news   ›   Foals, Kiss The Anus of a Black Cat, Lil B en Lefties Soul Connection strijken neer in Petro

Foals, Kiss The Anus of a Black Cat, Lil B en Lefties Soul Connection strijken neer in Petro

31 March 2012

za 7 apr: Radio A Gogo

Petrol

Los Venturas, Gigolos in Retirement
Lada Redstar, ...

zaterdag 7 april - 22u
vvk €10 - kassa €15 - info en tickets

Omdat het ook wel eens plezant is om minirokjes en smalle plastrons te dragen presenteren Radio Modern en Petrol:
Radio A Gogo - Neo Retro A Gogo
The Barbarella Edition


Party like it's 1964! Two rooms full of rock'n'roll, beat, love and teasing Burlesque. From Aretha Franklin to Arctic Monkeys.

Main Room: Radio A Gogo
De hele nacht lang dansbare sexy rock van de sixties tot nu, dat is ons devies. Los Venturas heeft deze avond slechts één doel: er een goed feestje van maken en ervoor zorgen dat u een fantastische avond heeft. Dong-dong-dong-doooing! Er zijn golven in het golvenbad! Los Venturas maakt swing-a-delic surfmuziek met rocksteady, ska en rai-invloeden. Ze snijden met dubbelpicking gitaarriffs waarnaar Dick Dale enkel in een hoekje met open mond kan staren. Ze ruimen daarna plaats voor deejays Gigolos In Retirement en Louis Katorzdie uw ultraminirokjes nog meer omhoog doen kruipen op de dansvloer.

Club: Neo Retro A Gogo
In de club is het kleiner en vooral warmer. De rokjes zijn korter, alsook de drankjes, de kapsels wilder en de hemden opengeknoopter. Wild wordt u, wanneer onze gogodanseressen in hun zwierige bikini'tjes het podium betreden, met in hun zog nog meer lekkers. Choco Chanel, uw gastvrouw voor vanavond, leidt u in bekoring haar gezang. Rode oortjes, en niet alleen door de muziek. Uw burlesque kitten voor vanavond is Lada Redstar, een internationale Burlesque starlet die Brigitte Bardot en haar Harley Davidson terugbrengt. Aan de draaitafels: 'vinyl only DJ's' The Modest Men
za 14 apr: Lefties Soul Connection

Petrol

Lefties Soul Connection, Stax Of Wax
Garreth Mc Mullan

zaterdag 14 april - 22u
vvk €8 - kassa €10 - info en tickets

Lefties Soul Connection (Nl, live)
Ruwe funk en soul (The Meters, The JB's), invloeden en echo's van enkele van de meest muzikale hiphoppers (Jurassic 5, The Roots, Beastie Boys, DJ Shadow) en sporen van (mod) rock. Verwacht stevige beats & drums, diepe bumpy bass, een gierend Hammond orgel, strakke gitaarrifs en goed gedoseerde vocals. Speciaal voor de 45s Night in Petrol voert Lefties Soul Connection hun klassiekers uit (hun eerste funk 45s!) samen met nummers die ze al even niet meer spelen of nooit eerder live brachten. Ook de nieuwe instrumentale tracks van hun jongste album One Punch Pete staan op de setlist. Unieke funkshow, jawel!

Stax Of Wax
DJ Droppa en DJ Mauz zijn samen Stax Of Wax. Stax of Wax is een radioshow, een partyconcept, een mixtapeserie en ... skilled partyrocking DJ's.
FortyfiveFun, representing true fonk & boombap since 2009.Ook van de partij met zijn schuimende platenbak vol soul en oooh's en aaaah's: Garreth Mc Mullan. De stem van een leven vol lange nachten en een shot korte in de hand. Maar wat een groooooooove! 


vr 27 apr: Cresst

Petrol

Zardonic, Maztek, Neonlight, Trasher, Break
Dom&Roland, Wasp, ...

vrijdag 27 april - 22u
vvk €13 - kassa €16 - info en tickets

Op deze editie combineert Cresst de nieuwe badassDJ's en producers (zij die nog niet vaak in Belgi� hebben gespeeld) met een aantal meer gevestigde d'n'b artiesten. De line-up vertrekt van de pumping crunchy neuro sound en evolueert in de loop van de nacht tot darkstep en crossbreed Cresst style!

