media

Gorki 25 jaar - exclusief interview

Gorki bestaat 25 jaar en geeft op vrijdag 21 februari een uitverkochte try-out in de 4AD. Als voorproefje lanceren we een exclusief interview. Soms vraagt een mens zich af hoe het Vlaamse muzieklandschap er uit zou zien zonder nummers als Mia, Anja en Lieve kleine Piranha? Dor, braakliggend terrein, beroofd van de potische hersenspinsels van Luc De Vos, waarin weemoed welig tiert en prozasche wanhoop, kleine verdrietjes en maatschappijgevoelige themas de boventoon voeren. Jarenlang stond Gorki eenzaam aan de top, de enige band die het aandurfde om het kleine Vlaamse lied om te smeden tot potige alternatieve rock. Intussen, nu er in alternatieve kringen niet meer stiefmoederlijk gedaan wordt over in het Vlaams zingen, blijft Vos de ongekroonde koning van de Nederlandstalige rock. Gorki kampeert dan ook jaar na jaar met Mia in de hoogste regionen van allerhande hitlijstjes. Faut le faire! In 2014 viert Gorki 25 jaar staat van dienst en ook na een kwarteeuw blinkt Vos nog uit in intelligente teksten die bol staan van ironie, verbittering en vertedering. Een ouwe vos verleer je zijn streken niet. Gorkis jongste en tiende plaat Research & Development (2011) kreeg heel wat lovende recensies. In 99 kwam Luc De Vos solo langs in 4AD voor een legendarische avond met, maar het is de eerste maal dat Gorki er als band staat. Het was het wachten meer dan waard want naar het schijnt wordt goeie wijn alleen maar beter met de jaren. Op hun jongste (en tevens allereerste) passage op Pukkelpop in 2012 at het publiek in ieder geval uit hun hand, niet in het minste door de geweldige energie die de band uitstraalde. Gorki is anno 2013 de som der delen van Luc De Vos, Eric van Biesen, Luc Heyvaerts, Thomas Vanelslander en Bert Huysentruyt. In februari 2014 komen ze zelfs enkele dagen in 4AD wonen en repeteren om de jubileumshow - waarvan Diksmuide zomaar eventjes de live primeur krijgt - voor te bereiden. Wees er bij!

Podcast December 2012

De Sint is al langs geweest bij Clubcircuit en bracht ons een fantastische podcast voor december. Terwijl het buiten sneeuwt, zal jij het zeker warm krijgen bij het beluisteren van de podcast. Muziek komt deze maand van Clinic, Little Trouble Kids, Balthazar, The Herbaliser, Float Fall, Night Beats, Acid Baby Jezus, Kölsch, Pinback, SUUNS, Fuck Buttons, Spain en als afsluiter The Germans. Verder is er een interview met Float Fall waarin de groep vertelt over wat ze teweeg wilt brengen bij het publiek; ze lichten ook een tikje van de sluier over hun toekomstplannen. Er is ook een interview met Tom Vangheluwe, de curator van Sonic City in De Kreun. Ga dus rustig zitten en geniet.

Podcircuit oktober 2012

Een blik op het nieuwe seizoen met tracks van Partyharders, Marco Z, Get Well Soon, De Kift, Tommigun, Fence, Skream, Sparks, The Van Jets, Karma To Burn, Blaudzun, Floatfall en Teddiedrum. En Wouter Deprez ligt al een tipje van de sluier van zijn nieuwe show.

Podcircuit mei 2012

In mei leggen alle vogels een ei en Clubcircuit perst er nog een podcast uit met muziek van Foals, Superlijm, Sarah Ferri, Absynthe Minded, Future Of The Left, Kiss The Anus of a Black Cat, Renée, Hadron Highway, Hong Kong Dong, A Place To Bury Strangers, Cloud Nothings, Love Like Birds en Flat Earth Society als uitsmijter. In de interviews vertelt Bert Ostyn van Absynthe Minded over de melancholie die in hun nummers sluipt en hun respect voor Record Store Day en doet Boris van Hong Kong Dong een boekje open over het gevecht als deel van het scheppingsproces.

 • Recyclart logo
 • Vk logo
 • 4AD logo
 • 5voor12 logo
 • cactus logo
 • dekreun logo
 • leefingeleuren logo
 • n9 logo
 • nijdrop logo
 • democrazy logo
 • kultuurkaffee logo
Webdesign by Code d'Or