news   ›   Mayer Hawthorne, Carte Blanche (dj Mehdi & Riton), Flip Kowlier, Fixkes

Mayer Hawthorne, Carte Blanche (dj Mehdi & Riton), Flip Kowlier, Fixkes

19 May 2010

Mayer Hawthorne, Boohgaloo Zoo, dj Haircut, Grazzhoppa, ...

dj Mehdi & Riton present Carte Blanche, The OddWord, VNNR

Flip Kowlier, Fixkes, Discobar A Moeder

win tickets!

Petrol


za 22/05: Mayer Hawthorne, Boohgaloo Zoo, ...

zaterdag 22 mei - deuren 21u
€12 vvk - €15 kassa < 0u < €10
fnac
- ticketmatic


Mayer Hawthorne komt naar Petrol! Met zijn groep voor een live optreden én als dj achteraf! Vorig jaar debuteerde Mayer Hawthorne met A Strange Arrangement: onze favoriete smooth nu-soul plaat van vorig én dit jaar. Hawthorne zit nog maar pas op tram 3, maar zijn inspiratiebronnen zijn duidelijk van een generatie eerder: denk Isaac Hayes, Curtis Mayfield en Barry White. Maar denk niét dat het gaat om slechte imitaties of een geforceerd belegen sound: Hawthorne zit op het kwaliteithiphoplabel Stonesthrow en weet het muzikale erfgoed van Detroit (waar hij opgroeide) en de typische Motown sound op eigen wijze uit te breiden. New school soul, of zoiets. Singles Maybe So, Maybe No en Just Ain't Gonna Work Out zijn kleppers. Dat vindt ook Mark Ronson: hij is grote fan. Na zijn optreden draait Mayer Hawthorne als dj Haircut de betere hiphop,
r&b, funk, reggae en rock.

In het voorprogramma stelt Boohgaloo Zoo zichzelf en hun debuutplaat voor aan het publiek. Boohgaloo Zoo is het nieuwe project van K'Bonus en U-gene. Funky funky funk!
Na de optredens nog meer funk, soul en rare grooves in de Horny room. Daar vatten, naast Mayer Hawthorne zelf (dj Haircut), ook K'Bonus, U-gene en dj Grazzhoppa post bij de ones & two's.

Dit event op facebook


dj Mehdi & Riton present Carte Blanche

In de grote zaal is het dan uitkijken naar Carte Blanche (dj Mehdi & Riton): Je kent dj Mehdi? Fijn! En als we 'Riton' zeggen, gaat er ook een belletje rinkelen? Houden zo! Wel, Mehdi en Riton hebben de handen in elkaar geslagen en zijn samen een nieuw project begonnen: Carte Blanche. Met Carte Blance (eerste ep: Black Billionaires) gaan ze samen de house toer op. Op 22 mei komen Riton en Mehdi samen Carte Blanche voorstellen in Petrol, de lokale helden VNNR en The OddWord zorgen voor een passende omkadering. Spannend!

Dit event op facebook

Main Room:
Mayer Hawthorne (Usa, live) myspace
Boohgaloo Zoo (B, Live) myspace
The Oddword (B) myspace
Carte Blanche (FR, UK) site
VNNR (B) myspace

Horny Room:
Dj Grazzhoppa (B) site
Dj Haircut (Usa) myspace
U-Gene (NL) myspace
K'Bonus (B) myspace
Mayer Hawthorne is dj Haircut!Andrew Mayer Cohen, ofte Mayer Hawthorne, heeft soul in overvloed. Hij brengt platen uit bij de hiphop- en soulbrothers van Stones Throw Records en is opgegroeid met Smokey Robinson, Curtis Mayfield en Isaac Hayes.

Petrol is dan ook blij dat Mayer Hawthorne heeft toegezegd om na zijn concert in Petrol ook nog een dj set te spelen! Behalve een bezield soulzanger is Hawthorne ook al jarenlang dj Haircut: funky discofied r'n'b & hiphop!
Petrol


za 23/05: Flip Kowlier, Fixkes

zondag 23 mei - deuren 21u
€12 vvk - €15 kassa
ticketmatic - fnac


Flip Kowlier toonde zich aan de wereld als rapper en leverancier bij 't Hof van Commerce en bouwde daarna(ast) flink aan zijn solocarrière. De Grotste Lul van 't Stad, In De Fik, Min Moaten en Ne Welgemeende Fuck You zijn hits die tot ver buiten West-Vlaanderen worden meegebruld. Op 23 mei stelt Kowlier zijn nieuwe plaat Otoradio voor. De eerste single Moa Ban Nin schopte het alvast tot hotshot op Stubru en scheert ook hoge toppen in de playlist van Radio 1.
Ottoradio is een reggaeplaat geworden en Flip zal ook zijn vroegere werk spelen in een reggaeversie!