Daarbij komt nog een all Belgian room: een zaal waarin het bewijs geleverd wordt dat Belgi� niet langer alleen een topland is voor d'n'b concepten, maar dat we stilaan ook op het vlak van producing & DJ'ing volwaardig lid zijn van The Major League van Grote Jongens.

BREAK (UK) (Symmetry Recordings)
Zijn unieke kijk op DnB is synoniem aan twisted bass lines en harde bas, en wat Break verspreid over een niets vermoedend publiek sinds 2001.
Begonnen bij A-Sides 'Eastside' label, en gegroeid tot samenwerkingen met de grootste labels in de scene, onder wie Ram, Metalheadz, Shotgun, Exit, Critical, Soul:R, Quarantine, DNAudio, Subtitles en Digital Soundboy.

DOM & ROLAND (UK) (Dom&Roland Productions, Moving Shadow)
Mensen die houden van DnB, houden zeker ook van Dom&Roland. Ze zijn al sinds het begin aanwezig in de scene, maar Dom staat tot op de dag van vandaag als voorman in ontwikkelingen en als hoogtepunt in de scene. Zware mannen in aantocht!

ZARDONIC (VE) (Human Imprint, Freak)
Al met 16 jaar begon Zardinic te produceren onder zijn heavy metal naam Gorepriest, en twee jaar later verdiende hij al een Best Keyboardist award bij de Premios Metal Hecho in Venezuela (Metal Made in Venezuela Awards 2002-2003). Dit bezorgde hem een duidelijke plaats aan de top Venezolaanse metal scene. Zijn grote kennis van de wereld en culturele achtergrond is misschien wel de sleutel naar zijn perfectie. Deze wil je niet missen.

MAZTEK (IT) (Renegade Hardware, Subculture, Contaminated)
Geboren en getogen in het hart van Itali�, Rome, werd hij op 18 jarige leeftijd gefascineerd door elektronische muziek, en dan vooral Techno en Drum en Bass. Hij besloot een sprong te wagen in het diepe en begon met het produceren van niet alleen Drum en Bass, maar ook Electro, Grime en Dubstep en speelde daarmee in de Italiaanse underground scene. Meedogenloze Drum en Bass komen naar je toe!

NEONLIGHT (GER) (Bad Taste, Red light)
Neonlight representeert de samenwerking van twee totaal verschillende persoonlijkheden die een ding met elkaar gemeen hebben: een passie voor Drum en Bass. Altijd op zoek naar een beter geluid en een volleerde samenstelling van elk apart bedachte nummer. Zonder van te voren grenzen te bepalen gaan ze door tot alles perfect samen valt en ze tevreden zijn met het eindresultaat van een stukje goeie muziek.

THRASHER (NL) (PRSPCT)
Goeie vriend en professionele badman, de eigenaar van het beruchte RRSPCT label zal zorgen voor een stevige Drum en Bass set, die er voor zorgt dat je tevreden naar huis kunt.

In de All Belgian Room spelen WASP, SPEEDWAGON, EXISTH, TESLA, RULO, THE NITWITS, PUKAZ, AIR CAV, DOUBLE:MAYHEM en MR. ORANGE. Support your local hard(core) d'n'b scene! 


za 28 apr: Hertz

Petrol

Soren Aalberg, Paul Mac, Joseph Capriati
A. Professor, DJ Murphy, ...

zaterdag 28 april - 23u
vvk €13 - kassa €16 - info en tickets

Wederom neemt Hertz je mee op een reis naar technoland.

De laatste Hertz in Petrol Club voor de zomerbreak.

