news   ›   Nijdrop spuit Mist

Nijdrop spuit Mist

2 November 2013

Soms raak je het spoor compleet bijster. Moét je het spoor eens compleet bijster raken. Dwaal mee langs duistere muzikale wegen, vol ijle klanken en mysterieuze melodieën. Welkom op Mist Festival.

Dans Dans

Deze groep herbergt de talenten van drie absolute topmuzikanten: Bert Dockx op gitaar (ook zanger en bezieler van Flying Horseman), Fred Lyenn Jacques op bas (o.a. ook van Mark Lanegan) en Steven Cassiers op drums (o.a. ook bij Dez Mona). Van garagejazz, psychedelische blues en extatische noir soundtracks tot spacey rock-‘n-roll: de labels die Dans Dans opgekleefd krijgt zeggen alles over zijn eclectische aanpak. Het album I/II (april 2013; Unday/News) en de bijhorende release concerten werden overladen door superlatieven van de pers, met als summum vijf sterren van De Standaard.

Pomrad

Deze antwerpenaar is een vingervlugge keyboardspeler-producer en mag de koning van de undergroundse jazzy vibes genoemd worden. De funky, soulvolle en internationale sound van de ep Vlotjes leek in 2012 voor velen uit het niets te komen. Vergelijkingen met kleppers zoals Hudson Mohawke of Rustie bleven niet lang uit. Zijn tweede ep This Day verscheen in april op Londens art label Earnest Endeavours (verbonden met o.a. Brownswood en Sonar).

Moodprint

Dit goudhaantje van de Belgische beatscene is een project van twee producers uit Leuven: Alectric en Poldoore. Ze hebben de krachten gebundeld en brouwen een nieuw drankje met electro, hiphop, uk bass, ambient en funk. Na twee maanden hadden ze al de steun vergaard van LeFtO, Soulection, 22tracks, Up High Collective en Tangram Records en waren ze al aan bod gekomen op verschillende internationale radiozenders.

Condor Gruppe

Condor Gruppe is het Antwerpse verbond dat ‘t Stad tot een mysterieuze prairie herschept. Verwacht je aan spy movie-thema’s, obscure psychpopsingles, Franse pornomuziek en exoticajingles in de blender, terend op een ritmesectie die zelfs met de meest eenvoudige ingrediënten aan de slag kan en gitaarwerk dat het enkel nog meeslepender maakt.  

Internal Sun

Internal Sun is het audiovisuale liveproject van het Antwerpse duo Andrew “Chi” Claes en vj Natché. Ze werkten voor het eerst samen rond cymatica (de studie van de ruimtelijke vorm van geluid en vibratie) en dat is typerend voor de esthetiek van Internal Sun: organisch, grillig en intuïtief. Live brengen ze een indrukwekkende performance met electronische instrumenten, modulaire software en visuals.

Statue

Dit septet heeft een unieke samenstelling met vijf elektrische gitaren, bas en drums. Ze maken instrumentale, repetitieve gitaarmuziek met verwijzingen naar symfonische rock, noise, postrock en hier en daar zelfs naar Ry Cooder en TC Matic. Samen produceren ze een ondoordringbare geluidsmuur, waarbij ieder bandlid perfect zijn rol kent. Hun gelijknamige debuutalbum verscheen in maart 2013 bij Rough Trade.

Kaboom Karavan

De Kaboom Karavan staat geparkeerd in een heel klein stadje in een vrij klein land. Soms komen er mensen langs en dan zeggen ze “hallo”. “Ze”, dat zijn vooral Bram Bosteels en ook wel Stijn Dickel, en soms nog vele anderen. Op het recentste en reeds derde album Hokus Fokus weerklinken een hele reeks geluiden, gaande van trompetten, saxen, vibrafonen, gitaren of stevig aangeslagen pianosnaren tot het piepen van een remmende tram, knarsen, kraken en golvende geluiden.

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or