadien speelde ze nog spraakmakende sets op Pukkelpop, Laundry Day en Tomorrowland. Met haar mix van electro en techno zet ze elke dansvloer steeds weer in vuur en vlam, onder het motto “Rave is the lifestyle you need. So you better start living.”

Gullfisk is een Gentse DJ en producer. Hij draait vooral UK house en bass en zijn producties die hij 'melodische bass muziek' noemt worden verspreid door internationale labels zoals het Hot 'n Heavy label in San Francisco en Diamond & Raw in de UK. Vorige zomer stond hij op 10 Days Off.

Nukov & Yelmet zijn een Oostends DJ-duo, vooral bekend van hun eigen concept Sirkus, waar ze b2b met andere dj's zoals Seba Lecomte de beste minimal,techno and tech house draaien.

De Antwerpse DJ Dave Lambert zal de avond afsluiten. Hij is wel vaker te gast in de Krush maar ook op Sensation White, Tomorrowland, Cityparade, Laundry Day of Groovecity. Verder is hij resident in de Versuz waar hij ook instaat voor de compilaties VERSUZ ESSENTIALS en draait hij in het buitenland, van Ibiza tot Miami en Dubai.

Jasper is een jonge DJ uit Leffinge die ook deel uitmaakt van het duo Wine & Cookies. 
(*) Jong Oostendenaren van 16 t.e.m. 25 jaar kunnen in het Uitloket CC De Grote Post een korting van 5 euro verkrijgen op één van de te betalen tickets. Dit is enkel geldig in voorverkoop. Je dient in het bezit te zijn van je identiteitskaart bij de aankoop.

Info & online tickets: www.karmahotel.be  - www.jongoostende.com - www.leffingeleuren.be
Vvk: online, FNAC, lokaal: Oostende: Uitloket CC De Grote Post, Manuscript, Compact Center, Billboard - Leffinge: Café De Zwerver - Westende: De Bierpompe - Oostduinkerke: Mira


Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or