JOSEPH CAPRIATI (Drumcode // IT)
DJ MURPHY & A.PROFESSOR (Definition, Patterns // BR, ESP)
PAUL MAC Retro set (Stimulus, Sino // UK)
PAULA CAZENAVE (Patterns // ESP)
REDHEAD (Mb Elektronics, Hertz // Be)
SOREN AALBERG (Girafe Sauvage // Be) 


ma 30 apr: Fresh2def XL

Petrol

Reverse, Adje, Mad-D&Vista, Krizz
Twelve, Boety

maandag 30 april - 21u30
vvk €10 - kassa €15 - info en tickets

REVERSE (NL, live)
Reverse maakt zijn eerste beats op zijn Play Station, met het primitieve programma Music 2000. In het begin doet hij de producties van zijn grote voorbeeld Timbaland na, maar het balletje begint te rollen als hij van zijn spelcomputer overstapt naar een pc. Reverse heeft inmiddels zijn eigen sound gevonden en produceert voor de groep Art Officials, die hij vormt met zanger Jayh. Na jarenlang oefen met beats maken en het imiteren van Timbaland producties, volgt de grote doorbraak als hij in 2005 de hit 'Wat Wil Je Doen' van The Partysquad voor zijn rekening neemt. In de jaren daarna weet Reverse een reeks van succesvolle singles uit zijn hoge hoed te toveren: 'Geen Klasse, Geen Stijl' van The Opposites, 'Shenkie' van De Jeugd Van Tegenwoordig, 'Non Stop' van Brainpower, 'Stuk' van ThePartysquad, 'Cool' van Dio & Jayh en 'Mijn Hossel' van Jayh, Kempi, Hef & Ado'nis. Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit een lange rij krakers.

De productiestijl van Reverse valt op door de vreemde geluiden die hij als basis voor zijn muziek gebruikt. Blikjes, pannen, vuurwerk of stofzuigers, de talentvolle producer vindt er een ritme in en zet de sounds naar zijn hand.

ADJE (NL, live)
Ado'nis of Adje komt al vroeg in contact met stadsdeelgenoten Reverse en Jayh Na een aantal jaren in de luwte zet hij in 2008 zijn naam op de kaart met de mixtape 'Who The Fuck Is Ado'nis'. Rond dezelfde tijd breken ook zijn uit Hoogvliet afkomstige halfbroers Hef en Crooks door in de Nederlandse hiphopscene. Begin 2010 volgt de clubhit 'Fock Wachten' met Reverse & Jayh. De aanstekelijke single is geen eenmalig onderonsje, maar de opmaat naar een volledig album van Reverse & Adje. De verfrissende mix van hiphop en electro die we vinden op de introductie tape 'Slordig' klinkt ook door op het later dit jaar te verschijnen album van Reverse & Adje, met gastbijdrages van onder meer Dio, Sef en De Jeugd Van Tegenwoordig.

Afterparty by Fresh2Def residents: DJ Mad-D&Vista, DJ Krizz, DJ Twelve en SJ Boety 


do 3 mei: Lil B & Stalley

Petrol

Lil B, Stalley, Die Hard 3 Pac
donderdag 3 mei - 20u
vvk €16 - kassa €20 - info en tickets

SWAG TO THE MAX! All the way from the US of A:Lil B en Stalley.
And from our very own city of A: de non-gangsta's van Die Hard 3 Pac.

Lil B (USA, live)
Jonge rapper en internetfenomeen. Zat vroeger in The Pack en zorgt nu voor massa's SWAG output in de vorm van releases, mixtapes en video's. Lil B is op zijn eentje beheerder van meer social media en internetaccounts dan de gemiddelde middelbare schoolklas. Een voorbeeld voor Odd Future en ASAP Rocky.
Met titels als 'I'm Gay' of 'I Got Aids' schuwt hij de hiphoptaboes allerminst, wat hem controverse oplevert (altijd meegenomen), maar ook doodsbedreigingen (minder leuk). Lil B's teksten gaan verder over swag, f*ck en s*ck maar enkele rhymes verder zijn ze dan toch ook weer topnotch intelligent, positief en vernieuwend. Zijn clips zijn 2 a 3 miljoen keer bekeken, hij heeft 200 000 fans op Facebook, hij rapt over songs van Elliott Smith en Toto en tegelijkertijd werkt hij met alle grote producers van het moment. Not a lil something, die Lil B!

