news   ›   Weekendconcerten op een rijtje

Weekendconcerten op een rijtje

6 May 2011

Heb je nog geen plannen voor het weekend? Of is er net een overvloed aan mogelijkheden? Hieronder krijg je nog even al de mogelijkheden om je dit weekend muzikaal te vermaken.

Op vrijdag kan je terecht in Brugge. Cactus voorziet je met The Brandt Brauer Frick Ensemble van een unieke show. Met klassieke instrumenten brengen ze een soort akoestische techno. Als support brengen ze de Duitse Emika mee, de nieuwste aanwinst van het legendarische Ninja Tune label.

Ben je meer te vinden voor wat lekkere juke en grime? Zak dan af naar Petrol in Antwerpen. Uit Nederland komt de hiphop revelatie Dope D.O.D. Hun zieke rhymes en harde grime doen het goed tot ver buiten de Nederlandsgrenzen. Om de avond compleet te maken voorziet Petrol je van de nieuwste stroming in muziekland. Juke wordt wel eens het Amerikaanse antwoord op (Europese) dubstep genoemd. Deejays van de avond zijn DJ Rashad, DJ Spinn en Chrissy Muderbot.

Nog altijd je zin niet gevonden? Treur niet, Lefto voorziet in samenwerking met Democrazy de nieuwste leftfield beats in de Vooruit. Jamie XX zorgde als beatmaker voor de internationale doorbraak van The XX. Daarna verbaasde hij opnieuw door zijn samenwerking met soullegende Gil Scott Heron. In de Vooruit in Gent kan je ook nog de Britse Lefto, namelijk Benji B aan het werk zien. Bibio vertenwoordigt Warp en om het compleet te maken, komen Mark de Clive-Lowe en Onra ook nog langs.

Zaterdag komt in de Petrol Naughty By Nature hun nieuwe album Anthem Inc voorstellen. De groep viert de nieuwe release en hun 20-jarig bestaan met een nieuwe tour. Support door DJ Grazzhoppa, DJ Gangsta Cut, Dysfunkshunal, Fatty K en nog een hele hoop anderen.

“Best album of 2011 so far? Vessels’ Helioscope for me” een quote die kan tellen van het toonaangevende NME magazine. De tweede plaat van het Britse vijftal is perfect voor bij een lentezonnetje of nachtelijke danspartijen. Verwacht een combinatie van postrock en indierock. The Bikinians komen als support hun eerste plaat voorstellen.

In Leffinge brengt De Zwerver op zaterdag Luka Bloom. De Ier is een singer songwriter die met een heel specifieke, unieke speelstijl folk brengt. Zijn lange carrière leverde stuk voor stuk klasse platen op. De support komt van Eefje De Visser.

Een afsluiter in schoonheid daar zorgt De Zwerver voor op zondag. De tweede plaat van Frontier Ruckus kwam onlangs uit. Deze folkband is zwaar ondergewaardeerd maar een genot voor het oor. Verwacht mooie vocale harmonieën, trompet en een zingende zaag.

Bookmark and Share

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or