Voor nog meer hedendaagse credibele kleinkunst (en dichter bij huis) zorgen Fixkes. Op De Nachten tryden ze nog volop nieuw materiaal out, intussen zijn we twee singles en een nieuwe plaat (Superheld) verder. Hoera voor Neukvriendje, Rock & Roll, kVraaghetaan en de rest.

Na afloop van de concerten zorgen moeders mooiste van Discobar A Moeder voor het feestge(d)ruis.

Dit event op facebook

Flip Kowlier (B, live) site
Fixkes (B, Live) myspace
Discobar A Moeder (B) facebookPetrol


Volgende week: Tussen Droom En Daad

Luc De Vos, Tom Pintens, Dez Mona, The Bony King of Nowhere, ...


Zaterdag 29 mei is het officiële opening van De Stad van Elsschot en het openingsfestival 'Tussen droom en daad'. In Petrol zijn er dan Poetracks gebaseerd op Elsschot gedichten. Komen daarvoor uit hun zetel, en spelen meteen ook wat uit eigen werk: Luc De Vos (Gorki) en Tom Pintens, Dez Mona, Philip Bosschaerts (Mintzkov), The Bony King of Nowhere (solo), Daily Bread en La Femme Belge.

info en tickets

Dit openingsfestival is een eerste voorsmaakje van wat Petrol deze zomer van plan is met de Elsschot vieringen. We trekken hiervoor naar een unieke locatie in Antwerpen. Meer nieuws volgt!

Petrol


Nieuw: KASSA 4'T FEEST

The Hickey Underworld, Creature With The Atom Brain dj's, ...


Kassa 4 wordt 10 jaar en dat wordt gevierd! Overdag op hun vertrouwde Ossenmarkt en 's avonds in Petrol. Met optredens van The Hickey Underworld, Braindead en Deadsets én dj-sets van de mannen van Creature With The Atom Brain, Raphaël en de Kassa 4 All Star DJ's!

info & tickets
Facebookevent

Petrol


Binnenkort in Petrol

En ook nog:


THE BEAR THAT WASN'T jonge Belg die vergelijkingen met Badly Drawn Boy, Bright Eyes, Elliott Smith, Bon Iver en Sufjan Stevens in ontvangst mocht nemen. meer

AU REVOIR SIMONE : Breekbare popliedjes met repetitieve motiefjes die op indrukwekkende wijze samenvloeien en waarover drie dames in close harmony zachte engelenstemmen draperen. meer

De volledige Petrolagenda kan je hier bekijken, tickets bestel je hier


Petrol


Win tickets

Wie een gratis ticket wil winnen voor Mayer Hawthorne en Carte Blanche mailt naar win@5voor12.com met als onderwerp van de mail: RitonHaircut.
Wie een gratis ticket wil winnen voor Flip Kowlier en Fixkes, mailt naar win@5voor12.com met als onderwerp van de mail: Ottoradio.
Zet er ook je naam gevolgd door je voornaam bij aub (in die volgorde!)

Behalve via deze nieuwsbrief, geven we ook steeds tickets weg via Facebook, Netlog en Twitter.
Fan worden, toevoegen en volgen maar!


Petrol on Facebook
Petrol op NetlogPetrol op Twitter


Petrol DEEL JE AUTO: CONCERTPOOLING.BE
Geen zin om te fietsen of te stappen naar Petrol, maar heb je ook geen eigen auto? Of heb je juist wel een auto, maar voel je je schuldig als je al die langs de Schelde strompelende Petrolgangers voorbijscheurt? Kijk eens bij ClubCircuit: op Concertpooling.be
staan wekelijks alle concerten in het ClubCircuit plus vraag en aanbod op het gebied van vervoer.
Petrol PETROL TICKETMASJIEN
Koop je Petrolticket online via www.petrolclub.be/tickets.php
Kies de avond die je wilt bezoeken, vul je gegevens in en klaar. Je kunt betalen via creditcard of bankoverschrijving, het ticket krijg je via mail toegestuurd zodra je betaling binnen is. Je kunt het vervolgens zelf afprinten en meenemen naar Petrol. Hoe makkelijk is dat?
Petrol PRAKTISCHE INFO
Muziekclub Petrol
d'Herbouvillekaai 25, 2020 Antwerpen Zuid

www.petrolclub.be

info: 03/226 49 63, info@petrolclub.be

Vvk via Petrol Ticketmasjien: hier

Vvk via Fnac: 0900/00600 (0,45 €/minuut), www.fnac.be

Ligging
Hoek Generaal Armstrongweg-d'Herbouvillekaai.

Routebeschrijving
Zie voor uitgebreidere beschrijving op
www.petrolclub.be/praktickets.php

Parking op het terrein.
Petrol
Bookmark and Share

Related articles

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or