Stalley (USA, live) kwam in 2008 met zijn eerste mixtape "Goin Ape" en is intussen drie mixtapes verder én baarde in 2011 zijn eerste album "Lincoln Way Nights" waarop hij oa samenwerkte met Rick Ross. Eind maart (begin april?) verschijnt zijn nieuwe project Savage Journey to the American Dream. Deze mister Blue Collar Gang doet ook dingen op MTV - presentatiegewijs. In Petrol komt hij doen wat hij moet doen: rappen!

Die Hard 3 Pac
Jonge veulens van bij ons met een sterke voorliefde voor obscure hiphop en guilty pleasures. Zij schuren tot uw broek fikt.

Concert om 21u 


za 05 mei: F/S/A/R/: Foals, ...

Petrol

Kiss The Anus Of A Black Cat, Foals
Jules X, ...

zaterdag 05 mei - 23u
vvk €8 - kassa €12 - info en tickets

A kosmic excursion on the version! Antwerpens avontuurlijkste avond, new chapter.

Live live live: Kiss The Anus Of A Black Cat. Een nieuwe plaat is te vieren, een nieuwe show is mee te maken. Li-hive. Wie bij KTAOABC (nog) denkt aan drone folk, krijgt vanaf heden een lichtjes andere kant van de Gentse Limburger Stef Heeren te horen. De songs voor het nieuwe album Weltuntergangsstimmung zijn voornamelijk opgenomen met een oude drummachine, analoge synths en gitaar. Nog steeds hypnotiserend en geladen, maar -volgens de man van het zwarte gat- wat dansbaarder dan vroeger.

Foals (UK, DJ) Debuutplaat Antidotes en opvolger Total Life Forever ejaculeerden een kwakje versigheid in het rubbertje van de dance-rock. Zeer dansbaar, maar niet hapklaar. Zoiets. In mei verschijnt de eerste mixcompilatie van Foals, op het K7 label. Een serie van not your usual DJ mixes waarvoor eerder al The Rapture en The Big Punk een mix maakten. Nu dus Foals, en volgens zij die hem al hoorden: "from underground pop of the past three decades through to a wide-ranging selection of their favourite dance records, the mix is informed by the spirit of the early house scene (indicated by the inclusion of the originators Marshall Jefferson and Arnold Jarvis, as well as avant-disco pioneer Arthur Russell). There's also some digging in the crates: obscure gospel, an Apartheid-era South African protest song taken itself from an old tape, and contemporary electronica from Gatto Fritto and Nicolas Jaar."

Jules X is een top DJ die het doet zonder gepimpt profiel en zonder eigen producties. Lets the music speak, en daar heeft F/S/A/R/ oor naar. 

F/S/A/R/ hoofdalien Chubbee Bee en P/E/T/R/O/L/ oppertank Louis Katorz bundelen de krachten achter de F/S/A/R/ schermen en nu ook achter de draaitafels. Geen paniek: 't is wel luid, maar ook muziek! 
vr 11 mei: Selected Dub 

Petrol

Joker, Kito, Von D, Riskotheque, Cyrus
Razor Rekta, Walsh, Kutz, ...

vrijdag 11 mei - 22u
vvk €16 - kassa €20 - info en tickets

Blackline haalt Get Darker naar Petrol. Resultaat:
2 zalen dubstep, met deze artiesten:

Joker (UK)
Kito (UK)
Von D (FR)
Riskotheque (UK)
Cyrus (UK)
Razor Rekta (UK)
Walsh (UK)
Kutz (UK)
Chimpo (UK)
Biome (UK)
Benton (UK)
Sukh Knight (UK)
Square Wave (UK)
Shandy (UK)
Coffi (UK)
D2 (UK)
Dr Bloodnugget (UK)
Doomtrooper (UK)
Brownz
Guandan
Hosted By MC Envy (UK)za 12 mei: Jah Mason 

Petrol

Jah Mason
zaterdag 12 mei - 21u
vvk €20 - kassa €25 - info en tickets

Communicate love, revolution, spirituality and even sensuality!

Dat is de belangrijkste boodschap die Jah Mason wil overdragen met zijn teksten. Hij is daarmee een echt product van de Jamaicaanse cultuur: een echte rasta die liefde en verdraagzaamheid promoot.

