news   ›   Tussen Droom En Daad met Luc De Vos, Dez Mona, Bony King Of Nowhere, afterparty met Radio Modern dj,...

Tussen Droom En Daad met Luc De Vos, Dez Mona, Bony King Of Nowhere, afterparty met Radio Modern dj,...

27 May 2010

 

Petrol


Tussen Droom En Daad:

Luc De Vos, Dez Mona, Bony King Of Nowhere, Radio Modern dj, ...

Volgende week: Au Revoir Simone, The Bear That Wasn't

Win tickets!

Petrol


za 29/05: Tussen Droom En Daad

zaterdag 29 mei - deuren 22u
€6 vvk - €10 kassa
ticketmatic


Elsschot Poetracks en eigen werk van Luc De Vos (Gorki) en Tom Pintens, Dez Mona, Philip Bosschaerts (Mintzkov), The Bony King of Nowhere (solo), Daily Bread, La Femme Belge en De Anale Fase. Op de afterparty draait Captain Crack: een van de Radio Modern deejays. 


In 2010 is het 50 jaar geleden dat Willem Elsschot is gestorven. Antwerpen en Elsschot zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Willem Elsschot (1882 - 1960) is geboren en getogen in de Scheldestad. Hij stichtte er zijn familie, zijn zaak en schreef er zijn bekendste boeken. Willem Elsschot was op en top Antwerpenaar en dat merk je ook in zijn verhalen: in veel van zijn boeken speelt de stad een bijzondere rol.

Die 50e verjaardag gaat niet onopgemerkt voorbij. Het literaire en culturele stadsfestival De Stad van Elsschot herdenkt vanaf 29 en 30 mei Willem Elsschot als Antwerps schrijver van verhalen die iedereen aanspreken.
De officiële opening met afterparty is zaterdag in Petrol te doen! Eerst brengen collega-schrijvers en andere prominenten in het nieuwe justitiepaleis een ode en een liefdesverklaring aan de schrijver. Zij schreven voor deze gelegenheid nieuwe teksten, gebaseerd op het bekende gedicht 'Het huwelijk'.
Daarna wordt het festival verdergezet in Petrol. Daar geven bekende muzikanten enkele gedichten van Willem Elsschot de Poetracks-behandeling (zie Envoi van Absynthe Minded). Verwacht u aan Elsschot interpretaties door Luc De Vos (Gorki) en Tom Pintens, Dez Mona, Philip Bosschaerts (Mintzkov), The Bony King of Nowhere (solo), Daily Bread, La Femme Belge en De Anale Fase. Naast hun bewerking van een Elsschot gedicht spelen zij ook een eigen set. Op de afterparty draait Captain Crack: een van de Radio Modern deejays.

Voorverkoop (€6) via de Petrol Ticketsite en bij Antwerpen Toerisme & Congres (Grote Markt 13, Antwerpen. 03/232 03 01)

Deze avond waarop muziek binnen het Elsschotuniversum wordt binnengeloodst (en vice versa) is een voorloper van het gloednieuwe zomerproject van 5 voor 12 (oa Petrol), Villanella (oa De Nachten) en Radio Modern: samen openen zij deze zomer de Jolly Joker Club, genoemd naar een nachtclub uit een van Elsschots boeken. Op een nieuwe plek, met een nieuwe partyvibe ... Meer info volgt!


Petrol


za 05/06: Au Revoir Simone, The Bear That Wasn't

zaterdag 05 juni - deuren 21u
€12 vvk - €15 < 0u < €6 kassa
ticketmatic - fnac


Au Revoir Simone is een indie popgroep van drie jonge vrouwen uit Brooklyn, New York. Vorig jaar speelden ze op het Dourfestival. De italo-emo-synthbelgen van Aeroplane remixten hun Another Likely Story en lieten hen ook Paris van Friendly Fires opnieuw inzingen voor hun remix. Maar Au Revoir Simone heeft zeker ook genoeg verdiensten op eigen kracht behaald, getuige het mini album 'Verses of Comfort, Assurance, and Salvation' en 'The Bird of Music' (op Moshi Moshi) en de jongste "Still Night, Still Light". Breekbare popliedjes met repetitieve motiefjes die op indrukwekkende wijze samenvloeien en waarover de drie dames in close harmony hun zachte engelenstemmen draperen.

The Bear That Wasn't kreeg een pak aandacht voor zijn gewaagde project waarbij hij een jaar lang elke dag een (gratis) huiskamerconcert geeft, overal waar men hem maar wil. Intussen is er de plaat And So It Is Morning Dew en zijn er lovende recensies en vergelijkingen met Badly Drawn Boy, Bright Eyes, Elliott Smith, Bon Iiver en Sufjan Stevens. Te koesteren!

Dit event op facebook


Au Revoir Simone (USA, Live) myspace
The Bear That Wasn't (B, Live) myspace


Petrol


Nieuwe namen 10 days off
Er zijn 5 nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van 10 days off:

Hot Chip dj's - Yuksek - Andy C + mc GQ
Thomas Brinkmann - J-Wow + Kala (Buraka Som Sistema)

Meer namen worden later aangekondigd. De voorverkoop van de dagtickets start zodra de dagschema's bekend zijn. Tot eind mei kan je alvast profiteren van het Early Birds tarief voor de membercards: €50 voor een tiendagenpas, ofwel €5 per dag! Meer info en de (voorlopige!) line-up op 10daysoff.bePetrol


Binnenkort in PetrolEn ook nog:


SORTIE 2010 - vrijdag 18 juni
Het begin van de vakantie én het einde van het schooljaar: twee feesten in een. Met Sopha (live), Murdock, Sigi, Noski, Windhond, Marq Taylor, Cartyeah, ... meer

KASSA 4'T FEEST - zaterdag 26 juni
Kassa 4 wordt 10 jaar en dat wordt gevierd! Overdag op hun vertrouwde Ossenmarkt en 's avonds in Petrol. Met optredens van The Hickey Underworld, Braindead en Deadsets én dj-sets van de mannen van Creature With The Atom Brain, Raphaël en de Kassa 4 All Star DJ's!meer

De volledige Petrolagenda kan je hier bekijken, tickets bestel je hier


Petrol
Bookmark and Share

Related articles

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or