Hij werd ontdekt door reggaelegende Junior Reid en is uitgegroeid tot een gerespecteerde artiest. Zijn eerste single verscheen in 1996. In 2002 (tien jaar geleden) verschenen zijn eerste twee full albums Working So Hard en Keep The Joy. In 2006 maakte Princess Gone hem zowat onsterfelijk in reggaeland dankzij de gelijknamige hitsingle en de wereldwijde distributie.

No Matter The Time, Run Come Love Me, Lion Look, Don't Sell Yourself, Wheat and Tears, Someday, Life Is Just A Journey...: EACH ONE, TEACH ONE!
In maart 2008 kwam Jah Mason al eens naar Petrol. Reggae.be schreef toen:
"Het zijn zangers/singjays van zijn kaliber die Jamaica naar ons toe brengen, met hun compromisloze attitude, de stem rauw naar voor gemixt, botsend tussen wanhoop en mystiek. Om uiteindelijk op te gaan in liefde."

Join Petrol Reggaevibes on Facebook for all latest info, audio, video, timings and chances to win free tickets for all things reggae in Petrol. 


za 19 mei: Sound Of Stereo (live) 

Petrol

Sound Of Stereo, Paul Chambers, Surkin Djedjotronic, Supreems
zaterdag 19 mei - 23u
vvk €11 - kassa €15 - info en tickets

Sound of Stereo (B, live)
Het verhaal van Sound Of Stereo leest als een Belgisch dance sprookje. Ze leerden elkaar online kennen, begonnen samen te producen, werden in huis gehaald door Dr Lektroluv (2008), scoorden grote en hele grote hits en speelden de voorbije jaren op een pak grote en hele (inter)nationale events: 10 Days Off, I Love Techno, Tomorrowland, Electric Daisies Carnival (LA), Amsterdam Dance Event (NL), Future Music Festival (Australië), Beatpatrol Festival (Oostenrijk), etc.

Sound Of Stereo begon toen fidget nog bestond (ja, zeg!) en is inmiddels doorgegroeid naar de betere electro en techno - ergens daartussenin. En het blijft vooruitgaan: na meer dan 3 jaar DJ'en, komt Sound Of Stereo nu naar Petrol met iets helemaal nieuws: een liveshow! Een combinatie van oud, nieuw en onuitgebracht werk.


Paul Chambers
Protégé van de Soulwaxbroers met releases op Phantasy Sound (Erol Alkan) en Southern Fried (Fatboy Slim). Deed remixes voor ZZT, Mr. Oizo, ... Speelt van Tokio tot LA en Antwerpen.

Surkin (Fr, live)
Franse schat en internationale electroreferentie. Bracht een pak muziek uit op Institubes en trekt sinds enige tijd aan de kar van zijn eigen Marble label (Para One, Bobmo, High Powered Boys). Voor de vierde keer in Petrol!

Djedjotronic (Fr)
Parisien, ontdekt door Busy P van Ed Banger. Werkte een tijd samen met Popof (als Wee-Kids) en releaset ook op het label van Boys Noize en op dat van Sven Väth. Maakt van zijn sets een mengelmoes van acid, techno en elektro. Electronic bitchy dance!

Supreems
Jaargang vier voor de Supreems! Ze mixten al het strakke aaneen van 10 Days Off tot Blast Your Ghetto en Libertine Supersport en zetten nu ook hun eerste stappen met eigen producties. Fasten your beatcells! 


za 2 juni: De:Tuned 

Petrol

Ben Sims, Dave Angel, Mike Dred, Outlander
Robert Leiner, Mark Archer, Frank de Wulf, ...

zaterdag 2 juni - 22u
vvk €16 - kassa €20 - info en tickets

De:Tuned strijkt neer in Petrol voor een nacht tjokvol oldschool techno, rave en acid! Legends at the decks!

Room 1:
Ben Sims (UK)
Dave Angel (UK)
Mike Dred (UK, live)
Robert Leiner (SWE, live)
CJ Bolland
Steve Cop

Room 2:
Mark Archer (UK)
Frank de Wulf
Outlander (live)
Tomaz
Bonny & Konnekt 


 

Bookmark and Share

Related articles

More artwork

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or